הגרש"א שטרן: העופות של 'העדה' - כשרים למהדרין

שאלת כשרות העופות של 'העדה החרדית' ממשיכה לגרום לסערה ציבורית, ורבנים נוספים מביעים עמדות בעד ונגד. אמש ביקר הגרש"א שטרן במפעל וקבע כי השחיטה הינה להדרין (חרדים)

ישראל כהן | כיכר השבת |
הגרש"א שטרן במפעל, אתמול (באדיבות המצלם)

שאלת כשרות העופות של 'העדה החרדית' ממשיכה לגרום לסערה ציבורית כאשר רבים לא יודעים האם ניתן לסמוך על השחיטה של מותג הכשרות הידוע בעולם.

מתברר כי בעוד רבנים רבים יצאו חוצץ כנגד מקום הזריקה בעופות וטענו כי שחיטת הבד"צ מביאה לטריפות נמשכת במקביל התמיכה בוועד הכשרות הוותיק על ידי אדמו"רים ורבנים.

אתמול (שני) ביקר במפעל השחיטה רב מערב ב"ב הגאון רבי שמואל אליעזר שטרן, שסמך ידיו על צוות הכשרות ואף כתב לאחר מכן: "לאחר שביקרתי היום במפעל גלאט עוף העומדת תחת השגחת הביד"צ שליט"א דהעדה החרדית, ועמדתי שם מקרוב על סדרי השחיטה והבדיקות שנעשים ע"י שובי"ם יר"ש, נוכחתי לראות כי הכל נעשה באופן מעולה ביותר, למהדרין מן המהדרין".

הגרש"א אף התייחס במכתבו לטענות בסוגיית הזריקות שנדחו מכל וכל וכתב: "וגם לרבות השגחה מדוקדקת ובדיקה יסודית של צומת הגידין, ויאכלו ענווים וישבעו, לרווחתם של ציבור יראים מהדרי הכשרות".

כאמור הביקור התקיים בעקבות הדיון שהתעורר באחרונה כאשר נטען ששיטת ההזרקה לשוק העוף שבה משתמשים כבר במשך 32 השנים האחרונות בשחיטת 'העדה' עלולה ליצור פגיעה בצומת הגידים.

רבני הבד"צ הוכיחו כי דווקא שיטה זו, בשונה מהזרקה לחזה העלולה לפגוע באיברים פנימיים - היא המהודרת ביותר, כפי שפסק הגר"מ בראנדסדופר זצ"ל וכי הסימן הנראה לעיתים על רגל העוף מקורו בשאריות החומר המוזרק שלא נספג כדבעי ואין בהם כדי לפגוע בגיד, ובכל מקרה, כאשר מתעורר חשש ולו הקטן ביותר, הרי שהעוף נפסל במקום.

"אנו מאמינים שאינטרסים זרים וגורמים עסקיים מתסיסים את המערכת ומציפים את הסוגיה עתיקת היומין. ציבור היראים לדבר ה' שומע לגדולי ישראל שסמכו ידיהם על הבד"ץ ומבין שמדובר במהומה על לא מאומה", אומרים ב'העדה החרדית' בתגובה.

יצויין כי בניגוד לפרסומים, לא צפוי הגאון רבי שבח צבי רוזנבלט ראש מערך הכשרות של 'שארית ישראל 'לבקר במשחטה ומרן הגר"ח ישגר שני שליחים אחרים שישובו אליו עם התוצאות של הבדיקה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר