כיכר השבת

מתכון לפריטטה איטלקי או חביתה משודרגת

לא משנה איך תקראו לזה, פריטטה איטלקי או רק חביתה שמכילה מרכיבים נוספים מלבד ביצים, המתכון הזה יעשה לכם את הארוחה. הפריטטה תקבל בברכה כמעט כל ירק אפשרי, גבינה ועשבי תיבול. והכי נפלא? הכל קורה במחבת אחת (מתכונים, אוכל)

כיכר השבת | ט' בחשוון | 02.11.14
פריטטה איטלקי או חביתה משודרגת
פריטטה איטלקי או חביתה משודרגת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 8 ביצים גדולות
  • 1 בצל בינוני
  • 1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 30 גרם חמאה
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 2 כוסות עלי תרד קצוצים גס
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1/4 כוס זיתים ירוקים או שחורים
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת פריטטה:

רגע לפני: לא משנה איך תקראו לזה, פריטטה איטלקי או רק חביתה שמכילה מרכיבים נוספים מלבד ביצים, המתכון הזה יעשה לכם את הארוחה. והכי נפלא? הכל קורה במחבת אחת. הפריטטה תקבל בברכה כמעט כל ירק אפשרי, גבינה ועשבי תיבול שיש לכם, כך שהמתכון נתון לשינויים כרצונכם.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• פורסים את הפלפלים לרצועות דקות, מלהיטים מחבת יבשה במשך 2 דקות ומוסיפים את הפלפלים לקלייה במשך 5 דקות על אש בינונית-גבוהה, מזלפים מעט שמן מעל. מידי פעם מטלטלים את המחבת כדי למנוע הידבקות. מסירים מהאש ומעבירים לכלי נפרד.

• פורסים את הבצל לטבעות דקות, קוצצים גס את עלי התרד וחותכים את תפוח האדמה לקוביות או פרוסות בגודל שווה.

• ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים את טבעות הבצל, עד להזהבה. מוסיפים את חיתוכי תפוח האדמה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים יחד עם הבצל ונותנים להם להתבשל יחד עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט.

• מוסיפים למחבת את העלים הקצוצים, הזיתים ורצועות הפלפלים הקלויים ומערבבים היטב.

• טורפים היטב את הביצים יחד עם הגבינה הצהובה, משטחים את הירקות באופן שווה על פני המחבת ושופכים מעל את תערובת הביצים. מנמיכים את האש ומבשלים במשך דקה.

• מסירים מהאש את המחבת ומעבירים אותה שהיא לתנור שחומם מראש (שימו לב: השאירו את ידית המחבת מחוץ לתנור, במידה והיא אינה עמידה לחום). אופים את הפריטטה במשך 10 דקות, עד שהחביתה מזהיבה בקצוות.

אופן ההגשה: פורסים למשולשים ומגישים חם לצד מגוון ירקות טריים. ניתן לגרר מעל גבינת פרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

השנה יותר מתמיד

ערב זיכרון ייחודי לחללי צה"ל יתקיים בבית שמש

אסף מגידו | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22