כיכר השבת

מתוק ומזין

מתכון למאפינס בננה ומגוון תוספות שמכינים תוך 30 דקות

יש לכם בננות שהולכות ומשחירות? הנה דרך נהדרת לנצל אותן: הכינו איתן מאפינס בננה מתוקים, רכים ולחים שכולם יאהבו. תוכלו להוסיף לבלילה אגוזי מלך, אגוזי פקאן או שוקולד צ'יפס ולצפות את המאפינס בקרם גבינת שמנת נפלא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט' בכסלו | 13.11.21
מאפינס בננה
מאפינס בננה (צילום: Lore Schodts on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 בננות בשלות
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 120 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות חלב
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה

תוספות אפשריות: 1/2 כוס אגוזי מלך / אגוזי פקאן קצוצים או שוקולד צ'יפס

    לציפוי:

    • 110 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
    • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
    • 1/2 1 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר
    • 1/2 כפית תמצית וניל
    • קמצוץ מלח

    אופן ההכנה:

    מתחילים בהכנת הציפוי:
    1. במיקסר ידני או עומד, מקציפים את החמאה וגבינת השמנת במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים את אבקת הסוכר, תמצית הווניל והמלח, מקציפים במהירות נמוכה במשך 30 שניות ואז מעלים למהירות גבוהה ומקציפים במשך 2 דקות. אם אתם רוצים קרם סמיך יותר, מוסיפים 1/8 כוס אבקת סוכר. שומרים את הקרם בקירור עד לציפוי המאפינס.

    עוברים להכנת המאפינס:
    2. בקערה גדולה, מועכים את הבננות. מוסיפים את הסוכר, החמאה, תמצית הווניל, החלב והביצה ומקציפים במשך 10-15 דקות.

    3. מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וקורט מלח ומערבבים בתנועות קיפול עדינות כדי למנוע מתערובת הביצים לאבד מהנפח שלה. לאחר שהתערובת הופכת לבלילה אחידה, מוסיפים אגוזי מלך / פקאן קצוצים או שוקולד צ'יפס ומקפלים פנימה.

    4. משמנים קלות תבנית מאפינס עם 12 שקעים, מחלקים את הבלילה בין השקעים ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 5 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים במשך 16-18 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי. מוציאים את התבנית מהתנור, ממתינים 5 דקות ואז מחלצים את המאפינס לצינון מלא על רשת.

    5. מזלפים את הציפוי על כל מאפינס ומגישים מיד.

    תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    בוקר ובראנץ´

    אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

    ורד כהן | 14.12.23

    באנו לשדרג

    התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

    כיכר אוכל | 26.02.23

    באנו לשדרג

    ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

    כיכר אוכל | 10.01.23

    בוקר של הביוקר

    פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

    כיכר אוכל | 27.12.22

    בראנצ'ינג

    בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
    ש

    ללא הלוואות או גמ"חים!

    האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

    כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

    בוקר של הביוקר

    קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

    כיכר אוכל | 23.08.22

    באנו לשדרג

    פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

    כיכר אוכל | 17.08.22

    באנו לשדרג

    משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

    כיכר אוכל | 16.08.22

    מה אוכלים בתשעת הימים?

    מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
    ש

    הזדמנות להשפעה ולהובלת שינוי

    להשפיע: תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מגייסת מועמדים

    כיכר בשיתוף עתודות לישראל | מקודם

    תקראו לכולם

    10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

    מיוחד לשבועות

    סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

    מה אוכלים היום?

    מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

    מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

    בוקר מאוחר

    פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
    ש

    חצי מחיר מתל אביב

    משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

    כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

    בוקר מאוחר

    פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

    מאנצ'ינג

    צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

    בוקר טוב

    למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

    מה אוכלים היום?

    בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

    אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
    ש

    במיוחד לחג הפסח

    מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

    כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

    בוקר טוב

    מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

    בוקר טוב

    גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

    כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

    באנו לשדרג

    כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22