כיכר השבת

אדום אדום: מתכון שקשוקה עסיסית שמתאימה לכל זמן

השקשוקה מגיעה אלינו מארצות צפון אפריקה ויש בה משהו פשוט וממכר שהופך אותה למאכל לגיטימי בכל שעה ביום. הנה מתכון מנצח לשקשוקה מלאה בטעמים. אגב, ידעתם שבמקור זה בכלל תקתוקה? (מתכונים, אוכל)

9
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ד בתמוז | 22.07.14
אדום אדום: מתכון שקשוקה עסיסית שמתאימה לכל זמן
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 10 עגבניות
  • 1 גמבה
  • 1 פלפל חריף
  • 6 ביצים
  • 1/2 צרור בזיליקום רק העלים
  • 10 שיני שום
  • 6 כפות שמן
  • 2 כפות פפריקה (למיטיבי לכת: פפריקה חריפה)
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כף מלח

אופן ההכנה:

רגע לפני: השקשוקה מגיעה אלינו מארצות צפון אפריקה ויש בה משהו פשוט וממכר שהופך אותה למאכל לגיטימי בכל שעה ביום. הנה מתכון מנצח לשקשוקה מלאה בטעמים. אגב, ידעתם שבמקור זה בכלל תקתוקה?

• ראשית, יש לקלף את העגבניות. כך תעשו את זה בקלות: ממלאים קערה גדולה במים רותחים, מסמנים X בינוני בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין חד ומשרים את העגבניות במים החמים במשך 10 דקות. בשלב הזה, קליפת העגבנייה תתחיל להיפרד מעצמה, ובעזרת סכין מפרידים את שאר הקליפה.

• קוצצים את העגבניות הקלופות והגמבה לריבועים קטנים ושווים.

• קוצצים דק את השום והפלפל החריף.

• מחממים במחבת גדולה את השמן, ולאחר כ2 דקות, מוסיפים למחבת את העגבניות, הגמבה השום הפלפל החריף שקצצנו.

• מבשלים את הירקות על אש מעט גבוהה למשך 10 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.

• מוסיפים את הפפריקה למחבת, מערבבים ומתבלים גם במלח ופלפל שחור.

• יוצרים 6 גומות בתערובת העגבניות שבמחבת, שוברים ביצה לצלחת ומעבירים כל אחת לגומה נפרדת. מעל כל ביצה זורים מעט מלח.

• קורעים גס בידיים את עלי הבזיליקום ומפזרים מעל.

• מנמיכים את האש, מכסים את המחבת במכסה תואם או נייר אלומיניום ומשאירים את השקשוקה להתבשל במשך כ-7 דקות נוספות, עד שהביצים עשויות היטב ומכבים את האש.

אופן ההגשה: לצד פוקצ'ה חמה (מתכון נפלא תוכלו למצוא כאן), ואם אתם ממש ממהרים, לכו למאפיה קרובה, קנו כיכר לחם טרייה, חממו אותו במשך 5 דקות בתנור ותשיגו אפקט דומה.

תוכן שאסור לפספס
9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
6
הבזיליקום משבח את השקשוקה. אני אהבתי!
גלשן19.08.14
5
בטח הם רוצים שנכין לחיילים:)
אזרחית29.07.14
4
זה נותן תחושה איטלקית לשקשוקה
יאירה23.07.14
הם גם כתבו בזיליקום! מה שכן אני מוסיפה פלפל חריף!
אזרחית29.07.14

הצגת כל התגובות

3
איזה טעות זה לשים בזיליקום בשקשוקה, ועוד חצי צרור?!
אריאל31.07.14
2
מה זה בזיליקום? סליחה על הבורות.......
אאא01.08.14
1
יוצא סוווווף, הכנתי
גלשנית22.07.14
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22