כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לשקשוקה ספרדית עם תפוחי אדמה קטנים

"וואבו רוטוס" בספרדית (עם רי"ש מתגלגלת ומודגשת) זה "ביצים שבורות". כלומר, מדובר בסוג של שקשוקה, רק שבמקום עגבניות יש כאן תפוחי אדמה קטנים. במילים אחרות, קבלו את הבראנץ' המושלם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ח בשבט | 31.01.21
שקשוקה ספרדית עם תפוחי אדמה קטנים
שקשוקה ספרדית עם תפוחי אדמה קטנים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • מלח גס ופלפל שחור
  • 900 גרם תפוחי אדמה קטנים בקליפה אדומה, שטופים היטב, לא מקולפים וחצויים
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 4 ביצים
  • 4 נקניקיות צ'וריסו, פרוסות (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. בכלי קטן, מערבבים את שמן הזית, הפפריקה, הצ'ילי הגרוס, 1/2 1 כפיות מלח, קמצוץ נדיב של פלפל שחור וכוס מים אחת.

2. מפזרים במחבת גדולה את תפוחי האדמה ופרוסות הנקניקיות (אם רוצים), יוצקים על הכל את תערובת שמן הזית ומביאים לרתיחה. מכסים את המחבת ומבשלים על אש גבוהה במשך 6-9 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.

3. מסירים את הכיסוי מהמחבת, מנמיכים לאש קטנה ואם תפוחי האדמה יבשים או נדבקים למחבת, מוסיפים עוד קצת שמן זית. מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת, כשהצד החתוך כלפי מטה. מפזרים את הבצל והשום הקצוצים מעל תפוחי האדמה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 4-6 דקות, עד שתפוחי האדמה בגוון זהוב-שחום.

4. מערבבים את תפוחי האדמה (אם הם נדבקים, הוסיפו עוד שמן), יוצרים 4 גומות בתפוחי האדמה ושוברים ביצה לכל אחת מהן. מתבלים במלח ופלפל שחור, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 4-6 דקות, עד שהחלק הלבן מתייצב אך החלמונים עדיין רכים. מגישים מיד עם לימון סחוט מעל וסלט ירקות טריים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22