כיכר השבת

חם בחוץ סלט בפנים: הבלקן משודרג ל-4 סועדים

כשבחוץ לוהט והילדים בבית, את מתלבטת מה להכין להם לאכול כי הם 'כל הזמן רעבים'. סלט בלקן יכול להיות פתרון קליל וטעים ויש גם שדרוגים מעניינים (מדור אוכל mame)

מאמע בשיתוף קפה קפה | כיכר השבת | כ"ג בתמוז | 17.07.17
אוכלים את הבלקן היום!
אוכלים את הבלקן היום!
מרכיבים:

1/2 קוביה גבינה בולגרית/פטה
זעתר
שמן זית

לקרוטוני טוסט

1 יח' בייגל טוסט ללא חור(אפשר גם מג'בטה או כל לחם אחר שאתם אוהבים שמתאים לטוסט)
2 כפות פסטו
3 פרוסות גבינה צהובה מהסוג שאוהבים
כף חמאה
1/2 כפית שום כתוש

מעט עשבי תיבול קצוצים - שמיר/פטרוזיליה

ויניגרט הדרים - כ500 מ"ל

1 יח' תפוז, סחוט למיץ
100 מ"ל מיץ לימון, סחוט
כף חרדל גרגרים
כף חרדל חלק
3 כפות סילן
מלח
פלפל שחור גרוס
200 מ"ל שמן זית

מערבבים בקערת ערבוב את כל המרכיבים פרט לשמן הזית
כשהתערובת אחידה מזלפים פנימה, תו"כ טריפה, את שמן הזית.
מעבירים לבקבוק לחיץ. לפני תיבול הסלט לערבב היטב.

לתערובת הסלט

150 גרם תערובת עלים ירוקים(חסה / אייסברג / עלי בייבי)
10 יח' עגבניות שרי, חצויות
10 יח' זיתי קלמטה מגולענים, חצויים
1/2 בצל סגול, פרוס לפרוסות דקות
1 יח' מלפפון ירוק, פרוס לפרוסות דקות
1 יח' גזר, קלוף וחתוך למקלונים דקים(או ז'וליאנים)
100 מ"ל רוטב ויניגרט הדרים

הכנת הסלט :

מכינים טוסט במילוי פסטו וגבינה צהובה ומכניסים לטוסטר, כשהטוסט מוכן מוציאים לקרש חיתוך וחותכים לקוביות בינוניות.
ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את השום ועשבי התיבול ומוסיפים מעל מלח גס, מוסיפים את קוביות הטוסט ומערבבים קלות.

בקערת עירבוב שמים את מרכיבי הסלט, מעליהם את הרוטב ומערבבים.
מעבירים את הסלט לקערת הגשה, מעל מניחים את קוביות הטוסט בחמאת שום.

מעל מגרדים את הגבינה הבולגרית ומעל זורים זעתר ושמן זית.

טיפ חשוב - במידה ולא אוכלים מיד את הסלט, עדיף לחכות עם התיבול ובניית הסלט כמה שיותר קרוב למועד הארוחה, על מנת שנשמור על נפח הסלט והוא לא "יפול".

מגישים מיד לשולחן.

]]>
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אוכל

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24

שוחרי בריאות

משתוקקים לעוד סופגניה?- שימו לב מה היא מכילה!

טובה אור | 07.12.23

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

לאפות בכיף!

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23
ש

חדש

בוט תרופות לפסח מאושר על ידי בד"צ העדה החרדית

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

לכבוד שבת

כך קליעת חלות מ-6 רצועות תהפוך לאפשרית •צפו

בעריכת טובה אור | 23.08.23

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

מבשלות בכיכר

קוצר המחמאות: מתכון יוקרתי לסלט עוף חם - קר

כיכר אוכל | 12.07.23

את מבשלת רק כי אין לך ברירה? זה בשבילך

תהילה אלטמן | 26.12.21
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם
ש

הטרנד:

שמחות ואירועים עושים ברשת 'קפה גרג'

כיכר בשיתוף קפה גרג | מקודם
ש

סודות הלישה: לא מצליחים ללוש את הבצק?

kikar.co.il בשיתוף דאבו אנקרסרום | מקודם

רוצה לרדת במשקל? נסי דיאטה של יום אחד

מאמע | 09.04.18

לקראת החג: תפריט כשר למהדרין לפסח בקפה גרג

kikar.co.il בשיתוף קפה גרג | 27.03.18
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם
ש

לאניני טעם יש מהדרין במסעדת רוזה גם בפסח

kikar.co.il בשיתוף מסעדת רוזה | מקודם
ש

מנה שלישית לילד – חינם בביגה בקניון TLV

kikar.co.il בשיתוף קפה ביגה | מקודם
ש

קבלו את הג'דגטים שאי אפשר בלעדיהם במטבח

kikar.co.il בשיתוף סולתם | מקודם
ש

ההרשמה בעיצומה:

השפית הבאה של סולתם - יש לך את הבישול המנצח?

kikar.co.il בשיתוף סולתם | מקודם
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם
ש

יכנסו לתמיד: כלי המטבח שהגיע הזמן שתכירו

kikar.co.il בשיתוף סולתם | מקודם
ש

קורס בשרים מזורז עם השף אלי מנחם מסעדת רודריגז

kikar.co.il בשיתוף רודריגז | מקודם
ש

מתחתנים? עושים שמח גם במטבח

kikar.co.il בשיתוף סולתם | מקודם