כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לעראיס עסיסי בפיתה עם טחינה וירקות

בעברית: מדובר בקציצות בשר מתובלות היטב שדוחפים בפיתה וצולים בפלנצ'ה, מנגל ואפילו טוסטר יעשה את העבודה, בהנחה שיש לכם אחד בשרי. מגישים עם טחינה וירקות וסגרתם ארוחה טעימה במיוחד לכל המשפחה. מתכון לעראיס בפיתה (מתכונים, אוכל)

3
מורן פינטו | כיכר השבת | ח' באדר א' | 17.02.16
עראיס עסיסי בפיתה עם טחינה וירקות
עראיס עסיסי בפיתה עם טחינה וירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר פלאדה טחון - החלק התחתון והשומני של הבקר
  • 1 בצל
  • 1/2 פלפל חריף ירוק
  • קמצוץ קינמון
  • מלח ופלפל שחור טרי
  • 6 כפות שמן זית
  • 6 גרגירי כוסברה יבשה - מרסקים בעלי ומכתש
  • 8 פיתות דקות

אופן הכנת עראיס בפיתה:

1. קוצצים דק דק את הבצל והפלפל הירוק, ומערבבים בקערה גדולה יחד עם הבשר הטחון ושמן הזית, ומתבלים בקינמון, כוסברה יבשה, מלח ופלפל שחור. לשים בידיים עד לקבלת עיסה אחידה, ומשהים למנוחה של 20 דקות.

2. לשים שוב את העיסה, ויוצרים קציצות גדולות.

3. חותכים את השליש העליון של כל פיתה, ומכניסים פנימה 2-3 קציצות. בשלב זה ניתן להוסיף לכל פיתה פרוסות בצל סגול, פרוסות עגבנייה ומעט חרדל.

4. משמנים קלות מנגל, פלנצ'ה או טוסטר בשרי, מחממים היטב ומוסיפים את הפיתות. צולים אותן אחת אחת במשך 3 דקות לפחות מכל צד.

5. מגישים עם טחינה, מטבוחה וכל סלט ים-תיכוני אהוב.

כך מכינים טחינה ממש טובה: מערבבים במעבד מזון 1 כוס טחינה גולמית, 3/4 כוס מים קרים, 1 צרור כוסברה, 1 לימון סחוט היטב, 2 שיני שום, 1/2 כפית סוכר, 1 כפית שטוחה מלח - עד לקבלת ממרח אחיד.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
3 דקות טיגוןצליה של הפיתה מכל צד יספיקו שהבשר יהיה לא נא?
קינסי02.11.16
1
לא מטגנים/מבשלים את הבשר?? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רוני18.02.16
אין צורך לטגן או לבשל את הבשר מראש, רק לדאוג שהמנגל, הפלנצ'ה או הטוסטר יהיו חמים מאוד.
מערכת כיכר אוכל18.02.16
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם