כיכר השבת

מצפון בצד בבקשה

מתכון לבגט נתלש עם חמאת שום, עשבי תיבול ופרמזן מדהימה

החלטתם להתפנק ולקנות בגט? יש לנו דרך להפוך אותו למפנק אפילו יותר - אם זה בכלל אפשרי. מתכון לבגט שום נתלש: פרוסות של בגט מחוברות בתחתית וחמאת שום מדהימה שמורחים ביניהן. שולחים לאפייה קצרה, שיהיה קריספי וחם, מוציאים וקדימה! לתלוש! (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ז בשבט | 30.01.21
בגט נתלש עם חמאת שום ופרמזן מדהימה
בגט נתלש עם חמאת שום ופרמזן מדהימה (צילום: Amanda Mac from Pexels)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 בגט ארוך (רצוי בגט מחמצת)
  • 6-8 שיני שום, קלופות
  • 150 גרם חמאה עם מלח, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפיות אורגנו מיובש
  • 1 כף בזיליקום מיובש או 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • 2 כפיות פטרוזיליה מיובשת
  • צ'ילי גרוס
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח גס ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. במחבת קטנה על אש בינונית, מבשלים יחד את שיני השום עם 15 גרם חמאה, במשך 5-10 דקות, עד שהחמאה נמסה והשום רך. תוך כדי הבישול, מערבבים מדי פעם כך שהשום יתקרמל כראוי. לאחר מכן מסירים מהאש ומועכים את השום למחית בעזרת מזלג.

2. פורסים את הבגט לפרוסות בעובי 1 ס"מ - אך משאירים את תחתית הבגט מחוברת. מניחים את "מניפת" הבגט על ריבוע גדול של נייר כסף.

3. בקערה קטנה, מערבבים את יתר החמאה עם הבזיליקום, האורגנו, הפטרוזיליה, הצ'ילי, הפרמזן, מחית השום המקורמל. מלח ופלפל שחור. מורחים בנדיבות את חמאת השום ועשבי התיבול בין פרוסות הבגט.

4. עוטפים את כל הבגט בנייר כסף, מניחים בתבנית או מגש אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות. פותחים את נייר הכסף ואופים 5 דקות נוספות להזהבה יפה. מגישים מיד.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
וואי וואי
ניראה טובבבב02.03.21
2
ניראה ממש טוב!
ללא שם02.03.21
1
נראה מעולה
יאמי31.01.21
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22