כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לבשר מפורק בסגנון מקסיקני - לטאקו הבא שלכם

וחכו שתגיעו לרוטב! הוא סמיך, עשיר, מלא בטעם ועוטף היטב בשר רך ועסיסי. זהו המילוי האולטימטיבי לטורטיה לצד סלסת עגבניות ופרוסות אבוקדו. ללקק את האצבעות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בחשוון | 31.10.19
בשר מפורק בסגנון מקסיקני
בשר מפורק בסגנון מקסיקני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי

תערובת התבלינים:

  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 1 כפית אבקת כוסברה
  • 2 כפיות אבקת בצל / אבקת שום או כפית אחת מכל אחת מהאבקות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

לבשר:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1.5 ק"ג בשר - נתח מס' 15 (צ'אך) או נתח מס' 3 (בריסקט)
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3/4 כוס (185 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 2 כפות מיץ ליים
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
  • 2 כוסות (500 מ"ל) ציר מרק בקר / עוף / מים + מעט אבקת מרק
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים היטב את כל התבלינים. מניחים את נתח הבשר על משטח עבודה נקי, מפזרים מעל 4 כפיות מתערובת התבלינים ומעסים אותם בידיים לתוך הבשר.

2. בסיר גדול עם תחתית כבדה, מחממים את שמן הזית על אש גבוהה. מוסיפים את נתח הבשר ומשחימים אותו היטב מכל הצדדים. מוציאים לצלחת.

3. מנמיכים לאש בינונית, אם הסיר נראה "יבש" מדי, מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את השום והבצל במשך 3 דקות עד להתרככות.

4. מוסיפים את מיץ התפוזים ומיץ הליים, ומגרדים את תחתית הסיר כך שהנתחים החומים יתערבבו ברוטב. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת ציר המרק, מערבבים, ואז מחזירים את הבשר לסיר. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, ואז מנמיכים לאש קטנה לבעבוע עדין.

5. מבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה במשך שעתיים, מסירים את המכסה ומבשלים 30 דקות נוספות, עד שהבשר רך מספיק לפירוק.

6. מוציאים את הבשר לצלחת ובעזרת 2 מזלגות, גורסים אותו ל"חוטים". במקביל, משאירים את המכסה סגור ונותנים לרוטב לספוג טעמים ולהסמיך במשך 10-15 דקות.

7. מחזירים את הבשר המפורק לסיר עם הרוטב ומערבבים לציפוי מלא.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חדש

בוט תרופות לפסח מאושר על ידי בד"צ העדה החרדית

כיכר בשיתוף כללית | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם