כיכר השבת

ניצול שאריות

מתכון לפרנץ' טוסט חלומי שמכינים מהחלה של שבת

עם יד על הלב, הלחם הכי טוב לפרנץ' טוסט עסיסי זה חלה, והמתכון הבא לוקח את כל העסק העסיסי הזה צעד אחד קדימה, עם תוספת של קינמון וקמצוץ הל, תבלינים עשירים ומחממים לבוקר קריר (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ו' בטבת | 21.12.20
פרנץ' טוסט
פרנץ' טוסט (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 4 ביצים גדולות
  • 2 חלמונים גדולים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית גרידת לימון (לא חובה)
  • 3/4 כפית הל טחון
  • קורט מלח
  • 1 חלה (כ-450 גרם), חתוכה לפרוסות בעובי 3 ס"מ
  • 60-90 גרם חמאה לא מלוחה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, טורפים יחד היטב את החלב, השמנת, הביצים והחלמונים, תמצית הווניל, גרידת הלימון, 1/2 כפית הל והמלח - עד לקבלת רוטב אחיד.

2. בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את פרוסות החלה בשכבה אחת. יוצקים את הרוטב מעל ומניחים לנוזל להיספג במשך 30 דקות, ללא כיסוי, בטמפרטורת החדר. לאחר רבע שעה, הופכים בעדינות את פרוסות החלה.

3. בקערה בינונית מערבבים את הסוכר עם הקינמון ו-1/4 כפית ההל שנותר.

4. מחממים מחבת טפלון או ברזל יצוק גדולה על אש בינונית. מוסיפים 30 גרם חמאה וכשהחמאה מומסת, מניחים במחבת 2-3 פרוסות חלה ומקפידים לא לצופף אותן במחבת. מטגנים במשך 4-5 דקות, עד להזהבה בתחתית, מפזרים מעל מעט מתערובת הסוכר והקינמון ואז הופכים את הפרוסות ומטגנים עוד 4-5 דקות, עד שהתחתית מקורמלת ושחומה. מוציאים לצלחות הגשה כשהצד עם הסוכר והקינמון כלפי מעלה וחוזרים על סעיף 4 עד שנגמרות כל פרוסות החלה.

מגישים מיד, חם, עם סירופ מייפל, דבש או רוטב שוקולד, קרם וניל, ריבה ו/או פרוסות פרי טרי.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
התראה, אם החלה חוממה בשבת על סיר בשרי אסור לאכול את זה עם חלב.
ח21.12.20
נכון תודה
אני26.12.20
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22