מיוחד

צאו מהמחבת: מתכון לשקשוקה אישית אפויה

מי אמר שהדרך המקובלת תמיד טובה? המנה הזו תוכיח לכם בדיוק את ההפך: מתכון להכנת שקשוקה אישית אפויה בתנור ברוטב עגבניות נהדר. והכל קורה בעגבנייה אחת (מתכונים, אוכל)

יצירתי. שקשוקה אישית אפויה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 4 ביצים
  • 4 עגבניות גדולות
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 2 שיני שום
  • 1 כף תימין טרי
  • גבינה צהובה מגוררת
  • מעט גבינת פרמזן מגוררת

אופן הכנת שקשוקה אפויה:

רגע לפני: מי אמר שהדרך המקובלת תמיד טובה? המנה הזו תוכיח לכם בדיוק את ההפך: מתכון להכנת שקשוקה אישית אפויה בתנור ברוטב פיקנטי. והכל קורה בעגבנייה אחת.

• מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (בערך 180 מעלות).

• חותכים לעגבניות "כיפה", כלומר את הקצה העליון שלה. בעזרת כף, מרוקנים את העגבנייה ממיצים, נוזלים וזרעים ומעבירים אותם לקערה.

• כדי שהעגבנייה תישאר יציבה על התבנית והמילוי לא יישפך החוצה, חותכים חתיכה קטנה ודקה מהחלק התחתון של העגבנייה ויוצרים בסיס ישר ויציב.

• פורסים לפרוסות דקות את השום והבצל הירוק, כולל החלק הלבן.

• מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את פרוסות הבצל הירוק והשום עד להשחמה קלה. מוסיפים חצי מכמות נוזלי העגבניות למחבת ומערבבים, עד שהרוטב יצטמצם מעט.

• מכבים את האש, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות, מוסיפים כף תימין טרי ומערבבים.

רגע האיחוד:
• מטפלים בכל עגבנייה בנפרד. ממלאים את העגבנייה במילוי העגבניות המבושלות (עדיף רק עד החצי), ונזהרים להשאיר מספיק מקום לביצה כדי שהיא לא תישפך החוצה.

• שוברים את הביצה לכלי, ומוסיפים את הביצה לתוך העגבנייה.

• מפזרים מעל מעט גבינה צהובה מגוררת.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות, עד שהביצה מתגבשת ומתייצבת, אך כדאי שהחלמון יישאר רך, כמו בשקשוקה.

אופן ההגשה: מפזרים מעל העגבניות פרמזן, בצל ירוק ומעט תימין ומגישים חם עם לחם טרי לניגוב הרוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר