כיכר השבת

מדריך: איך לאחסן נכון את היין ולשמור על איכותו לאורך זמן

תמיד שאלתם את עצמכם מה הוא יין מיושן? האם אפשר לשמור על איכותו של היין בחום הכבד השורר בחוץ? האם יין צריך לשכב או לעמוד? היכן לאחסן אותו: במקרר או אולי בארון? מדריך (יין ואלכוהול, שיווקי)

3
kikar.co.il בשיתוף יקב ברקן | מקודם | ט"ז בסיון | 22.06.16
לשמור על איכות היין גם בימים חמים
לשמור על איכות היין גם בימים חמים (אילוסטרציה: kaboompics.com)

תמיד שאלתם את עצמכם מה הוא יין מיושן? האם אפשר לשמור על איכותו של היין בחום הכבד השורר בחוץ? האם יין צריך לשכב או לעמוד? היכן לאחסן אותו: במקרר או אולי בארון?

ביקבי ברקן, היקב הישראלי המעוטר ביותר בתחרויות יין בינלאומיות, מיישנים יינות איכותיים כבר עשרות שנים ומציעים טיפים מקצועיים ליישון יין, שיעזרו לכם, חובבי היין, לשמור עליו נכון.

אחת הטעויות הנפוצות בעולם היין, היא האמונה הרווחת שכדאי לשמור אותו בארון או במזווה ולפתוח אותו כעבור 13 שנה בחגיגות בר המצווה של הילד.

אז חשוב שנדע, לא כל יין אדום מצליח להתיישן ולהשתבח היטב עם השנים ולמעשה, היה זה הגיוני לחשוד מעט שיין שהינו מוצר אורגני, לא יכול כלל לשרוד או להשתבח מעבר ליכולתו, שהרי אז יהפוך לעייף משהו, חסר טעם או אף לחומץ בן יין.

ישראל, כמדינת שמש מובהקת, מתגאה בתעשיית יין מפוארת. לא סתם מלכים וקיסרים שעברו בה, גידלו כרמים וייצרו יין משובח, כיאה לארץ זבת חלב ודבש. אך עדיין, קשה לשמור יין לאורך זמן באזורנו ובאותה המידה, יהיה קשה לשמור על איכותו של יין, במדינה אירופית קרירה לאורך זמן.

יין אוהב שמפנקים אותו, בפרט אם עושים זאת בטמפרטורה קבועה ונעימה. דמיינו לעצמכם מערה קרה, המצננת אתכם מקרני שמש ביום קיצי וחם ובמילים קצת יותר מדויקות: תנו ליין שלכם אוירה של 16 מעלות והוא יחייך אליכם.

באקלים כמו שלנו, יהיה לכם קשה למצוא טמפרטורה כזו, אך בשביל זה ניתן לרכוש מקרר יינות המותאם במיוחד לאווירה כזו. טמפרטורת החדר בכל העולם, מוגדרת כ - 25 מעלות צלזיוס, לכן, ברור שמחויבים אנו בטכנולוגיה כלשהי בכדי לגרום לבקבוק של יין ליהנות מ - 16 מעלות.

מקרר היין, מסוגל להתמודד עם טמפרטורת הסביבה ולהביא את אזור השימור של היין למצב של 16 מעלות לערך. חשוב לדעת, כי היינות בישראל מגלים איכות טובה גם אחרי 5, 10 או 15 שנה מיום הבציר הראשון, כל עוד נשמרו בתנאים הראויים, כלומר, בשכיבה ובטמפרטורות הרצויות.

טיפים מקצועיים ליישון היין, ברקן. (יחצ)

לפקק השעם, תפקיד חשוב בשמירה על היין. הוא סופג את נוזל היין ואמור להתנפח בחלקו הפנימי של הבקבוק בכדי שחמצן לא יכנס לתוכו בזמן היישון, לאזור צוואר הבקבוק בצדדים.

אמנם, חמצן מפעפע לתוך הבקבוק בזמן השימור והיישון של היין אצלכם בבית, אך האחרון עושה זאת באלגנטיות מופתית ובכמויות קטנות ומדודות ורק דרך המטבעה של פקק השעם ולא בצידיו כאמור.

חמצן זה, הוא שיגרום ליין לפתח מורכבות ארומתית בחלוף השנים ומכאן ניתן להסיק שחמצן במידה קטנה הינו חלק בלתי נפרד מתהליך ההתיישנות, אך אם עבר את המידה הרצויה, יהווה גורם הרסני משהו ליין.

שאלה אותה שואלים רבות, היא בעניין חליצת פקק השעם מבקבוק היין בערב שבת שלא תמיד מסיימים את שתייתו. כיצד אפשר במקרה כזה לשמור על איכות היין?

סוגיה זו הינה סוגיית הסוגיות, שכן חמצן חודר לכל בקבוק חצי מלא. אם כן, מומלץ, בכדי לפשט את הפתרון, להשתמש בפקק גומי ומשאבת ואקום, שתסייע במשהו להרחיק חמצן עודף מבקבוק היין שלנו הריק למחצה. אך ברור לכל שזהו לא פתרון מוחלט, חמצן אכן יחדור כעבור מספר ימים לבקבוק.

ביקבי ברקן ממליצים להזמין את המשפחה ולחגוג יחדיו עד אשר כל הבקבוק הסתיים. כמו שכבר אמרו יודעי דבר: "אין טעם לחכות לאירוע גדול על מנת לפתוח יין משובח, שכן היום בו אתם פותחים בקבוק יין משובח, זה האירוע הגדול". חליצה נעימה!

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
האם רע לשמור יין במקרר בבית
מישהו10.04.19
2
האם רע לשמור יין במקרר הרגיל בבית
מישהו10.04.19
1
אני חובב יין זה 2 עשורים, בתהליך היישון, לא דאגתי לאטום את הג'מיקן ע" פקק ארמטי , אלה באמצאות שסתום ( אל חוזר) וכמובן דאגתי להכנים שבבי עץ אלון, (כמתבקש) וזה עבד ללא תקלות. האם זה נכון ליישן את היין כך, או הכן צרין לשנות את השיטה? אשמח לקבל תשובה מקצועית. תוה מראש.. ויקטור. (נשלח באמצעות כיכר השבת
ברמי ויקטור25.02.17
אולי גם יעניין אותך
יין ואלכוהול

ברד תות או אבטיח עם יין מבעבע ובזיליקום

כיכר אוכל | 31.07.20

לארח בכיף

סלאשי: ברד מלפפון ומלון עם יין לבן ודבש

כיכר אוכל | 31.07.20

לארח בכיף

סלאשי: ברד דובדבנים ויין אדום עמוק ונועז

כיכר אוכל | 31.07.20

לארח בכיף

ברד למבוגרים בלבד: סלאשי יין ואפרסקים

כיכר אכל | 31.07.20

לארח בכיף: קוקטייל מימוזה על בסיס אבטיח

כיכר אוכל | 27.07.20
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

לארח בכיף

מרגריטה אדומה: קוקטייל קיץ מתוק ומרענן

כיכר אוכל | 29.06.20

באנו לשדרג

אבוקדו עם קראסט פריך שהולך עם כל דבר

כיכר אוכל | 30.06.19

באנו לעזור

איך לגרום ליין זול להרגיש כמו בקבוק ב-400 שקל

כיכר אוכל | 22.01.18

באנו לעזור

מדוע אסור לאחסן את בקבוק היין בעמידה

כיכר אוכל | 17.01.18
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם
ש

ברקן וסגל: בד"ץ בעלזא העניקו את חותמת הכשרות

kikar.co.il בשיתוף ברקן | מקודם
ש

פסח: מאות אלפי בקבוקי 'קדם' נרכשו ברשתות השיווק

kikar.co.il בשיתוף קדם | מקודם
ש

יין ישמח

עדיין שותים מיץ ענבים? הגיע הזמן להשתדרג

kikar.co.il בשיתוף יקב מצודה | מקודם
ש

כאיש אחד בלבד אחד

יקב אור הגנוז: לומדי התורה שהפכו את הקיבוץ החילוני

kikar.co.il בשיתוף אור הגנוז | מקודם
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם
ש

עד דלא ידע

פורים: יין לסעודה ויין למשלוח מנות - איך בוחרים?

kikar.co.il בשיתוף יינות ברקן | מקודם
ש

מצווה כהלכה

במעמד הרב הראשי: הפרשת תרומות ומעשרות ביקבי ברקן

kikar.co.il בשיתוף ברקן | מקודם

טעמנו את הוודקה של דונלד טראמפ והנה התובנות

אור רייכרט | 12.11.16
ש

איכות וכשרות מהודרת

על איזה יין בירכו הרבנים הראשיים לירושלים?

kikar.co.il בשיתוף ברקן | מקודם
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

פסטיבל היין ה-18: רשמים, חוויות וטעמים

שרגא גבהרד | 02.11.16
ש

והיית אך שמח

נעים להכיר: היינות שתשתו בחג הסוכות

kikar.co.il בשיתוף יקב טפרברג | מקודם
ש

עונת החגים בשיאה: איזה יין תגישו בסעודה?

kikar.co.il בשיתוף ברקן | מקודם