כיכר השבת

כשר לפסח

מתכון לגפילטע פיש ביתי שכל אחד צריך לדעת להכין

קבלו את הגרסה של מורן פינטו למנת הפתיחה הקלאסית שכל בית יהודי מכיר: קציצות גפילטע פיש טעימות, פשוטות להכנה וכשרות לפסח, כמובן (מתכונים לפסח, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | י"ט בניסן | 13.04.20
גפילטע פיש ביתי כשר לפסח
גפילטע פיש ביתי כשר לפסח (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 קרפיון שלם, פרוס
  • 1 ק"ג קרפיון טחון
  • 1 בצל, טחון וסחוט היטב
  • 1/2 גזר, קלוף וטחון
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור
  • מלח
  • 4 כפות שקדים טחונים

לציר הבישול: 

  • 1 בצל, חתוך לרבעים
  • 1 גזר, מקולף ופרוס עבה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. במקביל, מערבבים בקערה את הקרפיון הטחון, הבצל הטחון, הגזר הטחון, השמן, הביצים, הסוכר, הפלפל השחור והמלח, עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים את העיסה בצד למנוחה.

2. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים את שאר מרכיבי ציר הבישול ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר על הנוזל במהלך הבישול.

3. ממלאים מהעיסה את פרוסות הקרפיון הפרוס ובזהירות מסדרים אותן בציר הבישול שבסיר. מהעיסה שנותרה, יוצרים קציצות פחוסות וארוכות ומסדרים אותן בין פרוסות הקרפיון שבסיר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה וחצי על אש בינונית-נמוכה.

מגישים קר לצד חריין ביתי.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות פתיחה לפסח

פתיחה מלכותית: סביצ'ה סלמון עם תותים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 14.04.22
ש

פסח - התחלנו

פסטלה: קציצות בשר שגונבות את ההצגה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

פסח תשפ"א 2021

מורן פינטו מנצלת את התותים לסביצ'ה סלמון

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 01.04.21

פסח תשפ"א 2021

סלט חצילים ופלפל אדום שאתם חייבים לנסות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

קרם חצילים שרופים עם שום, לימון ומיונז

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

פסח תשפ"א 2021

המטבוחה שמורן פינטו מכינה לפסח הזה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

ממרח זיתים, כוסברה ושום פיקנטי ומשגע

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

סלמון חמוץ מתוק שמגישים קר לצד חריין

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

כך תכינו געפילטע פיש טעים וכשר לפסח

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 22.03.21
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

פסח כשר וטעים

פילה סלמון אפוי במרינדת הדרים ורוזמרין

כיכר אוכל | 18.04.19