כיכר השבת

הום מייד

מתכון לגרנולה ביתית 'של הביוקר' - מקשיו וקינואה

אין כמו לפתוח את הבוקר בארוחת בוקר בריאה ומזינה וקל וחומר אם היא כוללת בתוכה את גרנולת הקשיו וקינואה הזו, שהיא כה קלה להכנה ועדיין, רב גונית. הגישו אותה בסגנון בית קפה (תזכורת נפלאה לחיים שהיו לנו פעם) על פני יוגורט קוקוס, עם פירות עונתיים טריים. כמובן, אתם יכולים גם להנות ממנה כמו דגני בוקר עם מעט חלב או סתם לנשנש, לבד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | כיכר השבת | י"א באדר | 23.02.21
'של הביוקר': גרנולה ביתית מקשיו וקינואה
'של הביוקר': גרנולה ביתית מקשיו וקינואה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כוסות אגוזי קשיו, שלמים או קצוצים
  • 1/2 כוס אגוזי מקדמיה
  • 3 כוסות קינואה תפוחה
  • 1 כוס דבש
  • גרידת 2 תפוזים בינוניים
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • יוגורט, להגשה
  • פירות, להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-120 מעלות.

2. קוצצים את אגוזי הקשיו והמקדמיה לפיסות שאינן עולות בגודלן על 1 סנטימטר.

3. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את הקינואה, הדבש, גרידת התפוז, המלח, הקינמון והווניל. מערבבים בעזרת מרית או כף עץ עד שהכל מפוזר בצורה אחידה. התערובת תהיה דביקה.

4. מורחים את תערובת הגרנולה באופן אחיד על שני ניירות אפייה גדולים. אופים במשך 40-60 דקות - בודקים לאחר 20 דקות, הופכים ומפרקים לנתחים גדולים. הגרנולה מוכנה כאשר היא בצבע זהוב כהה והתייבשה מעט.

5. מניחים את ניירות האפייה על רשת התנור להתקררות, תוך פירוק הגרנולה לחתיכות קטנות, מכיוון שהיא תתמצק עם התקררותה. כשהיא קרירה לחלוטין, יש לאחסן את הגרנולה בכלי אטום או בצנצנת, עד שישה שבועות. מגישים עם יוגורט ופירות טריים אם רוצים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22