כיכר השבת

באנו לעזור

המקרה היחיד שבו לא כדאי לנסות מתכון חדש

המטבח הוא מקום מושלם לניסוי וטעייה, במיוחד בעידן בו מדי יום הרשת מוצפת במתכונים מפתים שמבטיחים שלבי הכנה לא מסובכים ותוצאת מופת, אך כשאתם מזמינים אורחים לביתכם, חשבו פעמיים לפני שאתם בוחרים להרשים עם מתכון שמעולם לא ניסיתם לפני (אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ו באדר א' | 20.02.19
מעולם לא הכנתם אמפנדס? אל תנסו בדיוק כשדודה רינה בדלת
מעולם לא הכנתם אמפנדס? אל תנסו בדיוק כשדודה רינה בדלת (צילום: Kristina Tripkovic on Unsplash)

כשמדובר בבישול ואפיה, כולנו עוסקים בניסויים. גם כשמדובר במתכונים ביזאריים כמו מאפינס אבוקדו, למשל, או בעוגת שכבות מורכבת ליום ההולדת של הבכור שלנו שיחול בקרוב.

אבל יש מקרה אחד שבו אנחנו לא מנסים אף מתכון חדש: בסעודה משפחתית חגיגית.

יש זמן ומקום לנסות את המתכון המסובך הזה שאתם כה משתוקקים לנסות. מפגש עם האנשים הקרובים והיקרים ביותר לכם, זה לא הזמן הנכון. צר לנו. עם הכנה של מתכון חדש, סביר להניח שתהיו כבולים למטבח כל הזמן ותפספסו נתחים גדולים מהשיחות המעניינות שמתרחשות בסלון.

בנוסף, כאשר אתם מנסים משהו שלא עשיתם בעבר, תמיד יש את האפשרות שהוא ינחל כישלון חרוץ. לא משנה כמה אתם מיומנים במטבח, מעט מאד יכול להכין אתכם לחוויה של מפלה בפני האורחים החשובים שלכם. הם כמובן יגידו לכם כמה זו מנה מוצלחת וערבה לחך, אך בלב יצטערו שנכנעו ללחציכם לטעום ממנה.

כאשר מבשלים לקבוצה, אנחנו תמיד בעד ללכת על בטוח. כמו: עוגת הגבינה המפורסמות שלנו או העוף הצלוי שאנחנו יכולים להכין בידיים קשורות מאחורי הגב עם כיסוי לעינינו, וכל זאת מתוך שינה.

בואו נבהיר את העניין: אתם בהחלט צריכים להמשיך ולנסות מתכונים חדשים, אבל כשמדובר באיזון בין שף לבין מארח, כנראה עדיף לנגן את הלהיטים שלכם ולא ליטול סיכונים מיותרים. מילה שלנו..

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
באנו לעזור

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23

באנו לשדרג

גורמה: זו הביצה המקושקשת המושלמת

כיכר אוכל | 09.01.23

פירה תפוצ'יפס: הדבר הכי חכם שנתקלנו בו

כיכר אוכל | 03.01.23

ננה בננה

איך מומלץ לאחסן בננות כדי שלא ישחירו

כיכר אוכל | 27.12.22

פריצת דרך

האם ידעתם שניתן לבשל במדיח כלים?

כיכר אוכל | 25.12.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

10 מזונות שאסור לעולם לאחסן בפריזר

כיכר אוכל | 30.08.22

תתחילו עכשיו

5 ארוחות מהירות לפתוח איתן את הצום

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

5 ארוחות משפחתיות מעולות לשבוע הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תפריט מנצח

כל המתכונים והרעיונות הכי שווים לשבועות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.06.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים לסעודות שבת קלות ומעולות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.05.22

תפריט מנצח

6 תוספות לא שגרתיות לשולחן השבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.05.22

מהדגים ועד הקינוח

תפריט מנצח: 5 מתכונים קלילים ומעולים לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

מה אוכלים היום?

לכבוד ההתחממות: 5 סלטים שהם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.04.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים טעימים לשבת - בלי לעבוד קשה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פסח כשר וטעים

כל המתכונים הכי שווים לפסח ולחול המועד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.04.22

תפריט מנצח

7 מתכונים מיוחדים שיפארו את שבת הגדול

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22

מה אוכלים השבוע?

5 ארוחות ערב קלילות וטעימות לשבוע חם ויבש

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

עסיסיים וטעימים

3 מאפים מהירים לצהריים של שישי ארוך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

באנו לעזור

נמצא הטיפ הטוב ביותר נגד השחרה של תפוחים

כיכר אוכל | 31.03.22

תפריט מנצח

5 מתכונים שמתאימים בול לשבת חמימה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22