כיכר השבת

אוכל של בית

מתכון לפלפלים ממולאים בשר ואורז ברוטב עגבניות - וול דאן

ארוחה שלמה בסיר אחד שעוטפת את הבית בריח נוסטלגי מנחם. איך אנחנו אוהבים! כך תכינו את הממולאים המושלמים. אוראל בראל עם מדריך וידאו להכנת פלפלים במילוי תערובת של בשר ואורז, מבושלים ברוטב עגבניות נהדר (מתכונים, אוכל)

10
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם | כ"ג באייר | 24.05.22
פלפלים ממולאים בשר ואורז ברוטב עגבניות
פלפלים ממולאים בשר ואורז ברוטב עגבניות (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 10 פלפלים גדולים
למילוי:
  • 400 גרם בשר טחון מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1/2 2 כוסות אורז בסמטי (מודדים בכוס חד"פ לשתייה חמה)
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן
  • 3/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות עגבניות מגורדות או חתוכות דק
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית סוכר חום
  • מלח ופלפל שחור
לרוטב:
  • 2 כפות שמן
  • 400 גרם עגבניות מגורדות / חתוכות דק
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים לקוביות
  • 3-4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

(צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. בסיר בינוני על אש קטנה, מחממים כף שמן ומטגנים את האורז עם כפית מלח במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב. יוצקים מעל 1/2 3 כוסות מים חמים, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות. מכבים את האש ונותנים לאורז להצטנן.

2. בקערה גדולה, מניחים את האורז (אחרי שהצטנן), הבשר הטחון, הכוסברה, הפטרוזיליה, הביצה, העגבניות המגורדות והבצל. מתבלים בפפריקה מרוקאית, פפריקה חריפה, סוכר חום, כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור ומערבבים הכל יחד לתערובת אחידה.

3. חותכים את החלק העליון של כל פלפל, מנקים אותו מזרעים ומחלקים את התערובת בין הפלפלים בצורה שווה. לא ממלאים עד הסוף וסוגרים כל פלפל עם "המכסה" שלו.

4. בסיר רחב וגדול, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון וסוכר חום ומערבבים במשך 2 דקות.

5. מוסיפים את רסק העגבניות ויוצקים פנימה מים חמים עד מחצית מגובה הפלפלים (בערך 4 כוסות). בשלב זה אפשר להוסיף גם כף אבקת מרק עוף.

6. מסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר, מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 50 דקות.

אם הסיר שלכם מתאים גם לאפייה, מכניסים אותו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים ללא כיסוי במשך 10 דקות עד שהפלפלים משחימים מלמעלה.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים

תוכן שאסור לפספס
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
6
וואו מהמם
ציפי25.05.22
תודה רבה
אוראל בראל26.05.22
5
נראה מקסים!
ללא שם24.05.22
תודה רבה
אוראל בראל26.05.22
4
12 שח לקילו, ויתרתי על ממולאים...
מי יכול להרשות לעצמו לקנות עכשיו פלפלים?26.05.22
אני מכינה רק עם פלפל ירוק כי הוא יותר חזק ונשאר שלם והמחיר שלו גם הברבה יותר זול 7-8 ש"ח
.26.05.22

הצגת כל התגובות

3
תודה רבה אוראל על ההסברים והצילומים! טוב שזה יחסית צילום איטי ולא מהיר כך זה מאפשר לצפות ולהבין איך לעשות את המתכון!
ממש נראה טוב!!!25.05.22
2
יאו נראה מגרההההה 😝 מזכיר לי את שבת
f24.05.22
לגמרי אוכל של שבת
אוראל בראל26.05.22
1
האם לא כדאי להוסיף מעט מים לרוטב ?
אמיר04.03.23
אולי גם יעניין אותך
ממולאים
ש

אף אחד לא ירגע עד שהסיר הזה לא יחוסל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בצלים ממולאים נפלאים שכל אחד יכול להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים היום?

ריח של בית: פלפלים ממולאים בבשר ואורז

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 27.10.21

לכבוד שבת

כרוב ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.03.21

מה אוכלים היום?

לכבוד הסערה: כך תכינו קובה סלק מושלם

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 16.02.21
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מתכונים לשבועות

שבועות - התחלנו: בצלים ממולאים חלומיים

מורן פינטו | 25.05.20

מה נאכל היום?

פלפלים ממולאים בקינואה ושעועית שחורה - בסגנון מקסיקני

כיכר אוכל | 26.11.19

הארוחה החשובה ביום

סירות אבוקדו אפויות עם ביצת עין וסלמון מעושן

כיכר אוכל | 12.11.19

מה נאכל היום?

מתכון לקנלוני במילוי עוף ובטטה - ברוטב עגבניות

אושרית אברג'יל | 04.09.19
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה נאכל היום?

מפרום בתוספת בצלצלים

אושרית אברג'יל | 02.09.19

מיוחד לתשעת הימים

בצלים ממולאים בריזוטו וגבינות ברוטב פטריות, ערמונים ויין לבן

אושרית אברג'יל | 05.08.19

מה נאכל היום?

בסיר אחד: קישואים ממולאים וקציצות ברוטב עגבניות

אושרית אברג'יל | 02.07.19

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? עגבניות ממולאות בכל טוב

כיכר אוכל | 22.11.15
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

סירות חצילים עם גבינות ועשבי תיבול

כיכר השבת | 31.08.14

סירות חצילים במילוי עגבניות וגבינות

כיכר השבת | 28.08.14

סירות קישואים במילוי ירקות מוקפצים

כיכר השבת | 19.08.14

ארוחה ל-2 סועדים

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

כיכר אוכל | 14.06.14
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

ארוחה ל-6 סועדים

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

מורן פינטו | 04.06.14