כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לספגטי בולונז

ספגטי ורוטב בולונז הם שילוב מוצלח במיוחד כשמדובר בילדים: מצד אחד, מנת בשר ועגבניות בריאה ומצד שני, הפסטה האהובה. ארוחה משביעה בצלחת אחת (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"א בניסן | 31.03.15
ספגטי בולונז
ספגטי בולונז (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • ½ ק"ג בשר טחון מופשר
  • 3 שיני שום
  • 1 גזר
  • 1 סלרי
  • 2 בצלים
  • ½ כוס יין אדום יבש
  • 4 עגבניות אדומות
  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 חבילת פסטה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

רגע לפני: אמנם המתכון הזה לא מוגבל לבני 12 ומטה, אך פסטה ורוטב בולונז הם שילוב מוצלח במיוחד כשמדובר בילדים. מצד אחד, הם אוכלים מנה בריאה של בשר ועגבניות בריאה ומצד שני, זוהי הפסטה האהובה, ומי יכול להגיד לה לא?

הכנת רוטב הבולונז:

• קוצצים דק את הבצל והשום.

• חותכים לקוביות את העגבניות, הגזר והסלרי.

• מחממים שמן זית בכמות נדיבה במחבת, ומטגנים בו את הבצל הקצוץ עד שיזהיב. מוסיפים את קוביות הגזר והסלרי, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים לטגן על אש נמוכה.

• כשהגזר מתחיל להתרכך, מגביהים את האש ומוסיפים את הבשר שהופשר מראש. עם כף עץ כותשים את הבשר על מנת שיתפורר ולא יתאחד לגוש.

• כשהבשר מאפיר, מוסיפים את היין ומחכים שיגיע לרתיחה. מוסיפים את העגבניות ועלה הדפנה. טועמים, ומשפרים תיבול. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.

הכנת הפסטה:

• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה. בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים! ניתן לזלף מעל מעט שמן זית כדי למנוע הידבקות של הפסטה את לשנייה.

אופן ההגשה: מערבבים את תבשיל-הבשר (הבולונז) עם הפסטה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם