כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה בולונז עם קוביות דלעת וסלרי ברוטב עשיר

פסטה-בולונז נשמע לכם בנאלי? חכו עד שתכינו את המנה העסיסית והמוצלחת הזו: מתכון לפסטה ברוטב בולונז אדום ועשיר עם קוביות דלעת וסלרי מתובלות בנדיבות (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ב באייר | 11.05.15
פסטה ברוטב בולונז וקוביות דלעת
פסטה ברוטב בולונז וקוביות דלעת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם פסטה קצרה ועבה
  • 300 גרם בשר טחון
  • 200 גרם דלעת
  • 1/2 ק"ג עגבניות בשלות
  • 3 שיני שום
  • 1 שורש סלרי בינוני
  • 1 כוס עלי בזיליקום
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 כוס יין אדום
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת פסטה ברוטב בולונז ודלעת:

רגע לפני: פסטה-בולונז נשמע בנאלי? חכו עד שתכינו את המנה העסיסית והמוצלחת הזו: מתכון להכנת פסטה ברוטב בולונז אדום ועשיר עם קוביות דלעת וסלרי מתובלות בנדיבות.

• מקלפים את הדלעת וחותכים אותה ואת שורש הסלרי לקוביות קטנות.

• מקלפים את העגבניות וקוצצים אותן קטן ככל האפשר.

• קוצצים את שיני השום ועלי הפטרוזיליה.

• מחממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבשר הטחון, עד שהבשר משחים. אך לא בבת אחת: בכל פעם מטגנים כמות קטנה מהבשר, ומעבירים לקערה.

• בשמן שנותר בסיר, מטגנים את קוביות הדלעת והסלרי עם השום הקצוץ עד להשחמה (בערך 5 דקות).

• מחזירים לסיר את הבשר, ומוסיפים את היין, והעגבניות. מכסים כמעט עד הסוף במים. מבשלים במשך 30 דקות על אש בינונית, עד לקבלת רוטב סמיך. מידי פעם במהלך הבישול, מערבבים את הרוטב למיזוג מקסימלי של הטעמים.

• מתבלים את הרוטב במלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את עלי הבזיליקום בשלמותם ומערבבים היטב.

• בסיר נפרד, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, כיוון שהפסטה תמשיך להתבשל ברוטב החם.

רגע האיחוד: מסננים את הפסטה מנוזלים, ומערבבים עם הרוטב שבסיר. מבשלים יחד על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהפסטה סופגת את טעמי הרוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
נהדר ביותר אכלתי שבעתיים ברכתי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעקב29.12.14
1
אפשר בלי בשר
מלי11.05.15
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

ללא הלוואה או גמ"ח: כך יישאר לכם כסף לפינוקים בכל חודש

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם