כיכר השבת

מתכון לאצבעות מוצרלה בציפוי פריך ורוטב מרינרה

דמיינו מקלות שמנמנים, חמים וקריספיים שנקרעים בדיוק באמצע והגבינה לא מפסיקה להימתח בין שתי החתיכות - אוקיי, זה הזמן לפתוח את העיניים ולהכין את הפינגר פוד הממכר הזה לגמרי בעצמכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ' באב | 21.08.19
אצבעות מוצרלה בציפוי פריך
אצבעות מוצרלה בציפוי פריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 12 מקלות מוצרלה, חצויים לשניים
  • 2 ביצים
  • 2 כפות חלב
  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 1 כפית תערובת תיבול איטלקי
  • 1 כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

לרוטב המרינרה:

  • 1 כוס עגבניות מרוסקות משימורים
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית תערובת תיבול איטלקי
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה רדודה אחת מניחים את הקמח, בקערה רדודה נפרדת טורפים את הביצים והחלב ובקערה רדודה שלילית מערבבים את פירורי הלחם, תערובת התיבול, אבקת השום, מלח ופלפל שחור.

2. לקבלת ציפוי פריך במיוחד, מצפים את מקלות המוצרלה בקמח, טובלים בתערובת הביצים, מגלגלים בתערובת פירורי הלחם ואז מצפים שוב בקמח, טובלים בביצים ומגלגלים בפירורי הלחם.

3. מסדרים את המקלות המצופים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים למשך 30-40 דקות.

4. על אש בינונית, מחממים שמן בגובה 5 ס"מ במחבת עמוקה עם תחתית עבה, ומטגנים בשמן החם בקבוצות את מקלות הגבינה המצופים. מטגנים במשך 2 דקות מכל צד או עד שהמקלות זהובים ופריכים. מוציאים ומניחים על רשת מתכת או נייר סופג.

הכנת רוטב המרינרה:
5. במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר, טוחנים היטב את העגבניות.

6. במחבת על אש בינונית, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה עד שהוא ריחני. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה. מתבלים בתערובת האיטלקית, מלח ופלפל שחור, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 10-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22