כיכר השבת

למה לקנות אם אפשר להכין בבית

מתכון לחומוס ביתי מהיר תוך 10 דקות ואפילו פחות

אוקיי, אנחנו מודים שמדובר במתכון לעצלנים והוא לא כולל השרייה ממושכת ובישול של גרגרי החומוס. אז מה כן? גרגרי חומוס משימורים שנשטפים ומסוננים היטב, טונות של טחינה ותיבול מדויק (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד בתמוז | 16.07.20
חומוס ביתי תוך 10 דקות
חומוס ביתי תוך 10 דקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים היטב ושטופים (ראו הערה בתחילת המתכון)
  • 400 גרם טחינה גולמית
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 שן שום או יותר, לפי הטעם
  • 1 כף מלח, רצוי מלח גס
  • 1 כפית כמון
  • 1 עד 1/2 1 כוסות מי קרח (מים קרים מאוד עם קוביות קרח)

אופן ההכנה:

מתכון ל-4 כוסות חומוס נדיבות

*שימו לב: על קופסת שימורי החומוס מצוינים 2 משקלים: "תכולה / משקל נקי" - שמתייחס גם למים וגם לגרגרים ו-"משקל מסונן" שמתייחס רק לגרגרי החומוס - וזהו המשקל היחיד שצריך לקחת בחשבון. כך שלמתכון הזה צריך בערך קופסה וחצי.

1. במעבד מזון, טוחנים את השום ויוצקים מעל את מיץ הלימון. מוסיפים גם את הטחינה, המלח והכמון ומעבדים הכל יחד במשך כדקה עד שהתערובת מזכירה מרקם של חמאת בוטנים.

2. תוך כדי עיבוד, מוסיפים את מי הקרח בזילוף איטי - ללא הקרח עצמו - עד שהתערובת חלקה, קרמית ובהירה כמו חול ים.

3. מוסיפים את גרגירי החומוס ומעבדים כשלוש דקות, כשתוך כדי מגרדים את דפנות הקערה, כך שיתקבל חומוס חלק ואחיד בצבעו.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
למה כל כך הרבה טחינה?? זה לא אמור להיות היחס של 1 ל 1 אלה ביחס של 1 ל 4
רות27.07.20
2
את המים המסוננים של החומוס לא צריך לזרוק! ניתן לנצל להקצפה כתחליף לביצים. אם מישהו אלרגי לביצים (או שיש מחסור בביצים...) ניתן להכין גלידה ממי חומוס מוקצפים עם 4 כפות אבקת פודינג (כדי שיהיה קצף יציב). אפשר להוסיף קקאו/ וניל/ רסק פירות וכדומה לטעם.
שרה20.07.20
1
למה קרח?
נורית 16.07.20
להלבין
dudidu19.07.20
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

האקדמיה החדשה

תוכנית חדשנית שמשלבת לימודים אקדמיים כבר בגיל צעיר

כיכר בשיתוף משרד החינוך | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

לא תכנסו?

פרפומריה רק ב- 10₪ • מהמותג הנמכר ביותר בארץ >>

כיכר בשיתוף סנו | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21