כיכר השבת

בלי היסטריה: לא רצים למקרר מיד בצאת הצום

כבר אמצע היום, המבט החטוף בדרך ככל לעבר השעון, הופך להיות משמעותי יותר וגלגלי המוח מחשבים "עוד כמה שעות יוצא הצום?!" אז כן, אנחנו לא אוהבות את הימים האלו, מרגישים את חוסר הקפאין והראש מעט כואב. אבל יש דרך לפתוח את הצום נכון, כדי לנצל את היום הזה לבריאות

7
מורן אבוטבול | כיכר השבת | כ"ג בטבת | 01.01.70
לאט, לאט. בזהירות על הקיבה.
לאט, לאט. בזהירות על הקיבה.

תמיד יהיה מישהו מבני הבית, או השכונה, שיכריז מיד בסיום הצום "יכולתי לצום עוד יומיים!!" אל תאלצי אף אחד להוכיח לך שזה באמת נכון. אם כן, איך נכון לשבור את הצום בלי להתקיף את הקיבה?

"מספיק לדבר על אוכל!!!" אתן נזעקות לפני שבלוטות הרוק תתחלנה לעבוד במרץ, אבל אני דווקא מצאתי כי העיסוק באוכל, כמו גם המחשבה עליו- מרגיעה את המיות הרעב במידת מה. אז יאללה, בואו נדבר קצת על אוכל. רגע, בעצם קודם על שתיה.

עם צאת הצום, לאחר שעות רבות בהן המעיים היו בחופש, שזה בריא בפני עצמו, לא כדאי להעביר אותן מיד להילוך 4 באמצעות פתיחת שולחן. מעבר לכך, אכילה מכל הבא ליד תגרום לאיבוד הערכים הבריאותיים של הצום וחבל.

תחילה מומלץ לשתות כוס או שתיים של מים או מיצי פירות- על מנת להחזיר לגוף את הנוזלים והסוכרים שאבדו לו במהלך שעות הצום. ניתן לחילופין לשתות כוס קפה חם, או תה.

עכשיו, כשאנחנו רגועים, והקיבה התחילה להתאושש ולחזור לעצמה, ניתן להתחיל לחשוב על אוכל אמיתי, אבל עדיין לא ארוחה של ממש.

כדאי לאכול פירות מתוקים כמו מילון או בננה, או לחילופין פרוסת לחם מלא עם ממרח, או עוגה. אל תתפתו לשבור את הצום בארוחה גדולה וכבדה, כיוון שלאחר הסיפוק הראשוני שהיא תייצר במוחכם, היא תגרום לתחושת כבדות מעיקה, וחבל.

תמיד יהיה מישהו מבני הבית, או השכונה, שיכריז מיד בסיום הצום "יכולתי לצום עוד יומיים!!" אל תאלצי אף אחד להוכיח לך שזה באמת נכון. אם כן, איך נכון לשבור את הצום בלי להתקיף את הקיבה?,"מספיק לדבר על אוכל!!!" אתן נזעקות לפני שבלוטות הרוק תתחלנה לעבוד במרץ, אבל אני דווקא מצאתי כי העיסוק באוכל, כמו גם המחשבה עליו- מרגיעה את המיות הרעב במידת מה. אז יאללה, בואו נדבר קצת על אוכל. רגע, בעצם קודם על שתיה.,עם צאת הצום, לאחר שעות רבות בהן המעיים היו בחופש, שזה בריא בפני עצמו, לא כדאי להעביר אותן מיד להילוך 4 באמצעות פתיחת שולחן. מעבר לכך, אכילה מכל הבא ליד תגרום לאיבוד הערכים הבריאותיים של הצום וחבל.,תחילה מומלץ לשתות כוס או שתיים של מים או מיצי פירות- על מנת להחזיר לגוף את הנוזלים והסוכרים שאבדו לו במהלך שעות הצום. ניתן לחילופין לשתות כוס קפה חם, או תה.,עכשיו, כשאנחנו רגועים, והקיבה התחילה להתאושש ולחזור לעצמה, ניתן להתחיל לחשוב על אוכל אמיתי, אבל עדיין לא ארוחה של ממש.,כדאי לאכול פירות מתוקים כמו מילון או בננה, או לחילופין פרוסת לחם מלא עם ממרח, או עוגה. אל תתפתו לשבור את הצום בארוחה גדולה וכבדה, כיוון שלאחר הסיפוק הראשוני שהיא תייצר במוחכם, היא תגרום לתחושת כבדות מעיקה, וחבל.,,אז מתי כבר אפשר לאכול באמת? ,כשעה לאחר הצום, ולאחר שהרווינו את צימאוננו, וטעמנו משהו קליל, אפשר להתחיל לאכול אוכל אמיתי.,כדאי שהארוחה תכיל פחמימה וחלבון וכמובן ירקות כלשהם. חשוב שהארוחה לא תכביד על הגוף, ואל תשכחו שממילא מדובר גם בארוחת ערב וכבדה מדי עלולה להכביד עליכם במהלך הלילה, ולגרום לכאבי בטן וראש.,בא לכם להתפנק עם משהו טעים ומצוין לשבירת צום? למטבח הפרסי יש משהו בול להציע!,פלודֶה- הוא מיץ תפוחים עם חתיכות פרי, ניתן להוסיף לו גם מילון והוא ממש מושלם בשביל להרגיע בטן מקרקרת ולהרוות צמא של יום שלם. תרשמו מתכון: ,מתכון לפלודה - ברד תפוחים וחתיכות פרי,2 וחצי כוסות סוכר, 6 כוסות מים,5 תפוחי גרנד סמיט,חצי מילון מתוק, עדיף צהוב,כמה טיפות של מי ורדים,וחצי לימון,איך מכינים? ,בשלו את המים עם הסוכר ומיץ הלימון עד להיווצרות סירופ קליל מאד, בינתיים גרדו את התפוחים ואת המילון בפומפיה גסה.,צננו את הסירופ, הוסיפו לו מספר טיפות של מי ורדים, ואת גרידות התפוח והמילון. ערבבו היטב והכניסו להקפאה לכחצי שעה עד שעה- עד לקבלת מרקם של ברד.,ההנאה מובטחת!
צום כדאי לשבור עם פירות טריים (צילום: shutterstock.com)

