כיכר השבת

מסתבכים עם שימוש בניילון נצמד? הנה טריק שיקל עליכם

כל רצונכם הסתכם בחיתוך פיסת ניילון נצמד כדי לארוז את ארוחת הצהריים למחר, אך בידכם נותר מין כדור ניילון המושלך לפח ואתם עוברים לנסיון שני. הפתרון: לאחסן את הגליל במקפיא. למה זה עובד? (אוכל)

כיכר השבת | א' באדר א' | 06.02.19
מסתבכים עם שימוש בניילון נצמד? הנה טריק שיקל עליכם
(צילום: שאטרסטוק)

ניילון נצמד הוא מוצר מצוין, אך עם זאת, קשה מאד להשתמש בו. הוא כל כך טוב בתפקידו עד שלפעמים הוא מקשה עלינו לעשות את העבודה שלנו (אריזת מזון).

כולנו מכירים את זה: מנסים לחתוך פיסת ניילון כדי לארוז את ארוחת הצהריים של מחר והיא מסתבכת במהירות בינה לבין עצמה עד שבידכם נותר מעין כדור ניילון המושלך לפח בייאוש ואתם, בלית ברירה, עוברים לנסיון שני.

כל זה יכול להיפתר על ידי עריכת שינוי פשוט במטבח. במקום לאחסן את גליל הניילון במגירה, נסו להעביר אותו למקפיא.

החומר מאבד זמנית חלק מהדביקות שלו כאשר הוא מאוחסן בקור ולדבר יש שתי סיבות עיקריות: ראשית, האוויר הקריר מצמצם את החשמל הסטטי. שנית, ההרכב המולקולרי של ניילון נצמד - פוליאתילן, בתוספת דבקים נוספים, משתנה כאשר הוא חשוף לאקלים אחר.

"הידבקות בין חלקי פלסטיק עשויה להיות מונעת ממולקולות על פני השטח המחדשות את עצמן כדי ליצור קשרים כימיים חלשים", ד"ר צ'אד אורזל, פרופסור לפיזיקה ואסטרונומיה ביוניון קולג' הסביר לאתר "טודיי". "הטמפרטורה הנמוכה עשויה לעכב את התהליך קצת".

תיאוריה זו הגיונית, אבל מה קורה במבחן המציאות?

קרולין פורטה, מנהלת מעבדה למכשירי ניקוי וטקסטיל, דיווחה על תוצאות מוצלחות להפליא.

"הניילון היה הרבה יותר קל לפרישה ולשימוש", אישרה. "הוא לא נדבק לעצמו כשקורר, אבל עדיין עבד טוב בכיסוי צלחת, וככל שהוא מתחמם, הוא חוזר להיות דביק, אבל בהחלט קל יותר לעבודה כאשר הוא קר".

אז עבור אותן פעמים שנייר כסף או שקית ניילון פשוטה אינם באים בחשבון ואתם חייבים להשתמש דווקא בניילון נצמד, התחילו עם סידור מחדש של המטבח. חוץ מזה, שטח נוסף במגירה זה תמיד שימושי.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
באנו לעזור

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23

באנו לשדרג

גורמה: זו הביצה המקושקשת המושלמת

כיכר אוכל | 09.01.23

פירה תפוצ'יפס: הדבר הכי חכם שנתקלנו בו

כיכר אוכל | 03.01.23

ננה בננה

איך מומלץ לאחסן בננות כדי שלא ישחירו

כיכר אוכל | 27.12.22

פריצת דרך

האם ידעתם שניתן לבשל במדיח כלים?

כיכר אוכל | 25.12.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

10 מזונות שאסור לעולם לאחסן בפריזר

כיכר אוכל | 30.08.22

תתחילו עכשיו

5 ארוחות מהירות לפתוח איתן את הצום

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

5 ארוחות משפחתיות מעולות לשבוע הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תפריט מנצח

כל המתכונים והרעיונות הכי שווים לשבועות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.06.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים לסעודות שבת קלות ומעולות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.05.22

תפריט מנצח

6 תוספות לא שגרתיות לשולחן השבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.05.22

מהדגים ועד הקינוח

תפריט מנצח: 5 מתכונים קלילים ומעולים לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

מה אוכלים היום?

לכבוד ההתחממות: 5 סלטים שהם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.04.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים טעימים לשבת - בלי לעבוד קשה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פסח כשר וטעים

כל המתכונים הכי שווים לפסח ולחול המועד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.04.22

תפריט מנצח

7 מתכונים מיוחדים שיפארו את שבת הגדול

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22

מה אוכלים השבוע?

5 ארוחות ערב קלילות וטעימות לשבוע חם ויבש

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

עסיסיים וטעימים

3 מאפים מהירים לצהריים של שישי ארוך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

באנו לעזור

נמצא הטיפ הטוב ביותר נגד השחרה של תפוחים

כיכר אוכל | 31.03.22

תפריט מנצח

5 מתכונים שמתאימים בול לשבת חמימה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22