כיכר השבת

ארוחה מהירה

מתכון לגראטן תפוחי אדמה תוך 10 דקות - סטייל צרפתי מושלם

האורחים כבר בדלת ואתם חייבים משהו כאן ועכשיו? המנה הזו בדיוק בשבילכם: מתכון לגראטן תפוחי אדמה שמוכן תוך 10 דקות, והתוצאה מרשימה ואלגנטית כאילו באמת עבדתם על זה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ז בסיון | 14.06.15
גראטן תפוחי אדמה תוך 10 דקות
גראטן תפוחי אדמה תוך 10 דקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 680 גרם תפוחי אדמה בגודל אחיד
  • 1 בצל בינוני
  • 20 גרם חמאה
  • 6 כפיות חלב
  • קמצוץ פפריקה אדומה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת גראטן תפוחי אדמה מהיר:

רגע לפני: האורחים כבר בדלת ואתם חייבים משהו כאן ועכשיו? המנה הזו בדיוק בשבילכם: מתכון לגראטן תפוחי אדמה שמוכן תוך 10 דקות, והתוצאה מרשימה ואלגנטית כאילו באמת עבדתם על זה.

אז מה הסוד? קבלו את המתכון הנפלא של בוורלי פייפר - מומחית לבישול במיקרוגל:

• מקלפים את תפוחי האדמה, פורסים אותם לעיגולים דקים ככל האפשר, ומעבירים להשריה בקערה עם מים קרים.

• פורסים את הבצל לטבעות דקות, ומוסיפים לקערת תפוחי האדמה.

• מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומנקבים חורים קטנים בעזרת מזלג.

• מכניסים את הקערה למיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה למשך דקה.

• משמנים תבנית פיירקס עגולה או מלבנית במעט חמאה, ומסדרים עליה את תפוחי האדמה וטבעות הבצל בשכבות לסירוגין, כשהשכבה העליונה תהיה תפוחי אדמה. על כל שכבה זורים מעט מלח ופלפל שחור.

• יוצקים את החלב מעל שכבות תפוחי האדמה, ומפזרים מעל את החמאה, חתוכה לקוביות. את הכל מתבלים בקמצוץ פפריקה.

• מכסים בניילון נצמד, מנקבים חורים בעזרת מזלג ומכניסים למיקרוגל. מפעילים על עוצמה גבוהה למשך 13 דקות (באמצע, עוצרים, מסובבים את התבנית וממשיכים בהפעלה).

• בתום הבישול, נותנים לגראטן לעמוד מכוסה במשך 5 דקות כד שיתייצב ומוציאים.

הגשה: חותכים לריבועים או משולשים ומגישים עם סלט ירוק רענן. כדי לקבל ריבועי גראטן סימטריים, מבלי ששכבות תפוחי האדמה יקרסו, מקררים את הגראטן במקרר, פורסים ומחממים לפני ההגשה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים
ש

עוף בטטות מקורמלות בארבעים דקות • צפו

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

שקשוקת טונה חורפית בדיוק לימי הסגר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

באנו לשדרג

אין קיצי מזה: אייס תה עם אפרסק ונענע

כיכר אוכל | 17.06.20

תוצרת בית

רוטב סלסה בסגנון מקסיקני שמשדרג כל ארוחה

כיכר אוכל | 26.04.20
ש

נעשה נס לשושנים! שושני השמרים האלה הם פשוט נס

כיכר בשיתוף בלו בנד | מקודם
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם
ש

בריאים עם מאוחדת

מה אוכלים אחרי הצום - וכמה הצלחנו בדיאטה?

kikar.co.il בשיתוף מאוחדת | מקודם
ש

בריאים עם מאוחדת

מילון המינרלים הגדול - כל מה שצריך לדעת

kikar.co.il בשיתוף מאוחדת | מקודם

במטבח של מאמע: יצירה בלחם, דלעת ושום

כיכר השבת | 22.12.15

מה אוכלים היום?

מנצחת: סלמון פיקנטי ופירה קרמי

כיכר אוכל | 08.07.15
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה אוכלים היום?

מנה קיצית וקלילה: פרגיות על ירקות

מורן פינטו | 15.06.15

מה אוכלים היום?

לגזור ולשמור: רוטב אדום עסיסי לדג

כיכר אוכל | 15.06.15

מה אוכלים היום?

קטנה ופיקנטית: ארוחת צהריים שווה

כיכר אוכל | 15.06.15

מה אוכלים היום?

זו המנה שאתם חייבים לדעת להכין

כיכר אוכל | 15.06.15
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

לכבוד שבת

ברגע האחרון: קינוח מרשים לשבת

כיכר אוכל | 12.06.15

באנו לעזור

צפו: כך תבשלו את הפסטה בחצי זמן

כיכר אוכל | 10.06.15

מה אוכלים היום?

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

כיכר אוכל | 08.06.15

מה אוכלים היום?

מתפצפצים: חזה עוף בציפוי קראנצ'י

כיכר אוכל | 08.06.15
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

בראנץ'

בראנץ' לעצלנים: בייגל פריך ממכר

כיכר אוכל | 07.06.15

מה אוכלים היום?

סינית בבית: עוף ברוטב חמוץ מתוק

כיכר אוכל | 03.06.15