כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל ירקות קיצי וטעים שמגישים על אורז (טבעוני)

מי אמר שתבשילים מכינים רק בחורף? הנה מתכון לתבשיל קיצי, פיקנטי וטעים של עגבניות, חצילים וקישואים. תבשיל טבעוני נהדר, מתובל היטב שמגישים על הר של אורז (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ח בתמוז | 28.06.21
תבשיל ירקות טבעוני טעים ופיקנטי
תבשיל ירקות טבעוני טעים ופיקנטי (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 חציל בינוני, מקולף ברובו, חתוך לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/8 כפית קאיין או פפריקה חריפה
  • 1/4 כוס שמן בוטנים או כל שמן צמחי אחר
  • 2 שאלוטים, חצויים ופרוסים דק
  • 5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ היטב
  • 1-2 פלפלי צ'ילי ירוקים חריפים, ללא הזרעים, קצוצים דק
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1/3 כוס רסק עגבניות
  • 400 גרם קוביות עגבניות מקופסת שימורים
  • 4 כוסות ציר ירקות או מים
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית ולא מתוקה
  • 1 קישוא בינוני, רצוי זוקיני, מקולף ברובו וחתוך לקוביות
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים גס

אופן ההכנה:

1. מניחים את קוביות החצילים במסננת שמונחת על קערה. מתבלים בכפית מלח, מערבבים ומניחים בצד למשך 30 דקות. לאחר מכן שוטפים את החצילים, מסננים ומייבשים היטב.

2. בכלי קטן מערבבים את הכמון, הכוסברה הטחונה, הכורכום והקאיין או הפפריקה.

3. בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השאלוט ומטגנים במשך כ-10 דקות תוך ערבוב לעיתים קרובות עד שהם רכים, פריכים ומקורמלים. עם כף מחוררת מעבירים את השאלוט לקערה גדולה אך משאירים את השמן בסיר.

4. מגביהים לאש גבוהה, מוסיפים את החצילים ומבשלים במשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות. כשהם משחימים קלות ומתחילים להתרכך, מעבירים אותם לקערה עם השאלוט.

5. מוסיפים לסיר כף שמן ומחממים על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הג'ינג'ר והפלפלים החריפים ומטגנים אותם תוך ערבוב במשך 30 שניות. מוסיפים את תערובת התבלינים ומערבבים יחד במשך 30 שניות נוספות.

6. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים במשך כ-5 דקות תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהוא רך ושקוף. יוצקים מעל את רסק העגבניות, מערבבים ומבשלים עוד דקה.

7. מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות, ציר הירקות או המים, החצילים, השאלוט וקורט מלח. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 5 דקות.

8. בקערה בינונית, מניחים את חמאת הבוטנים, מוסיפים מצקת אחת או שתיים מהנוזל החם שבסיר, מערבבים לאיחוד ואז יוצקים את התערובת בחזרה לסיר.

9. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מוסיפים את הקישואים, מכסים ומבשלים במשך 10-15 דקות, עד שהירקות רכים. מכבים את האש ומערבבים פנימה את מיץ הלימון והכוסברה הקצוצה.

נותנים לתבשיל להצטנן מעט לפני שטועמים ומוסיפים מלח, אם צריך. מגישים מיד, על הר של אורז לבן או מלא.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
איזה עוד שמן צמחי יש? מה זה בכלל?
גש28.06.21
שמן צמחי, זה אומר שמן מין הצומח: קנולה, שומשום, זית וכו...פשוט על פי המתכון השמן העדיף זה שמן בוטנים :-)
אסתר28.06.21
1
פצצה
לאה 28.06.21
טבעוני

הקץ להתבשרות: מתכון לשניצל פטריות קריספי

כיכר אוכל | 13.12.22

תוך 30 דקות

קציצות קישואים וקינואה עסיסיות - ללא גלוטן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיטלס מאנדיי

טאקו פרווה מושלם עם סלסת מנגו ואבוקדו

כיר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.12.21

בריא יותר

קלאסיקה עם טוויסט: אמפנדס בטטה במילוי עדשים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.11.21

מארחים בחנוכה

מה תגישו לאורחים? טרין חציל וגבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.11.21
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מיטלס מאנדיי

סלופי ג'ו: סנדוויץ' מהיר שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

מיטלס מאנדיי

כך תהפכו גרגירי חומוס לבורגר טבעוני טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

לגזור ולשמור

המתכון הכי טוב לרוטב בולונז פרווה ללא בשר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.08.21

מה אוכלים היום?

טאקו עסיסי ללא בשר עם סלסה פיקנטית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21
ש

אין מחירים כאלה!

מטורף: דירה על הים בפחות מ-16,000 שקלים למ"ר

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

מה אוכלים היום?

זאת הדרך הכי טעימה לאכול נודלס בטטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.20