כיכר השבת

שושני שמרים עם שוקולד וקרוקאנט שקדים

השילוב המתקתק של שברי השקדים בתוך תערובת השוקולד העטופים בחמלה על ידי שכבות שמרים פריכות, מעלה זכרונות ענוגים לרגעים שלא תרצו לשכוח (מתכונים, מקודם)

כיכר בשיתוף בלו בנד | מקודם | י"ט בכסלו | 17.12.19
שושני שמרים עם שוקולד וקרוקאנט שקדים
(צילום: יח"צ)
זמן הכנה115 דק'
רמת קושיבינוני

לבצק:

  • חצי קילו קמח
  • 30 גר' שמרית
  • שליש כוס סוכר
  • 150 גר' מרגרינה רכה
  • רבע כפית מלח
  • 2 ביצים
  • שליש כוס מים פושרים

למלית:

  • 100 גר' שקדים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 75 גר' מרגרינה מומסת

לסירופ:

  • חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

בקערה מערבבים את השמרים והקמח. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים מספר דקות לבצק רך וגמיש. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי. אפשר להעביר למקרר לתפיחה נוספת של שלוש שעות אך לא חובה.

בינתיים מכינים את המלית: ממיסים את הסוכר במחבת רחבה עד לקבלת קרמל. מוסיפים בזהירות את השקדים וממתינים עד שהקרמל ימס בשנית ויבעבע. יוצקים בזהירות רבה את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומורחים בעזרת כף את התערובת. מצננים.

טוחנים במעבד מזון את השוקולד לאבקה. חותכים לשברים גדולים את תערובת השקדים וטוחנים במעבד מזון לאבקה.

מרכיבים את המנה:

מחלקים את הבצק לשניים, לוקחים חלק אחד ומרדדים למלבן בעובי חצי ס"מ ובגודל 40 על 20 ס"מ. מורחים בנדיבות מהמרגרינה המומסת ומפזרים חצי מאבקת השקדים וחצי מאבקת השוקולד. מגלגלים לרוחב בעדינות וחותכים לשושנים בעובי 5-6 ס"מ. מניחים כל שושנה במנג'ט. מכינים כך את כל הכמות ומתפיחים 40 ד'.

אופים בחום של 180 מעלות למשך 20-25 ד', עד שהעוגות מזהיבות. בינתיים שמים את הסוכר עם חצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מערבבים ומבשלים כדקה. מיד לאחר שהעוגות יוצאות מהתנור מורחים על כל עוגה מהסירופ הרותח.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים
ש

עוף בטטות מקורמלות בארבעים דקות • צפו

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

שקשוקת טונה חורפית בדיוק לימי הסגר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

באנו לשדרג

אין קיצי מזה: אייס תה עם אפרסק ונענע

כיכר אוכל | 17.06.20

תוצרת בית

רוטב סלסה בסגנון מקסיקני שמשדרג כל ארוחה

כיכר אוכל | 26.04.20
ש

בריאים עם מאוחדת

מה אוכלים אחרי הצום - וכמה הצלחנו בדיאטה?

kikar.co.il בשיתוף מאוחדת | מקודם
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

בריאים עם מאוחדת

מילון המינרלים הגדול - כל מה שצריך לדעת

kikar.co.il בשיתוף מאוחדת | מקודם

במטבח של מאמע: יצירה בלחם, דלעת ושום

כיכר השבת | 22.12.15

מה אוכלים היום?

מנצחת: סלמון פיקנטי ופירה קרמי

כיכר אוכל | 08.07.15

מה אוכלים היום?

מנה קיצית וקלילה: פרגיות על ירקות

מורן פינטו | 15.06.15
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

לגזור ולשמור: רוטב אדום עסיסי לדג

כיכר אוכל | 15.06.15

מה אוכלים היום?

קטנה ופיקנטית: ארוחת צהריים שווה

כיכר אוכל | 15.06.15

מה אוכלים היום?

זו המנה שאתם חייבים לדעת להכין

כיכר אוכל | 15.06.15

ארוחה מהירה

תוך 10 דקות: גראטן צרפתי מושלם

כיכר אוכל | 14.06.15
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

לכבוד שבת

ברגע האחרון: קינוח מרשים לשבת

כיכר אוכל | 12.06.15

באנו לעזור

צפו: כך תבשלו את הפסטה בחצי זמן

כיכר אוכל | 10.06.15

מה אוכלים היום?

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

כיכר אוכל | 08.06.15

מה אוכלים היום?

מתפצפצים: חזה עוף בציפוי קראנצ'י

כיכר אוכל | 08.06.15
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

בראנץ'

בראנץ' לעצלנים: בייגל פריך ממכר

כיכר אוכל | 07.06.15

מה אוכלים היום?

סינית בבית: עוף ברוטב חמוץ מתוק

כיכר אוכל | 03.06.15