כיכר השבת

מה אוכלים היום?

סינית בבית: מתכון לעוף חמוץ מתוק עם אננס

ללקק את האצבעות: קבלו את מנת הדגל של המטבח הסיני, עם מצרכים זמינים - והכל קורה במחבת אחד: מתכון לעוף חמוץ מתוק עם אננס שמגישים עם אורז לבן לארוחה מושלמת (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ז בסיון | 03.06.15
להרגיש סין, בבית: עוף חמוץ מתוק עם אננס
להרגיש סין, בבית: עוף חמוץ מתוק עם אננס (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 450 גרם חזה עוף
  • 2 פלפלים ירוקים
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1 בצל
  • 1/2 כוס אננס כתוש עם הסירופ מקופסת שימורים
  • 3 כפות קמח
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס קטשופ
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 3 כפות שמן צמחי
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 פלפל שחור
  • 1/2 מלח

אופן הכנת עוף חמוץ מתוק:

רגע לפני: קבלו את מנת הדגל של המטבח הסיני, עם מצרכים זמינים - והכל קורה במחבת אחד: מתכון לעוף חמוץ מתוק עם אננס שמגישים עם אורז לבן לארוחה מושלמת.

• חותכים לקוביות את נתחי חזה העוף.

• קוצצים את הבצל, חותכים לקוביות את הפלפלים ופורסים למקלות את הסלרי.

• מרסקים את האננס בקערה, משאירים את הסירופ, ומערבבים יחד עם הקטשופ, מיץ הלימון והסוכר החום.

• בצלחת שטוחה, מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי), אבקת השום, הפלפל השחור והמלח.

• מגלגלים את קוביות העוף בתערובת הקמח.

• בווק או מחבת רחבה, מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה.

• מוסיפים את קוביות העוף למחבת, ומטגנים במשך 8-10 דקות. מוציאים מהמחבת ומעבירים לכלי נפרד.

• מוסיפים כף שמן למחבת, ומבשלים על אש בינונית את הסלרי, הפלפלים, והבצל במשך 5 דקות.

• מחזירים את העוף למחבת, יוצקים מעל את רוטב האננס, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית במשך 2-3 דקות, עד להסמכת הרוטב ומסירים מהאש.

הגשה: מגישים את תבשיל העוף מיד. הגישו את העוף לצד אורז לבן וסלט רצועות כרוב וגזר מרענן, בקעריות עמוקות שחורות, ומקלות אכילה - צ'ופסטיקס. כדי לתת תחושה של ארוחה סינית, הוסיפו צבע אדום שחזק כל כך בתרבות של הארץ המזרחית - בדמות מפה אדומה / מפיונים אדומים / סכו"ם אדום, לבחירתכם.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
מתכונים
ש

עוף בטטות מקורמלות בארבעים דקות • צפו

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

שקשוקת טונה חורפית בדיוק לימי הסגר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

באנו לשדרג

אין קיצי מזה: אייס תה עם אפרסק ונענע

כיכר אוכל | 17.06.20

תוצרת בית

רוטב סלסה בסגנון מקסיקני שמשדרג כל ארוחה

כיכר אוכל | 26.04.20
ש

נעשה נס לשושנים! שושני השמרים האלה הם פשוט נס

כיכר בשיתוף בלו בנד | מקודם
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
ש

בריאים עם מאוחדת

מה אוכלים אחרי הצום - וכמה הצלחנו בדיאטה?

kikar.co.il בשיתוף מאוחדת | מקודם
ש

בריאים עם מאוחדת

מילון המינרלים הגדול - כל מה שצריך לדעת

kikar.co.il בשיתוף מאוחדת | מקודם

במטבח של מאמע: יצירה בלחם, דלעת ושום

כיכר השבת | 22.12.15

מה אוכלים היום?

מנצחת: סלמון פיקנטי ופירה קרמי

כיכר אוכל | 08.07.15
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

מנה קיצית וקלילה: פרגיות על ירקות

מורן פינטו | 15.06.15

מה אוכלים היום?

לגזור ולשמור: רוטב אדום עסיסי לדג

כיכר אוכל | 15.06.15

מה אוכלים היום?

קטנה ופיקנטית: ארוחת צהריים שווה

כיכר אוכל | 15.06.15

מה אוכלים היום?

זו המנה שאתם חייבים לדעת להכין

כיכר אוכל | 15.06.15
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

ארוחה מהירה

תוך 10 דקות: גראטן צרפתי מושלם

כיכר אוכל | 14.06.15

לכבוד שבת

ברגע האחרון: קינוח מרשים לשבת

כיכר אוכל | 12.06.15

באנו לעזור

צפו: כך תבשלו את הפסטה בחצי זמן

כיכר אוכל | 10.06.15

מה אוכלים היום?

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

כיכר אוכל | 08.06.15
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

מתפצפצים: חזה עוף בציפוי קראנצ'י

כיכר אוכל | 08.06.15

בראנץ'

בראנץ' לעצלנים: בייגל פריך ממכר

כיכר אוכל | 07.06.15