כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לרוטב עגבניות בסיסי שמתאים להכל

לפסטה, לפיצה, ללזניה, לקציצות - ולכל מנה אחרת - כל אחד חייב לדעת להכין רוטב עגבניות, לשמור במקרר ולשלוף כשצריך. מתכון לרוטב עגבניות פרשי וטעים (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ז בסיון | 19.06.19
רוטב עגבניות בסיסי וטעים
רוטב עגבניות בסיסי וטעים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 ק"ג עגבניות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • קמצוץ סוכר
  • 1 שן שום, קצוצה
  • אבקת צ'ילי, לפי הטעם (אופציונלי)
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בעזרת סכין חדה, מסמנים שתי וערב בחלק התחתון של כל עגבנייה, מניחים אותן בקערה ויוצקים מעל מים חמים עד לכיסוי. חולטים במשך 2 דקות, מוציאים ומקלפים את העגבניות.

2. חותכים ל-4 כל עגבנייה ומסירים את הזרעים כך שיישאר רק "הבשר" וקוצצים אותו לקוביות.

3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שחום מעט. לקראת סוף הטיגון מוסיפים גם את השום.

4. מוסיפים למחבת את העגבניות, מתבלים בצ'ילי, מלח ופלפל שחור וקמצוץ של סוכר לוויסות חומציות העגבניות ומבשלים על אש נמוכה במשך 20-30 דקות.

משתמשים ברוטב מיד או ממתינים שהוא יצטנן ואז שומרים אותו בצנצנת זכוכית או קופסת פלסטיק אטומה במקרר עד 3-4 ימים.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
בטח שאפשר להקפיא. מכינה כמה ק'ג עגבניות ומחלקת לכלים. רצוי לא בזכוכית.
ענת21.06.19
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21