אז מתי כבר אפשר לאכול באמת?

כשעה לאחר הצום, ולאחר שהרווינו את צימאוננו, וטעמנו משהו קליל, אפשר להתחיל לאכול אוכל אמיתי.

כדאי שהארוחה תכיל פחמימה וחלבון וכמובן ירקות כלשהם. חשוב שהארוחה לא תכביד על הגוף, ואל תשכחו שממילא מדובר גם בארוחת ערב וכבדה מדי עלולה להכביד עליכם במהלך הלילה, ולגרום לכאבי בטן וראש.

בא לכם להתפנק עם משהו טעים ומצוין לשבירת צום? למטבח הפרסי יש משהו בול להציע!

פלודֶה- הוא מיץ תפוחים עם חתיכות פרי, ניתן להוסיף לו גם מילון והוא ממש מושלם בשביל להרגיע בטן מקרקרת ולהרוות צמא של יום שלם. תרשמו מתכון:

מתכון לפלודה - ברד תפוחים וחתיכות פרי

2 וחצי כוסות סוכר

6 כוסות מים

5 תפוחי גרנד סמיט

חצי מילון מתוק, עדיף צהוב

כמה טיפות של מי ורדים

וחצי לימון

איך מכינים?

בשלו את המים עם הסוכר ומיץ הלימון עד להיווצרות סירופ קליל מאד, בינתיים גרדו את התפוחים ואת המילון בפומפיה גסה.

צננו את הסירופ, הוסיפו לו מספר טיפות של מי ורדים, ואת גרידות התפוח והמילון. ערבבו היטב והכניסו להקפאה לכחצי שעה עד שעה- עד לקבלת מרקם של ברד.

ההנאה מובטחת!

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
ח! אני לגמרי מרגישה ככה, עם רוכסן על הפה
שושנה23.12.12
3
לא בשבילי בכל אופן:)
חחחחח.....23.12.12
2
אחרי שיום שלם צמת עדיף לעשות מח שליט על הלב ולאכול כנ"ל וכך מרוויחים את התועלת שבצום..מומלץ לכל אחד.
אני13.03.14

הצגת כל התגובות

1
אבל הבריאות בסכנה! מה זה כמויות הסוכר המטורפות האלו? אין מספיק בפרי עצמו?
hili22.12.15
אולי גם יעניין אותך
אוכל

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24

שוחרי בריאות

משתוקקים לעוד סופגניה?- שימו לב מה היא מכילה!

טובה אור | 07.12.23

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

לאפות בכיף!

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

לכבוד שבת

כך קליעת חלות מ-6 רצועות תהפוך לאפשרית •צפו

בעריכת טובה אור | 23.08.23

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

מבשלות בכיכר

קוצר המחמאות: מתכון יוקרתי לסלט עוף חם - קר

כיכר אוכל | 12.07.23

את מבשלת רק כי אין לך ברירה? זה בשבילך

תהילה אלטמן | 26.12.21
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם
ש

הטרנד:

שמחות ואירועים עושים ברשת 'קפה גרג'

כיכר בשיתוף קפה גרג | מקודם
ש

סודות הלישה: לא מצליחים ללוש את הבצק?

kikar.co.il בשיתוף דאבו אנקרסרום | מקודם

רוצה לרדת במשקל? נסי דיאטה של יום אחד

מאמע | 09.04.18

לקראת החג: תפריט כשר למהדרין לפסח בקפה גרג

kikar.co.il בשיתוף קפה גרג | 27.03.18
ש

דיגיטלי, חכם ויעיל 

רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

לאניני טעם יש מהדרין במסעדת רוזה גם בפסח

kikar.co.il בשיתוף מסעדת רוזה | מקודם
ש

מנה שלישית לילד – חינם בביגה בקניון TLV

kikar.co.il בשיתוף קפה ביגה | מקודם
ש

קבלו את הג'דגטים שאי אפשר בלעדיהם במטבח

kikar.co.il בשיתוף סולתם | מקודם
ש

ההרשמה בעיצומה:

השפית הבאה של סולתם - יש לך את הבישול המנצח?

kikar.co.il בשיתוף סולתם | מקודם
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם
ש

יכנסו לתמיד: כלי המטבח שהגיע הזמן שתכירו

kikar.co.il בשיתוף סולתם | מקודם
ש

קורס בשרים מזורז עם השף אלי מנחם מסעדת רודריגז

kikar.co.il בשיתוף רודריגז | מקודם
ש

מתחתנים? עושים שמח גם במטבח

kikar.co.il בשיתוף סולתם | מקודם