כיכר השבת

באנו לעזור

המרכיב המפתיע למקושקשת מושלמת ואוורירית במיוחד

לשבור ביצים לקערה, לטרוף היטב, להעביר למחבת ולהמשיך לערבב עד סיום הבישול? מצטערים, אתם מפספסים משהו. קבלו את המרכיב המפתיע שינצח את ההבדל הדק בין חביתה פשוטה חתוכה לביצה מקושקשת זהובה, רכה, אוורירית ובקיצור: מושלמת (אוכל)

6
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ח באדר א' | 05.03.19
המקושקשת המושלמת
המקושקשת המושלמת (צילום: shutterstock)

"מתכון לביצה מקושקשת" נשמע כמו צירוף מילים מגוחך במיוחד. ביצה מקושקשת אמורה להיות הדבר שהכי קל להכין. וזה באמת נכון, לא מסובך להכין מקושקשת, אבל רוב הסיכויים שהשם הראוי למה שאתם קוראים "מקושקשת" זה "חביתה פשוטה חתוכה". כי מקושקשת מושלמת, רכה, זהובה ואוורירית זה כבר עניין אחר לגמרי.

בהגדרה, ביצה מקושקשת עשויה לרוב מכמה ביצים שלפני הטיגון ובמהלכו מערבבים אותן במרץ כדי להכניס יותר אוויר לביצה ולמנוע היווצרות משטח אחיד ויצירת מרקם פירורי או גושי שנראה מוצק אך למעשה הוא רך ואוורירי.

איך משיגים את האיזון המושלם? במקום להוסיף חלב לתערובת, כמו שרבים עושים, הוסיפו מעט סודה לתערובת הביצים הטרופות - היחס צריך להיות 1 כף מי סודה על כל 2 ביצים.

כך זה עובד: כאשר תערובת הביצים עם הסודה פוגשת את המחבת החמה, החום גורם לבועות הסודה להתרחב וכך המקושקשת הופכת לאוורירית יותר. בנוסף, לסודה אין ריח, צבע או טעם, מה שמשאיר אתכם עם מקושקשת מושלמת שלעולם לא תחשוף את הסוד שלכם.

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
וזה אכן משנה את טעם החביתה
ללא שם07.03.19
2
סודה או מי סודה?
תכל'ס11.03.19
1
סודה לשתיה או מי סודה?
משה ירושלים06.03.19
כף אבקה לשתי ביצים זה כמו לאכול מלח
יאיר07.03.19
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

אין מה לדאוג

השנה יש דרך מהודרת במיוחד להוסיף טעם לפסח >>

כיכר בשיתוף ספרייט | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22