כיכר השבת

מתכון למשאוושה גלילית

המשאוושה, קרובת משפחתו הגלילית של החומוס, היא אחת המנות הטעימות ביותר שעשויות מגרגרי חומוס. לא מסובך להכין אותה גם בבית

1
כיכר השבת | ה' בטבת | 17.12.15
מתכון למשאוושה גלילית
(פיקסביי)

המשאוושה היא מאכל גלילי פופולרי ממשפחת החומוס. היא מזכירה קצת את המסבחה, הפופולרית יותר במרכז הארץ, אך שונה ממנה במרקם וגם בטעם.

בהשוואה לחומוס, המשאוושה מכילה פחות טחינה ובעלת מרקם פחות משחתי. בדרך-כלל גם מוסיפים לה הרבה יותר לימון, והיא מוגשת חמימה, בדומה למסבחה. בהשוואה למסבחה, שבה הגרגרים החמים שוחים בטחינה ונשארים שלמים, במשאוושה הגרגרים נכתשים קלות.

השיטה שבה מקובל להכין את המשאוושה בחומוסיות הערביות היא בקערת נירוסטה בינונית, תוך שימוש בעלי עץ (ידית ארוכה שבקצה שלה יש כדור עץ. משתמשים בה גם ליצירת "טבעת" החומוס בהגשה). עלי עץ כזה אפשר למצוא בכל שוק בישראל. אם בכל זאת נתקעתם בלי אחד כזה, אפשר להשתמש במעבד מזון (רצוי עם להב פלסטיק) ולהסתפק בכמה פולסים קצרים.

פירוש השם משאוושה בערבית הוא "מעורבב" או "מבולבל", וזה אכן תיאור די מדויק של האופן שבו המשוואשה נראית. חזותית, לא בהכרח מדובר במאכל הכי מושך בעולם, אבל משאוושה שהוכנה נכון תהיה אוורירית ועדינה, עם חמיצות מעוררת – כמו ענן של של טעם טוב.

המצרכים:

כוס גרגרי חומוס קטנים מבושלים

2 כפות טחינה גולמית טובה

2 שיני שום

מיץ מחצי לימון קטן

חצי כפית מחוקה מלח

להגשה: שמן זית טוב, פטרוזיליה קצוצה, פפריקה וכמון

אופן ההכנה:

בקערת הנירוסטה מפזרים את המלח, מוסיפים את שיני השום וכותשים היטב בעלי. מוסיפים את גרגרי החומוס וכותשים מעט. מוסיפים את הטחינה וממשיכים לערבב בכף, תוך כדי הוספה הדרגתית של הלימון. הערבוב מתבצע מלמטה למעלה, בתנועת קיפול, כדי לא למעוך את הגרגרים מעבר לכתישה הראשונית.

מעברים לצלחת, מוסיפים שמן זית בנדיבות, מפזרים גרגרי חומוס רכים, פטרוזיליה כמון ופפריקה לפי הטעם, ומגישים מייד.

אחד הצורות הפופולריות להגשת המשוואשה היא במרכז של "טבעת" חומוס, כמו בתמונה. כשמגישים כך מכנים את המנה "חומוס משאוושה".

המתכון באדיבות חומוס אבו דאבי, תל-אביב

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מה לגבי חומוסיות שמגישות את המנה ויש להן הכשר ראוי?
יהודי רעב21.12.15
אולי גם יעניין אותך
בלוגל
ש

מה האסטרטגיה השיווקית שלך לשנת 2016?

כיכר השבת | מקודם

להרוויח עוד חדר בבית: הכל על סגירת חורף

כיכר השבת | 17.01.16

מהם ההבדלים בין סוגי המדפסות השונות?

כיכר השבת | 03.01.16

הסתפקה בהדרכה הלכתית ונמצאה אחראית לשריפה

כיכר השבת | 17.12.15

ההבדל בין בית דפוס של פעם לבין בית דפוס אונליין?

כיכר השבת | 03.12.15
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

5 סיבות לעשות ביטוח בריאות לחו"ל במסגרת רילוקיישן

כיכר השבת | 03.12.15

האם קידום אורגני רלוונטי לעסקים קטנים?

כיכר השבת | 24.11.15

סערת רדיו חדשה בישראל, במוקדה: תחנות הרדיו הצה"ליות

כיכר השבת | 24.11.15

על אכילת אוכל כשר בכל מקום ובכל מצב...

כיכר השבת | 24.11.15
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מוכרים דירות יוקרה בתל אביב? אל תעשו את זה לבד

כיכר השבת | 17.11.15

אפשרויות הביטוח למשפחות הטסות לנופש בחו"ל

כיכר השבת | 15.11.15

תמ"א 38 - מה עושים כשיש דיירים סרבנים?

כיכר השבת | 05.11.15

יתרונות וחסרונות של הסכמי ממון

כיכר השבת | 03.11.15
ש

"בני חיי ומזוני"

בריאות? זיווג? זש"ק? פרנסה? זה מה שיושיע אתכם השנה

כיכר בשיתוף ברכת ישעיה | מקודם

פינת אוכל - מרובעת או עגולה?

כיכר השבת | 13.10.15

הזמן את ההורים שלך לחופשה במחיר נוח

כיכר השבת | 07.10.15

שמלות כלה לדתיות וחרדיות

כיכר השבת | 06.10.15