כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לקציצות סלמון ברוטב אדום פיקנטי

מנת פתיחה לשולחן השבת שמתאימה לכולם: מתכון לקציצות סלמון ברוטב אדום פיקנטי, ממכרות וטעימות כל כך שקשה לסרב להן, כאלו שעוטפות את הבית בריח של בישול נוסטלגי, מנחם וטוב (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | י"ד בכסלו | 26.11.15
קציצות סלמון ברוטב אדום פיקנטי
קציצות סלמון ברוטב אדום פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 700 גרם פילה סלמון טרי
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 10 שיני שום
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון
  • לרוטב:
  • 6 כפות שמן
  • 5 עגבניות
  • 10 שיני שום
  • 6 ענפי סלרי ללא העלים
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף גדושה פפריקה בשמן
  • מלח

אופן הכנת קציצות סלמון ברוטב:

רגע לפני: מנת פתיחה לשולחן השבת שמתאימה לכולם: מתכון לקציצות סלמון ברוטב אדום פיקנטי, ממכרות וטעימות כל כך שקשה לסרב להן, כאלו שעוטפות את הבית בריח של בישול נוסטלגי, מנחם וטוב.

• קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה לקערה, כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה.

• חותכים לפיסות דקות את בשר הדג ומוסיפים לקערה, יחד עם פירורי הלחם והביצים. מתבלים בכמון ומלח ומוסיפים פלפל שחור בנדיבות. מעבדים ידנית לעיסת קציצות אחידה.

• מכסים את הקערה, ומניחים לעיסה לנוח ולהתגבש במשך 30 דקות.

• יוצרים קציצות בצורה עגולה או אליפטית, בגודל שווה, ומסדרים בכלי נפרד, שיהיו מוכנות לקפוץ לרוטב מיד.

הכנת הרוטב:

• מגרדים את העגבניות לכלי וכותשים את שיני השום.

• בסיר סוטאז' נמוך ורחב, מחממים 6 כפות שמן, וכשהשמן חם, מוסיפים את העגבניות המגורדות והשום הכתוש, ומבשלים במשך 3 דקות.

• מוסיפים את גבעולי הסלרי (ללא העלים), מתבלים בפפריקה, כמון ומלח, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות.

רגע האיחוד:

• מורידים לסיר הרוטב את הקציצות, ומסדרים אותן בפנים בצורה יפה. אם הרוטב מצומצם מאוד, וחסרים נוזלים, מוסיפים לסיר חצי כוס מים. בשלב זה, ניתן להוסיף גם כוס זיתי קלמטה.

• מכסים את הסיר ומבשלים במשך 45 דקות על אש נמוכה.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20