כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לטוסט פטריות עשיר שמהווה ארוחה לכל דבר

לעתים, כשהטמפרטורות עולות, לא מתחשק לנו להעמיד סירים ולצרוך מאכלים כבדים. או אז אנו בוחרים בנתח נאה של לחם קלוי עם תוספות מעל. לפעמים מדובר באבוקדו וביצה קשה, לפעמים בעגבניות צלויות עם שמן זית ובזיליקום, אך לאחרונה, אנו חוזרים שוב ושוב למתכון הפשוט הזה של טוסט פטריות, שמרגיש יותר כמו מנה עיקרית ופחות כמו חטיף, כי הוא חם, מנחם ומלא בטעם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ו בסיון | 07.06.20
ארוחה לכל דבר: טוסט פטריות עשיר
ארוחה לכל דבר: טוסט פטריות עשיר (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 220 גרם פטריות שיטאקי / שמפיניון / פורטובלו, פרוסות גס
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • מלח ופלפל בנדיבות
  • 2 כפות טימין טרי (או מרווה או רוזמרין)
  • 2 כפות יין לבן או אדום
  • גרידה של לימון אחד קטן
  • 1-2 חופן עלי בייבי
  • 2 פרוסות לחם מחמצת קלוי
  • תוספות אופציונאליות: טפטוף שמן כמהין, ביצה עלומה, גבינה מומסת (פרמזן / מוצרלה)

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את הפטריות, השום והבצל, מלח ופלפל ומטגנים, תוך ערבוב, עד שהפטריות משחררות את נוזליהן. מורידות את החום לבינוני-נמוך - במידת הצורך, כדי למנוע מהבצל להתכהות יתר על המידה.

2. מטגנים עד שהירקות זהובים ומעט פריכים בשוליים. מוסיפים את הטימין, היין וגרידת הלימון ומבשלים במשך כ-2 דקות.

3. זורקים פנימה את עלי הבייבי, נותנים להם לנבול. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

4. אם התערובת נראית יבשה, מטפטפים מעט שמן זית נוסף.

5. עורמים את התערובת מעל טוסט חם ומעל את התוספות. מגישים עם סלט.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

הייטק, הנדסת תוכנה >>

סמינר לבנות עם תואר  במחשבים • יש 'תכלית'!

כיכר בשיתוף תכלית | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

השנה יותר מתמיד

ערב זיכרון ייחודי לחללי צה"ל יתקיים בבית שמש

אסף מגידו | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22