יעלון נכנס לתפקידו כשר הביטחון

במשרד הביטחון נערך טקס חילופי השרים, בהשתתפות בכירי מערכת הביטחון. השר היוצא אהוד ברק שיבח את השר הנכנס בוגי יעלון שאמר כי "חש חרדת קודש" (חדשות, צבא) במרשד הביטחון נערך טקס חילופי השרים, בהשתתפות בכירי מערכת הביטחון. השר היוצא אהוד ברק שיבח את השר הנכנס בוגי יעלון שאמר כי "חש חרדת קודש" (חדשות, צבא)

2תגובות
(צילום: צילום: אריאל חרמוני, דוברות משרד הביטחון)

חילופי שרים: במשרד הביטחון נערך הבוקר (שלישי) טקס חילופי השרים, בין שר הביטחון היוצא אהוד ברק, לשר הנכנס משה (בוגי) יעלון.

יעלון, חוזר למשרד הביטחון, שמונה שנים לאחר שעזב את מחנה המטכ"ל, כשהוחלט שלא להאריך את כהונתו כרמטכ"ל, אך כעת, בתפקיד הבכיר של שר הביטחון.

בטקס השתתפו שר הביטחון היוצא אהוד ברק, הרמטכ"ל רב אלוף בני גנץ ובכירי מערכת הביטחון. לאחר הטס המהודר ברחבת בסיס הקריה, עלו הבכירים ללשכה בקומה ה-14, להרמת כוסית.

במהלך הטקס, אמר ברק: "אני רוצה לקבל את פניו של בוגי ולהגיד לך ברוך הבא. אתה מקבל מערכת שנמצאת בידיים טובות, נאמנות, מקצועיות, שמבינות איפה אנחנו חיים ולאן אנחנו הולכים".

"צריך להיאבק על הדברים שצריך להיאבק עליהם ולקבל את ההחלטות וההכרעות כאשר המערכת של הדרג המדיני תקבל אותם, וצריך לעבור לצד השני של השולחן ולעשות את העשייה. נעשית עשייה עצומה כדי לבצר ולחזק את ביטחון המדינה", הוסיף ברק.

ברק שיבח בדבריו את השר הנכנס ואמר: "אני מכיר את בוגי יותר זמן כמעט מכולכם, חוץ מאלה שגדלו איתו מנעוריו. אני זוכר אותו ביחידה, בחטיבת הצנחנים, באמ"ן לאורך תחנות ארוכות עם סיפורים מעניינים והרבה זיכרונות. בוגי מביא איתו ניסיון עצום בתחום של המדים והבנה עמוקה של התחום המדיני".

"בוגי הוא אדם שגם במדים וגם בלעדיהם יודע איפה הוא נמצא, יציב, לא מתנדנד, הוא אומר את מה שהוא חושב, עושה את מה שהוא אומר, הוא ישנו שם", אמר ברק. "בשמינייה היו הרבה פעמים שלא הסכמנו, אבל הסכמנו שהדרך היחידה לפעול כממשלה, בתנאים המיוחדים של מדינת ישראל, היא לשבת ביחד, אנשים שלא מסכימים, לראות מה נכון ומה לא נכון לעשות. אני מאחל לך ולכם הצלחה. ההצלחה שלכם היא ההצלחה של מדינת ישראל".

השר הנכנס משה (בוגי) יעלון אמר בטקס: "עצם העובדה שבמסדר ידעתי לקרוא לכל אחד בשמו, אלופים, אנשי משהב"ט, היא סימן שלא התרחקתי יותר מדי מההוויה הביטחונית-צבאית".

"אני חש הבוקר חרדת קודש, משום שאני יודע מהו המשא הכבד הזה", הוסיף יעלון, "אהוד חווה כבר כמה פעמים את המשא הזה עולה על הכתפיים ויורד מהכתפיים. אני זוכר את היום שסיימתי את תפקידי כרמטכ"ל ואת תחושת ההקלה שהייתה, והבוקר המטען הכבד שוב על הכתפיים ולכן אני באמת מכיר בגודל המשימה. אני רואה את המשימה הזו כמשימה שהיא שליחות, שהיא חשובה, ולכן גם חרדת הקודש".

יעלון הזכיר את חבריו ומפקדים שנפלו והלכו לעולמם לכל אורך הדרך, ואת פצועי צה"ל "שנושאים את צלקות המלחמה על גופם, בנפשם ולכל אורך חייהם, ואני כמובן זוכר את הנעדרים שחובתנו להמשיך ולעשות כל מאמץ כדי להביאם חזרה למדינתנו", אמר.

"אני מאחל לכולנו שביחד נדע לעמוד בגודל המשימה ושנדע ביחד להביא לביטחון, שקט ובעתיד אולי גם שלום לנוכח עוצמתה של מדינת ישראל", הוסיף יעלון.

צילומים: פלאש 90

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
מי שלא רצה אותו בתור רמטכ"ל - קיבל אותו כשר ביטחון! בע"ה - ראש הממשלה הבא. הוא טוב גם לארץ וגם לתורה!
יהודי, א"י.

עוד בצבא וביטחון:

מבצע "מרכבות גדעון"

שר הביטחון ערך היום חיתוך מצב, באוגדה 162 לקראת מבצע "מרכבות גדעון" בעזה | כץ הדגיש: "המבצע מיועד להכניע את החמאס ולהביא לשחרור כל החטופים. נפעל בעוצמה רבה להשמדת כל יכולותיו הצבאיות והשלטוניות של החמאס" | כשהוא מוסיף: "בניגוד לעבר, צה"ל יישאר בכל שטח שיוכרע, כדי למנוע את חזרת הטרור" (צבא)

|

קידם מתווי טרור

דובר צה"ל אישר לפני שעה קלה כי הצבא חיסל בצידון שבדרום לבנון את המחבל חאלד אחמד אחמד, ששימש כאחראי המבצעים של החטיבה המערבית של חמאס בלבנון | דובר צה"ל ציין כי המחבל קידם פיגועי טרור נגד ישראל, ופעל להעברת אמצעי לחימה (צבא)

|

בשעת לילה מאוחרת

מעט לפני השעה 06:00 הבוקר, דיווח הערוץ הלבנוני "אל-מנאר", שופר החיזבאללה, כי "כלי טיס ישראליים הפציצו רכב באזור הווילות בעיר החוף צידון שבדרום לבנון" | התקיפה התבצעה במחנה הפליטים מִיֶּה אלְמִיֶּה | לפי אחד הדיווחים, ההרוג הוא פעיל חמאס (חדשות)

|

מאחורי הקלעים של התקיפה בתימן 

בתגובה לפגיעת הטיל החות'י בסמוך לנתב"ג, בצה"ל החליטו לאתגר את החותי'ם וקיימו את שתי המתקפות תוך שהם עורכים מסע הטעיה מול תימן | ההחלטה בישראל לתקוף פעמיים הגיעה לאחר מחשבה, כי בתימן לא יאמינו שישראל תתקוף יום אחרי יום (צבא)

||
1

גם לאחר הצהרת טראמפ

טראמפ הכריז על הפסקת התקיפות מצידה של ארה"ב נגד מליצית החות'ים בתימן | בצנע'ה אמרו: כי "שקט ייענה בשקט" מול ארה"ב, אך ימשיכו לתקוף את ישראל" לדבירהם: "נמשיך לתמוך בעזה, יהיה אשר יהיה המחיר" (ביטחוני)

||
3

תוך רבע שעה

חיל האוויר תקף מוקדם יותר היום, יחד עם עשרות מטוסים וחימושים, עשרות מטרות טרור של החות'ים | במהלך התקיפה, צה"ל השבית את שדה התעופה המרכזי בצנעא' | משך התקיפה - 15 דקות בלבד (צבא)

|

משבר הגיוס החרדי

הרמטכ"ל אייל זמיר - יצא היום בהנחיה חדשה לראש אכ"א בנוגע לגיוס החרדים | זמיר ביקש להציג בפניו תוכנית מידיית להרחבת צווי הגיוס לאוכלוסיה החרדית | בנוסף הורה הרמטכ"ל, להגביר את ההיערכות ויכולות הקליטה של חרדים בצה"ל (חרדים)

||
19

"ביצוע מושלם"

לאחר התקיפה הנוספת בתימן, ראש הממשלה ושר הביטחון יצאו בהודעה משותפת נגד האיום החות'י | נתניהו: "התקיפות בתימן לא יהיו זבנג וגמרנו אלא זבנגים, מי שתוקף אותנו דמו בראשו" | כץ: "מי שפוגע בנו - אנחנו נפגע בו שבעתיים" (צבא)

|

ההפצצה בחודיידה

דובר צה"ל פרסם היום סרטונים חדשים מרגעי המתקפה בתימן - אלפי קילומטרים מגבול ישראל | בסרטונים שפרסם צה"ל נראים רגעי התקיפה, בסרטון נוסף נראה התדלוק האווירי שבוצע בדרך ליעד (צבא) 

||
2

להרעיב את חמאס - ולהכות חזק

צה"ל השלים את ההיערכות להפעלת התוכנית הקרויה "מרכבות גדעון", מבצע קרקעי רחב היקף שמתוכנן לרצועת עזה ויחולק לשלושה שלבים עיקריים | המבצע אמור לשרת שתי מטרות מרכזיות – השגת הישג צבאי משמעותי מול חמאס, לצד ניסיון להביא לשחרור חטופים. במקביל, ישראל שוקלת לשלב לחץ בינלאומי במטרה להחזיר את קטאר לתיווך, לאחר שזו ניתקה מגע בעקבות דברי נתניהו (חדשות, צבא וביטחון) 

|
ש

פינוק ברמה בינלאומית

בלב ירושלים, על גבעה המתנשאת לגובה של כ-780 מטרים מעל פני הים, משיקות בימים אלה חברות "אזורים" ו"טלשג פרויקטים ויזמות" את פרויקט "מלח הארץ" - מתחם מגורים אקסקלוסיבי שיהפוך במהרה לאייקון אדריכלי של העיר (נדל"ן)

בשיתוף "אזורים"|מקודם

בפעם הרביעית

צה"ל תקף תשתיות טרור באתר לייצור ואחסון אמצעי לחימה אסטרטגיים של ארגון הטרור חיזבאללה בלבנון | מצה"ל נמסר כי "הפעולות של מחבלי חיזבאללה, והמצאות אמצעי לחימה במרחב מהוות הפרות בוטות של הסכם הבנות בין ישראל ללבנון" (צבא)

|

הרחבת הלחימה

האלוף במיל' ניצן אלון, הזהיר לאחרונה את הדרג המדיני כי חידוש הלחימה ברצועת עזה "מסכנת את החטופים בצורה שעלולה לגרום למותם" | לדברי אלון, ככל שהלחימה יותר חזקה, כך ההתעללות בחטופים מחמירה (חדשות)

||
7

"תוכנית הדרגתית ומתפתחת"

ברקע ההחלטה על פתיחת מבצע "מרכבות גדעון", הערב מתפרסם כי בין מטרות המבצע - להצליח לבתר חלקים גדולים ברצועת עזה | לשרי הממשלה נאמר כי מדובר "בתוכנית הדרגתית ומתפתחת לכיבוש הרצועה להכרעת חמאס ויצירת תנאים להשבת החטופים" (צבא)

||
1

מבצע "עיר נמלים"

ראש הממשלה בנימין נתניהו שהה הערב (שני) בבור חיל-האוויר בקריה בתל אביב, במהלך התקיפה נגד מטרות שלטון הטרור הח׳ותי בתימן | לצדו שהו שר הביטחון ישראל כ"ץ, הרמטכ"ל אייל זמיר ומפקד חיל האוויר אלוף תומר בר | כך זה נראה (חדשות)

||
1
ש

שחר העיר

פרויקט היוקרה "שחר חדש" מבית "שחר העיר", המוביל את תחום הדיור האיכותי בבני ברק, מציע לרוכשים הזדמנות נדירה ליהנות לא רק מדירה חדשה במיקום מבוקש, אלא גם מהטבה מיוחדת: מטבח מעוצב בהתאמה אישית – במתנה וללא עלות נוספת! ׁ(נדל"ן)

ציקי גל|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות