הפלסטינים: "נדרוש הקמת מדינה"

הנהגת הרשות הפלסטינית הודיעה כי החליטה לפנות למועצת הביטחון של האו"ם כבר ביום רביעי ולדרוש "הקמת מדינה שבירתה ירושלים, סיום הכיבוש והבנייה בהתנחלויות" (אקטואליה)

נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן (צילום: us department of state flickr)

הנהגת הרשות הפלסטינית הודיעה אמש (ראשון) בתום התכנסות ברמאללה כי החליטה לפנות כבר ביום רביעי הקרוב למועצת הביטחון של האו"ם ולהגיש הצעת החלטה להכיר במדינה פלסטינית. על פי ההודעה, הפלסטינים ידרשו את "סיום הכיבוש בתוך תקופה של לא יותר משנתיים".

רשת "אל-מיאדין" הלבנונית דיווחה כי הנהגת הרשות החליטה גם לדרוש מהאו"ם להקים ועדת חקירה ל"התנקשות" בשר זיאד אבו עין, שמת בשבוע שעבר לאחר עימות עם חיילי צה"ל בהפגנה. עם זאת, ההנהגה הפלסטינית החליטה להמשיך את התיאום הביטחוני עם ישראל.

סאיב עריקאת אמר לסוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" כי "כל הצעה שתוגש למועצת הביטחון צפויה לכלול את סיום הכיבוש, הקמת מדינה פלסטינית שבירתה מזרח ירושלים, שחרור האסירים הפלסטינים, פתרון קבע לסוגיית הפליטים והכרזה על הבנייה בהתנחלויות כפעולה בלתי-חוקית".

בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו ייפגש היום עם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי ויידון עמו בסוגייה. קרי ייפגש ביום שלישי עם שרי החוץ של הליגה הערבית.

נתניהו התייחס אמש לגל ההכרה במדינה פלסטינית בפרלמנטים באירופה ואמר: "לכל הפרלמנטים שממהרים להכיר במדינה פלסטינית, שיקשיבו לדברים שאומרים ראשי חמאס רק בימים האחרונים בעזה. הם אומרים שהם ישתלטו על יהודה ושומרון, שהם יקימו שם חמאסטן שנייה כבסיס להשמדתה של מדינת ישראל. לא נתנו להם לעשות זאת, ולא ניתן להם לעשות זאת, ואת הדברים הללו אני אומר בפני עמיתיי בפגישות המדיניות שאקיים ברומא, גם שם, ובכל מקום".

בישראל מקווים אמנם שארצות הברית תטיל וטו על הצעת ההחלטה שיגישו הפלסטינים, אך בממשל האמריקני שוקלים להגיש הצעת החלטה שתכיר במדינה פלסטינית אך עם ניסוח מעודן יותר שתדגיש את דרישות הביטחון של ישראל ותכלול התייחסות לזהותה היהודית של ישראל.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בפוליטי מדיני:

פרסום ראשון 

ח"כ אבי מעוז הודיע שיעלה השבוע את החוק לביטול סעיף הנכד בחוק השבות, אך במהלך ישיבת סיעת יהדות התורה, מספר חכי"ם טענו כי צריך להתנגד לחוק - במחאה על כך ש'חוק הגיוס' אינו מתקדם | ח"כ במפלגה הביע ביקורת על חבריו: ״ההתנגדות שלכם לחוק הנכד - היא טירוף הדעת״ (כנסת)

|

"נגד אלמנות צה"ל"

במהלך ההצבעות היום בכנסת, ביקשו במחנה הממלכתי לצרף את תמיכת יש עתיד לחוק שהגיש ח"כ כהנא, הנוגע לאלמנות צה"ל | אך במפלגתו של לפיד סירבו לתמוך בחוק, בטענה כי החוק משותף לח"כ לימור סון הר מלך - ממפלגתו של בן גביר (כנסת) 

|

"נזק של מאות אלפי שקלים"

בשל עיכוב התקצוב לתלמידי ישיבות ההסדר החרדיות ח״כ רוטמן תוקף את היועמ״שית: ״גורמת נזק של מאות אלפי שקלים למוסדות, מעמידה שלוחות חדשות בפני סגירה ופוגעת ישירות בקידום שירותם של חרדים בצה״ל״ (חרדים)

||
4

בעקבות פרסומים ב-2020

על אף היריבות הפוליטית המרה ארוכת השנים ביניהם, ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט שילם לשר איתמר בן גביר סכום של כ-35 אלף שקלים במסגרת הסדר פשרה בין השניים, כך פורסם הבוקר | הרקע להסדר הוא מתקפה הדדית בין בן גביר לבין רעייתו של בנט, גילת, בשנת 2020 (פוליטי)

||
6

השגריר דנון:

השגריר דנון אירח עשרות שגרירים בחגיגת יום העצמאות באו"ם ושיגר מסר לתימן: "אם החות'ים והאיראנים רוצים לשחק באש – הם יגלו מהר מאוד שהאדמה שלהם תבער" (מדיני)

|

המשטרה תפתח בחקירה?

מקורבו של ראש הממשלה יעקב ברדוגו, ככל הנראה העביר לשורת שרים בליכוד מספר דרישות העוסקת בעולם התקשורת, וגם בנוגע למינויים אישיים במשרד ממשלתי | שרים בליכוד תקפו את ברדוגו וטענו כי "הוא מהלך אימים" על נבחרי ציבור (פוליטי)

||
1

הודיע על מותם של שלושה

נשיא ארה"ב טען הלילה כי שלושה חטופים נוספים מתו בשבי חמאס: "יש 21 חטופים בחיים - לפני שבוע זה היה 24, אבל עכשיו רק 21 מהם בחיים" | מטה משפחות: "דורשים מהממשלה: אם יש מידע שהוסתר מאיתנו, העבירו לנו אותו במידי" | גל הירש הבהיר: "24 מוגדרים חיים, והמשפחות מעודכנות בכל מידע שברשותנו" (ארץ)

||
8

המגעים להשבת החטופים

ראשי מערכת הביטחון יצאו במתקפה על התנהלותה של קטאר, בכל הנוגע לקידום עסקת החטופים |  זמיר: "קטר מפעילה לחצים נגדיים במגעים לעסקה, לעומת ההצעה המצרית" | בר: "צריך ללחוץ את ארה"ב שתלחץ עליה לפעול נגד חמאס" | סביבת ראש המוסד: "קטאר עשתה שינוי משמעותי" (מדיני)

|

העדכון יומי | היישר מהקריה

ראש הממשלה נתניהו, שיגר מוקדם יותר היישר מהקריה בתל אביב עדכון בנוגע למצב הביטחוני  | על התקיפות בתימן: "יש לי עיקרון פשוט: "עיניים תחת עין ושיניים תחת שן. מי שתוקף אותנו, אנחנו תוקפים אותו שבעתיים" | על החטופים: אני אומר לחמאס, אנחנו נקרע לכם את הצורה אם הם לא יחזרו" (פוליטי)

||
22

נגיוד העניינים נחשף

היועצת המשפטית לממשלה, ועד התביעה במשפט נתניהו, הסתירו לכאורה את ניגוד העניינים שהיה ביניהם מצוות ההגנה ומבית המשפט, למרות שהמידע היה חייב להיות גלוי | לפני כניסתה של היועמ"שית לתפקידה הציגה מיארה אתה הקשר החלקי עם אשל, אך בהסדר ניגוד העניינים העניין הושמט (משפט) 

||
3

שדה תעופה בנגב, והבינה המלאכותית

אחרי שהציל את הקואליציה, רה"מ נתניהו הודיע לסגן השר אלמוג כהן על סמכויותיו בתפקידו במשרד רה"מ | על פי ההודעה, כהן יהיה אחראי על קידום שדה תעופה בנגב, הרשות לפיתוח כלכלי בישובים דרוזיים, נציג רה״מ לטיפול בנפגעי מסיבת הנובה, מעבר צה״ל לנגב, ובנוסף יוזמן לדיונים הנוגעים לענייני בינה מלאכותית (פוליטי)

||
2

ה"אח" של לפיד

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט הגיש לרשם המפלגות את המסמכים הנדרשים לרישום מפלגה פוליטית חדשה | המפלגה, הנושאת את השם "בנט 2026" נושאת בדגלה את גיוס כלל אזרחי ישראל ל"נטל הביטחוני, האזרחי והכלכלי" (חדשות, פוליטי) 

||
13
ש

מעמד היסטורי בטבריה:

מעמד ישועות היסטורי יתקיים בציון הרה"ק מויטבסק ביום ההילולא, א' אייר, בבית החיים העתיק בטבריה • בסיום התפילה יזכיר מרן בפרטות את שמות התורמים ל'קופת העיר', ולאחר מכן יחתום על 'שטר ויטבסק' להמשכת ישועות בדיבור ובמעשה בפועל ממש (חרדים)

בשיתוף קופת העיר|מקודם

"מסרב למסור את הקוד"

למרות החקירה שנפתחה והניסיונות שנעשו, במח"ש לא הצליחו לפרוץ לטלפון האישי של חנמאל דורפמן - ראש לשכתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר | כזכור בית המשפט התיר לחדור לנייד האישי שלו (חדשות)

||
1

"ברוך הבא לירושלים"

ראש הממשלה נפגש עם נשיא אקוודור נובואה בלשכתו בירושלים | נתניהו לנשיא: ״מעריכים את החלטתכם להקים מרכז חדשנות בירושלים; נחזק את הידידות בינינו בתחומי חקלאות, מים, הגנה וביטחון״ (מדיני)

||
2

בעוד סרטון שו"ת | צפו

ראש הממשלה פתח גם היום "לייב" וענה לשאלות דוברו טופז לוק. בין היתר הסביר כי היה זה הרמטכ"ל שהמליץ על הרחבת המלחמה וטען כי הצבא לא צריך עכשיו ועדת חקירה אלא להצטייד בנשק | צפו (פוליטי)

||
10

"תפסיקו להתבטל"

ברקע המלחמה והקורונה שלפניה, ובזמן שכל העולם מתמודד עם עליות מחירים משמעותיות, ישראל שהייתה יקרה עוד קודם לכן - סובלת יותר | בשל כך החליט יו"ר ועדת הכספים גפני, להקים בןועדות הכספים והכלכלה צוות משותף להתמודדות עם יוקר המחייה ועליות המחירים (חדשות)

||
3
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות