סלטים מהמטבח הכשר


תוצרת בית

מתכון לסלט עגבניות ומוצרלה כפרי כמו במסעדות

למרות שאתם יכולים לקנות עגבניות במכולת כל השנה, הן תמיד מחווירות לעומת העסיסיות והבשלות שלהן בקיץ, כשנקנות בשוק. אבל מסתבר שטפטוף של שמן וסיבוב קצר בתנור יכולים להוציא מתיקות וטעם אינסופיים גם מהירקות הכי תפלים והסלט הזה כאן כדי להוכיח זאת. טיפ קטן: אנו תמיד שומרים עגבניות על אדן החלון, רצוי בשמש או במקום אחר חמים במטבח, כי כך הן ממשיכות להבשיל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל |

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

אוהבים סלט תפוחי אדמה אבל מתעבים מיונז? נסו את סלט התפודים בגריל הזה, במקום. שלבו תפוחי אדמה אדומים משובחים עם רוטב העשוי מחומץ, שמן זית, חרדל, עירית, שמיר ושום. קשטו בפטרוזיליה קצוצה להשלמת המנה ותהנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל |

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

זה לא סלט הטונה הרגיל שלכם, ברור. זה סלט טונה עם טוויסט שמשדרג אותו בכמה וכמה רמות. הגישו אותו מעל עלי חסה פריכים, במקום לחם (מרענן!) ותקבלו מנה משביעה, זולה וגדושה בחלבון, המתאימה לארוחת ערב קלילה או לנשנוש בין הערביים (מתכונים, אוכל)

3
| כיכר אוכל |

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

שף אלימלך לוין עם מתכון לסלט חובה בשולחן שבועות ראוי: סלט קיסר עם קרוטונים ורוטב שום נהדר. עובדה משעשעת, הסלט הזה נולד בטעות, כששף איטלקי הכין לסועדים סלט מהרכיבים האחרונים שנותרו לו בסוף יום עמוס - ומאז הכל היסטוריה (מתכונים לשבועות, אוכל)

3
| אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

בטטות נימוחות, קינואה, פטריות מוקפצות, גרגירי חומוס, אבוקדו ושלל ירקות שמאחדים את הכל למנה מושלמת לחום שמשתולל שם בחוץ - סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

שני הרכיבים העיקריים של הסלט הזה הם הבטטות וגרגירי החומוס שצולים ביחד בתנור ורוטב הטחינה המושלם - משם, קחו אותו לאן שאתם רוצים. אפשר להוסיף קינואה, אבוקדו, קייל, כרוב, עגבניות, מלפפונים וכל רכיב אחר שמתאים לכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

סלט שמגיע מהעיר פירנצה שבטוסקנה, איטליה והשילוב המרכזי בו עגבניות עסיסיות, ולחם מאתמול - או חלה משבת. במתכון הבא הוספנו פלפלים קלויים ובמיה פריכה וזה פשוט מעולה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

כרוב סגול הוא מוצר שמשפחתי אוהבת במיוחד - ובכל צורה. הפעם נתבקשתי ליצור ממנו מנה בסגנון המזרח הרחוק וכך עשיתי: עם ירקות פרוסים דק, שומשום קלוי ורוטב חמצמץ טעים טעים. הכינו מראש כמות נאה של סלט ותבלו אותו לקראת ההגשה (מתכונים, אוכל)

חיה דר |

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

מדי פעם (כל חודש), כשאנחנו מעלים קילו או שניים (חמישה), אנו פוצחים בדיאטה (אכילה נכונה) כדי לחזור לגזרה ואחד מהדברים שעוזרים לנו בתהליך הוא תבשיל הקינואה הזה. טעים, צבעוני, מתקתק קלות בגלל הבטטות והבצל המטוגן, משביע וקל להכנה. לא צריך יותר כלום (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל |

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

הסלט הכי אלגנטי בספר בגרסה צמחונית בריאה יותר עם רוטב טחינה נפלא. לגרסה טבעונית, תוכלו להשמיט את הגבינה וללכת על יוגורט צמחי. מתכון לסלט קיסר שמורכב מעלי חסה רעננים, קוביות לחם פריכות ורוטב שמאחד את הכל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

סלט קר ומרענן שהוא בעצם ארוחה שלמה. הפתיתים מהווים בסיס "יציב" ומשביע לסלט וסופגים נהדר את טעמי הרוטב הלימוני שמשולב בו גם בזיליקום ומעט דבש. אפשר להחליף את הפתיתים בקינואה, פסטה או כל דגן מבושל אחר (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה - ואתם תחליטו לאיזו קטגוריה לשייך אותו: מתכון לסלט ברוקולי עם עגבניות שרי והפתעות טעימות נוספות עטופים יחד ברוטב "מיונז" טבעוני נפלא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כשבא לכם להתפנק עם ארוחת ביניים שוברת שגרה או לגרום לאורחים לחשוב שאתם שפים הו כה מדהימים - זה הסלט: מתכון לסלט על בסיס כל פרי הדר שאתם אוהבים עם עלים ירוקים ואבוקדו, כשהכוכב האמיתי כאן זה רוטב הוויניגרט ותוספת הבצל הכבוש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

ככה אנחנו אוהבים את הסלט שלנו: צבעוני, עם מרקמים מגוונים ורוטב נפלא שמאחד את הכל. טוב, שמישהו יקרא לאורחים, יש לנו סלט שיפיל אותם: מתכון לסלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

הבטיחו לנו חורף, אבל קיבלנו חום, יובש ושריפות. כלומר מזג אוויר שמזמין סלט עשיר וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה: סלט בטטות וגרגירי חומוס בשתי וריאציות, סלט פנצנלה, סלט דלורית וגבינת עיזים וסלט נודלס אסייתי (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

והשבוע, ב"מבשלות בכיכר", השפית מורן פינטו מכינה סלט סלק ותפוז שמכיל גם בצל סגול ושמיר וכמובן, רוטב משגע - וכל זאת ב-20 דקות בלבד. את הסלק מוטב לרכוש כשהוא ארוז בוואקום, קלוף ומבושל ולחסוך ים עבודה וזמן (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

כיכר אוכל |

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

סלט איטלקי קלאסי שמשלב בין לחם יבש וקראנצ׳י לירקות עסיסיים. הלחם סופג את המיץ מהירקות ומתעורר מחדש לחיים. אפשר להשתמש בחלה יבשה מאוד או כמונו: לקלות אותה בעצמכם בתנור עד שהיא קריספית וזהובה (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

סלט פריך, קראנצ'י ומרענן שנוצר בהשראת מנת צד פרסית ידועה של עשבי תיבול טריים הנקראת "סבזי חורדן". מתכון לסלט מלפפונים ועשבי תיבול עם גבינת פטה ואגוזי מלך קלויים קלות. אין דרך לטעות איתו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

סלט נהדר וטעים שמאחד דלורית נימוחה, גבינת עיזים צלויה, קוביות אגסים מתקתקים, עלים ירוקים רעננים, חופן אנדיב, גרגירי רימון ואגוזים - והכל עטוף ברוטב בלסמי נפלא שסוגר לכם פינה לארוחה שלמה (מתכונים, אוכל)

1
| כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן |

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

צ'יראשי סושי זה סלט מכל הרכיבים של הסושי. כלומר, ליהנות מכל הטוב הזה בלי לעבוד קשה. מורן פינטו עם מתכון לסלט סושי מפורק יפהפה וטעים שמגישים בקערה ענקית. אל דאגה, זה מתחסל ברגע (מתכונים, אוכל)

1
| מורן פינטו | עריכה: חיה כהן |

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר