"הנני מוכן לסייע"

הרבי מויז'ניץ לרבי מגור: "תפעל לביטול המגפה"

האדמו"ר מויז'ניץ פנה לאדמו"ר מגור בבקשה שיפעל לביטול מגפת הקורונה: "במידה והאדמו"ר מגור יגיד שהחוב לביטול המגיפה מוטל עליי, היות והוא מבוגר ממני, עליו לעשות כן" (אנ"ש)

(צילום: יהודה פרקוביץ, באדיבות המצלם)

בזמן שנגיף הקורונה ממשיך להכות ברחבי הארץ, זכו חסידי ויז'ניץ לשמוע את האדמו"ר בהתבטאות נדירה במהלך ה'טיש' שערך בשבוע שעבר הרבי לחסידיו.

הדברים נאמרו על ידי הרבי להרה"ח רבי דוד ירט בעיצומו של ה'מיטאג טיש' שנערך בשבת בצהריים בשבוע פרשת 'כי תבוא', תוך שהרבי פנה לירט ודיבר עמו אודות סדרי הנסיעה בחצר הקודש גור בימי הרחמים והסליחות בשנה זו בפרט בעת שהציבור נאלץ להתמודד עם נגיף הקורונה.

לאחר מכן התבטא הרבי ואמר להרה"ח ר' דוד ירט כי יש כוח גדול לצדיקי הדור לפעול לביטול המגיפה ושימסור בבקשה לאדמו"ר מגור שיפעל לביטול המגיפה.

עוד הוסיף הרבי ואמר כי "במידה והאדמו"ר מגור יגיד שהחוב לביטול המגיפה מוטל עליי, אמור נא לו שהיות והוא מבוגר ממני, עליו לעשות כן, והנני מוכן לסייע כמובן".

יצויין כי בין האדמו"רים מויז'ניץ וגור שוררת ידידות רבת שנים, כאשר השניים גם חברים במועצת גדולי התורה של אגודת ישראל, שם ניכר הקשר האישי והקרוב במיוחד ביניהם.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

88
הוקוס פוקוס + צום? שלחו את החכמים שלכם ללמוד מדעים! ככה מבטלים מגפות אתם מתנהגים כמו גויים, לא כמו יהודים
איך מבטלים?
87
יש פסוק אחד שכדאי שיקראו אותו כל אותם פוערי פה נגד קדושי עליון: ''את מי חרפת וגידפת ועל מי הרימות קול ותשא מרום עיניך על קדוש ישראל''
חסיד
זה בדיוק העיוות שלך ושל האדמורים שלכם, שאתם לוקחים פסוק שהולך על הקב"ה ואומרים אותו על האדמור אוי לאותה כפירה
איש ירושלים
יו.... כמה מפחיד. נו באמת. כל האדמורים שלכם הבל ורעות רוח
לא פוחד
86
לא מבינה איך גולשים באתר "חרדי" יכולים להתבטא כך על גדולי ישראל. ולא, זה לא משנה אם אתה ספרדי, ליטאי או חסידי. הרי "נהרא נהרא ופשטיה", ואפילו אם אתם לא מחוברים לאותם רבנים, מפה ועד לזלזל בצורה בוטה וחצופה הדרך עוד ארוכה!! אני חושבת גם שהנהלת האתר צריכים לחשוב פעמיים האם להעלות תגובות שמזלזלות ומשפיל
מזעזע
85
שלּא שם חֶלְקֵנוּ כָּהֶם וְגורָלֵנוּ כְּכָל הֲמונָם
מודאג
84
יש אנשים שלא מבינים למה השמש זורחות זה לא בגלל הבהמות או לזוללי הבהמות זה לאלו שמוסרים נפשם לעוד מצווה ולעוד אידשקייט ובזכותם אני וכולנו חיים.... כן אמת פשוטה כמו שבזכות אבות אנחנו חיים.
אבא
ואני בטעות חשבתי שהשמש זורחת כי כדור הארץ מסתובב. ורגע, לפני שהיה את אברהם אבינו ואידישקייט, השמש לא זרחה? מפתיע מאד. השמש גם זורחת במאדים, גם שם יש צדיקים שלומדים תורה? אני בטוח שיש לך תשובות מלומדות ומנומקות לכל השאלות האלה, לא מצופה אחרת ממישהו שחושב שהשמש זורחת בגללו.
יב092
83
לכל מי שחושב שהוא חכם: "וֶהֱוֵי מִתְחַמֵּם כְּנֶגֶד אוּרָן שֶׁל חֲכָמִים, וֶהֱוֵי זָהִיר בְּגַחַלְתָּן שֶׁלֹּא תִכָּוֶה, שֶׁנְּשִׁיכָתָן נְשִׁיכַת שׁוּעָל, וַעֲקִיצָתָן עֲקִיצַת עַקְרָב, וּלְחִישָׁתָן לְחִישַׁת שָׂרָף, וְכָל דִּבְרֵיהֶם כְּגַחֲלֵי אֵשׁ"
ההייי
"...כנגד אורן של 'חכמים'" וגו' מי שמדבר שטויות כאלו מוכיח שהוא לא חכם
איש ירושלים
82
הזדעזתי!!! כמה כפירה, מינות וליצנות בתגובות! גם אם לא מוצא חן בעיניכם, הוא פנה אל יהודי ובקש ממנו שידבר עם האדמו"ר מגור שליט"א. וכל אותם קטני אמונה לועגים! כמה קרירות יש בכם, במקום שכולנו נצטרף לזה ונגיד, אדרבא, כל יהודי צריך להצטרף למיזם ולהתפלל, אתם גרועים כעמלק! למה ר' חיים לא פועל לביטול הגזרה?
יהודי
כל מילה בסלע!!! שאר הקוראים? שתיקה בתריי. פשוט תסגרו תפה - תעשו טוב לנשמה שלכם.
יפה מאד
הצדיק מויז'ניץ ידוע כאיש שלום, הוא ביקש מירט שמקורב לרבי מגור להשפיע עליו להרפות מרבי שאול ואנשיו. ור' ישראל מוכן לסייע בגישור.
צבי יהודה
ובדאי
שקרן
ר' ישראל מויז'ניץ צדיק שבנסתרים ידוע עליו משנים כדמוניות שהוא לא מחזיר הלוואות איך שכיבד את הוריו מי לא יודע דוחף את האף בכל מקום כאילו הוא יכול לתקן את העולם בזמן שהוא ''צדיק נסתר'' לא רוצה שיצלמו אותו וחס ושלום שלא יכתבו כל יום כותרות ממנו
לא סתם איש עניו
סוף סוף אמירה חכמה בתוך בליל השוטים כאן
חזקקקקקקקקק
יפה מאד, צודק מאד.
פולני
81
זה תפקיד כל יהודי החרד לדבר השם לעשות לביטול הגזרה יש לנו בתורה למי לאמין ולמי לא שרוקה אדם טוב ולא צריך לקחת אותו ברצינות
רבי
80
איך יפעל ???מטיש למנוחה ממנוחה לבורסה מהבורסה לקרקעות בהרסוף הוא כל הזמן עסוק
הרנטגן
לא יאומן איך אנשים מוכנים בשביל בדיחה טפילה, לרוץ לתוך אוטובוס דוהר... אדון רנטגן מה נסגר איתך ? נפרדת כבר מהמשפחה או מה ?
עוזי
היזהרו מגחלתן של צדיקים שנשיכתן נשיכת עקרב סליחות 6ימים לראש השנה 16 ימים ליום כיפור להתעורר מהשינה לפני שיהיה מאוחר כי הגאולה מתמהמהת רק בגלל מחלוקת ככה אמר רב חיים קנייבסקי כבר לפני כמה שנים תתעוררו על עצמכם
איד
79
גם אני מוכן לסייע במידה ואתבקש...
האדמור מזוצ'קע

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחסידים ואנ"ש: