כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות בשר צפון אפריקאיות ורוטב עגבניות

המתאבן שמזמן נחשב לארוחה מלאה, עכשיו בגרסה הצפון-אפריקאית: מתכון לקציצות בשר בתיבול עשיר ורוטב עגבניות עסיסי שטעים להגיש לצד קוסקוס או אורז לבן עשוי היטב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' באדר | 22.02.15
קציצות בשר בתיבול עשיר ורוטב עגבניות
קציצות בשר בתיבול עשיר ורוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם בשר טחון
  • 1/2 1 כוסות קוביות לחם שנשאר מאתמול
  • 1 כוס מים
  • 1 ביצה גדולה
  • 4 שיני שום
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כמון
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • שמן לטיגון
  • לרוטב:
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 1 בצל לבן גדול
  • 3 שיני שום
  • קמצוץ חוטי זעפרן
  • 1/4 כפית קינמון
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כוסות ציר מרק עוף / מרק ירקות / מים

אופן הכנת קציצות בתיבול עשיר ורוטב עגבניות:

רגע לפני: המתאבן שמזמן נחשב לארוחה מלאה, עכשיו בגרסה הצפון-אפריקאית: מתכון לקציצות בשר בתיבול עשיר ורוטב עגבניות עסיסי. הקציצות מכילות מגוון תבלינים, ניתן להוסיף/להפחית לפי הטעם.

הכנת הקציצות:
• משרים את קוביות הלחם במים בקערה קטנה, למשך 5 דקות. מוציאים וסוחטים היטב.

• מערבבים בקערה גדולה את הבשר הטחון, הלחם והביצה. כותשים את השום ומוסיפים לתערובת, מתבלים באגוז מוסקט, כורכום, כמון, פפריקה מתוקה וחריפה, ציפורן, מלח ופלפל שחור. לשים בידיים.

• מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הירוק ומערבבים היטב.

• יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומקמחים קלות כל כדור.

• מחממים במחבת שמן בגובה חצי ס"מ ומטגנים את כדורי הבשר על אש בינונית-גבוהה במשך 2 דקות, עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג.

הכנת הרוטב:
• קוצצים את הבצלים וכותשים את השום.

• מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד לריכוך במשך 5 דקות על אש בינונית.

• מוסיפים את השום, רסק העגבניות, הקינמון והזעפרן ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ונותנים לרוטב להתבשל במשך 2 דקות.

• מוסיפים את ציר המרק או המים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 5 דקות.

רגע האיחוד:
• מוסיפים את כדורי הבשר לסיר עם הרוטב ומכסים. מבשלים במשך 20 דקות על אש בינונית, עד שהכדורים מתרככים.

• מגישים עם קוסקוס או אורז לבן ומפזרים מעל תערובת עשבי תיבול קצוצים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם