כיכר השבת

בוקר טוב

מתכון לפנקייק טבעוני מתוק ומפנק במרקם של ענן

פנקייק ללא ביצים או חלב במרקם סופר קליל, פלאפי ואוורירי. ארוחה בוקר מושלמת שהכי טעים להגיש עם סירופ מייפל ופירות טריים. מתכון לפנקייק טבעוני שאתם עומדים להכין שוב ושוב (מתכונים טבעוניים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ח בחשוון | 24.10.21
פנקייק טבעוני
פנקייק טבעוני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס (120 גרם) קמח מלא מנופה
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס (250 מ"ל) חלב שקדים לא ממותק
  • 2 כפות (30 מ"ל) סירופ מייפל
  • 1/2 כפית קינמון (לא חובה)
  • 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)

להגשה: סירופ מייפל ופירות טריים לבחירתכם או סירופ שוקולד

    אופן ההכנה:

    1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפייה, המלח והקינמון. כשהתערובת אחידה, מוסיפים את חלב השקדים וסירופ המייפל ומערבבים בעדינות עד שהקמח נטמע היטב בתערובת. הבלילה אמורה להיות סמיכה ומעט גושית.

    2. נותנים לתערובת לנוח במשך 5 דקות ובינתיים מחממים מחבת עם ציפוי לא דביק על אש בינונית. אם אין לכם מחבת כזו, שמנו מחבת רגילה במעט שמן קוקוס / שמן זית / תרסיס שמן.

    3. יוצקים למחבת 1/3 כוס מהבלילה לכל פנקייק ומטגנים אותם בקבוצות. כשהקצוות של הקבוצה הראשונה מעט יבשים, יציבים וזהובים ועולות בועות על פני הפנקייק, הופכים את הפנקייקים ומטגנים במשך 30-90 שניות.

    כשהפנקייקים תפוחים ומעט שחומים, עורמים אותם זה על זה, מזלפים סירופ מייפל, מפזרים מעל פירות טריים ומגישים מיד, חם.

    1 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    1
    ניסיתי לתת חמישה כוכבים אבל לאחד מעשה מסתבר שנתתי אחד. כדאי לתקן את אפשרות הדירוג המבלבלת.
    ר"י25.10.21
    בוקר ובראנץ´

    אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

    ורד כהן | 14.12.23

    באנו לשדרג

    התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

    כיכר אוכל | 26.02.23

    באנו לשדרג

    ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

    כיכר אוכל | 10.01.23

    בוקר של הביוקר

    פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

    כיכר אוכל | 27.12.22

    בראנצ'ינג

    בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
    ש

    טכנולוגיה למהדרין

    להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

    כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

    בוקר של הביוקר

    קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

    כיכר אוכל | 23.08.22

    באנו לשדרג

    פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

    כיכר אוכל | 17.08.22

    באנו לשדרג

    משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

    כיכר אוכל | 16.08.22

    מה אוכלים בתשעת הימים?

    מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
    ש

    חווית הלידה

    מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

    כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

    תקראו לכולם

    10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

    מיוחד לשבועות

    סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

    מה אוכלים היום?

    מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

    מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

    בוקר מאוחר

    פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
    ש

    תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

    קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

    כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

    בוקר מאוחר

    פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

    מאנצ'ינג

    צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

    בוקר טוב

    למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

    מה אוכלים היום?

    בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
    ש

    להילחם בשדה הקרב הדיגיטלי

    מהפכת הסייבר של המגזר החרדי

    כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

    בוקר טוב

    מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

    בוקר טוב

    גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

    כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

    באנו לשדרג

    כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22