כיכר השבת

באנו לעזור

שימו לב: אתם מסננים את הפסטה שלכם לא נכון - כך תתקנו זאת

בסרטון שעלה לרשת החברתית "טיקטוק" וסחף אחריו המונים, משתמשת יצירתית מדגימה את "טריק חייה", לדבריה, שבאמצעותו היא מסננת פסטה בצורה לא שגרתית (אוכל, באנו לעזור)

7
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט בשבט | 11.02.21
שימו לב: אתם מסננים את הפסטה שלכם לא נכון - כך תתקנו זאת
(צילום: שאטרסטוק)

הרשת החברתית "טיקטוק" ניפקה לעולם לא מעט פנינים שסחפו אחריהן המוני גולשים. אחת מהן היתה קילוף ביצה קשה במינימום לכלוך ומאמץ והפעם, בסרטון שהעלתה משתמשת בשם athomewithshannon@, היא מדגימה את "טריק חייה", לדבריה, שבאמצעותו היא מסננת את הפסטה שלה בצורה לא שגרתית.

בהרתחת אטריות, אנו בדרך כלל מניחים מסננת מוכנה בכיור הריק שלנו ואז מעבירים את סיר הפסטה היישר למסננת, מהכיריים. לאחר מכן, משיבים את הפסטה בחזרה לסיר ומוסיפים פנימה רוטב.

אבל הטיפ הזה מבית "טיקטוק" גורס שעליכם להניח את המסננת ישירות על סיר הפסטה הרותח ואז להחזיק אותו בקצוותיו ולנקז את המים לכיור. למה? מכיוון שהפסטה לעולם לא עוזבת את הסיר, אתם מדלגים על שלב שלם. (בכל זאת, זמן הוא כסף.)

ברור שהיינו צריכים לבדוק את השיטה. אז הכנו סיר גדול של מים מלוחים ובישלנו קצת פטוצ'יני. כשהפסטה הייתה במצב אל דנטה, דחסנו את המסננת העתיקה שלנו לסיר כמיטב יכולתנו ואז אצנו לכיור כדי להיפטר במהירות מהנוזלים.

הנה העניין: השיטה עובדת! אתם למעשה נמנעים מהשלב הנוסף של העברת הפסטה המבושלת מהמסננת חזרה לסיר. עם זאת, עליכם להקפיד מאד לא להיכוות בידיים, בעת שאתם שופכים את המים הרותחים לכיור. ולמרבה הצער, הידיות אינן מהוות הגנה מספקת, מכיוון שהן פשוט סופגות שוב את המים הרותחים. זו אולי דעה פרועה, אבל אנחנו מעדיפים ללכת עוד קצת בכדי להחזיר את הפסטה לסיר, מאשר לסבול מכוויות בדרגה שלוש.

האם היינו מכנים את שיטת הסינון של "טיקטוק" כמוצלחת? בטח, אם אתם אוהבים לחיות על הקצה. אבל אם להיות כנים לגמרי, אנחנו נהנים מאותה פסטה מהבילה, כמו גם האצבעות שלנו... אז בכל זאת אנחנו נצמד לשיטה הישנה שלנו.

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
7
לא הבנתי מה היה רע עד עכשיו
רחלי16.02.21
6
הטיפ שלי: אני מוציא את הפסטה מהמים אחת אחת (אבל צריך להיזהר לא להיכוות), כך היא נשארת אל-דנטה, או סמרקיני (אני לא זוכר), מנשנש, וטובל את הקצה - שימו לב - הרחוק יותר ברוטב עגבניות (על המתכון שלהן, נשוחח בפעם אחרת, רק נרמוז, שזה לא מה שאתם חושבים). הבונוס הוא, שאפשר לשתות יותר מאוחר את המים, גם בכוש,
מוישי11.02.21
5
לא אוכלת פסטה...
יעלוש15.02.21

הצגת כל התגובות

4
סליחה שאני כותבת:מבזבזים זמן על שטויות!! תסננו רגיל, תשתפו מתחת לברז , תישתפו את הסיר שהרתחתם בו את הפסטה , תייבשו על האש תקצצו בצל גדול או אפילו 2 , תזהיבו יפה תוסיפו קופסאת פיטריות שלמות או חתוכות לא משנה תטגנו עוד 5 דקות , תתבלו:1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית פלפל שחור,1 כפית מלח, 1 כף פפריקה מתוקה/ ח
ללא שם01.03.21
3
תודה על הרעיון והנה רעיון להעשרת רוטב הפסטה: שמרו בסיר מעט מהנוזלים. במחבת רחבה הכינו את הרוטב והוסיפו אותו לקראת סוף הבישול לפסטה שבסיר על אש נמוכה מתקבלת פסטה עשירה בטעם לא יבשה ולא "סחוטה" מנוזלים...
שלי11.02.21
2
חבל על הזמן תסננו רגיל
הכול בסדר10.07.22
1
ציפיתי לראות תמונה של צורת הסינון המדוברת בכתבה
ללא שם11.02.21
אולי גם יעניין אותך
באנו לעזור

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23

באנו לשדרג

גורמה: זו הביצה המקושקשת המושלמת

כיכר אוכל | 09.01.23

פירה תפוצ'יפס: הדבר הכי חכם שנתקלנו בו

כיכר אוכל | 03.01.23

ננה בננה

איך מומלץ לאחסן בננות כדי שלא ישחירו

כיכר אוכל | 27.12.22

פריצת דרך

האם ידעתם שניתן לבשל במדיח כלים?

כיכר אוכל | 25.12.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

10 מזונות שאסור לעולם לאחסן בפריזר

כיכר אוכל | 30.08.22

תתחילו עכשיו

5 ארוחות מהירות לפתוח איתן את הצום

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

5 ארוחות משפחתיות מעולות לשבוע הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תפריט מנצח

כל המתכונים והרעיונות הכי שווים לשבועות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.06.22
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים לסעודות שבת קלות ומעולות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.05.22

תפריט מנצח

6 תוספות לא שגרתיות לשולחן השבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.05.22

מהדגים ועד הקינוח

תפריט מנצח: 5 מתכונים קלילים ומעולים לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

מה אוכלים היום?

לכבוד ההתחממות: 5 סלטים שהם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.04.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים טעימים לשבת - בלי לעבוד קשה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פסח כשר וטעים

כל המתכונים הכי שווים לפסח ולחול המועד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.04.22

תפריט מנצח

7 מתכונים מיוחדים שיפארו את שבת הגדול

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22

מה אוכלים השבוע?

5 ארוחות ערב קלילות וטעימות לשבוע חם ויבש

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

עסיסיים וטעימים

3 מאפים מהירים לצהריים של שישי ארוך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

באנו לעזור

נמצא הטיפ הטוב ביותר נגד השחרה של תפוחים

כיכר אוכל | 31.03.22

תפריט מנצח

5 מתכונים שמתאימים בול לשבת חמימה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22