כיכר השבת

הארוחה החשובה ביום

מתכון לפנקייקס עם הפתעה שממולאים בממרח פסק זמן

אנחנו צופים את זה: המתכון הזה לפנקייקס מפתיעים יהפוך לדייר קבוע אצלכם בבית. אנחנו לא סתם מניחים ממרח אגוזי לוז על גבי הלביבות. (זה, חברים, מהלך של טירונים.) במקום זאת, יש לנו טריק להכנסת "גרעין" פסק זמן נסתר שנמס בפה בכל נגיסה (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"א בחשוון | 19.11.19
פנקייקס עם הפתעה שממולאים בממרח פסק זמן
פנקייקס עם הפתעה שממולאים בממרח פסק זמן (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 6 כפות ממרח פסק זמן / ממרח שוקולד
  • 2 כפות קמח לבן, מנופה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3/4 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • 4 כפות חמאה, מומסת
  • 1 כוס לֶבֶּן
  • תרסיס שמן
  • סירופ מייפל, להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים 6 גבעות של ממרח השוקולד (המורכבות מ-1 כף, כל אחת) על תבנית האפיה ומשאירים מספיק מרווח בין אחת לשניה. בעזרת סכין, משטחים כל גבעה לעיגול דק.

2. מעבירים את תבנית האפיה למקפיא ומקפיאים את הממרח עד שהוא יציב, לפחות שעה (או עד לילה).

3. כאשר עיגולי ממרח השוקולד קפואים, מכינים את הפנקייקס. בקערה גדולה מקציפים את הקמח עם הסוכר, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח, עד לאיחוד. יוצרים באר במרכז החומרים היבשים ומוסיפים את החמאה והלֶבֶּן. מערבבים לשילוב.

4. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מרססים עליה את ספריי השמן.

5. יוצקים 1/3 כוס מבלילת הפנקייק על המחבת החמה. מניחים עיגול ממרח שוקולד במרכז ואז עוד מעט מבלילת הפנקייקס (1-2 כפות) מעל.

6. מטגנים עד להזהבה, במשך 3-4 דקות ואז הופכים את הפנקייקס ומטגנים עד שהם מזהיבים בצד השני, במשך 2-3 דקות נוספות. מוציאים מהמחבת, מניחים בצד וממשיכים עם עיגולי ממרח השוקולד והבלילה הנותרת.

7. להגשה, עורמים שלושה פנקייקים על כל צלחת. מגישים מיד עם סירופ מייפל בצד (אם משתמשים).

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
חמאה ? אין להשיג בימינו..
דוד19.11.19
2
מכורה לשוקולד❤❤❤
אני בעצמי20.11.19
1
רחמנותתתתתתת
מושלםםםםםם20.11.19
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22