כיכר השבת

"בסימן של התחלה" | פתיחה

מתכון לכדורי עוף פריכים על סלט מלון, תפוחים, בוטנים וקולרבי בוויניגרט דבש אסיאתי

1
שף-קונדיטור אורן גירון | כיכר השבת | י"ב בתשרי | 21.09.18
מתכון לכדורי עוף פריכים על סלט מלון, תפוחים, בוטנים וקולרבי בוויניגרט דבש אסיאתי
(סטיילינג: לינוי לנדאו | צילום: דרור קאליש)

"בסימן של התחלה" זהו שמה של הפקת חג שכוללת מתכונים ממיטב השפים והקונדיטורים וצילומים מרהיבים בשיתוף קבוצת מאסטר קלאס - המרכז הקולינרי לבישול ואפייה.

הפקה ועריכת תוכן קולינרי: הקונדיטורית לאה תורג'מן
סטיילינג וצילומים: לינוי לנדאו ודרור קאליש
קשרים מקצועיים: יעקב דושיץ

והפעם: שף-קונדיטור אורן גירון

12 מנות | קל | בשרי

מרכיבים

לכדורי העוף:
250 גרם עוף טחון (פרגית או חזה)
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ
1/2 צרור בזיליקום, קצוץ
50 גרם עגבניות מיובשות, מסוננות משמן
1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים
1 ביצה
3 כפות רוטב סויה
50 גרם שמן זית
1/2 כוס פירורי לחם
50 גרם שומשום קלוי
מלח ופלפל שחור
קליפה מגוררת מלימון אחד
לציפוי: שומשום, פרג, קצח
שמן לטיגון עמוק

לסלט:
2 מלפפונים
1/2 מלון קטן, קלוף ומגולען
200 גרם עגבניות שרי, חצויות
100 גרם אפונת שלג, חתוכה למקטעים בגודל של 1 ס״מ
100 גרם פטריות שימאג׳י, מופרדות (בעונה)
100 גרם נבטי שעועית עבים
1 פלפל צ׳ילי אדום, קצוץ
גרגירים מרימון אחד
100 גרם אפונת ווסאבי כתושה
עלים מצרור עלי נענע, קרועים
עלים מ-1/2 צרור כוסברה, קרועים

לרוטב:
2 שיני שום, קלופות
200 מ"ל מיץ ליים
2 כפות דבש
2 כפות רוטב דגים (נאם פלא)
2 כפות שמן שומשום כהה
כף שמן צ׳ילי אדום
2 כפות שמן זית
מלח

אופן ההכנה

הכנת כדורי העוף:
מכניסים את כל המרכיבים, למעט העוף ופירורי הלחם, למעבד מזון וטוחנים למחית אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים את העוף ופירורי הלחם, מערבבים היטב ומשהים ל1/2 שעה. אם התערובת רכה מידי לאחר המנוחה ניתן להוסיף עוד מעט פירורי לחם. יוצרים מהתערובת כדורים במשקל 25 גרם ומצננים.

הכנת הסלט:
חותכים את המלפפון והמלון לז׳וליאנים ומניחים בקערה עם יתרת חומרי הסלט.

הכנת הרוטב:
מניחים את כל החומרים בקנקן וטוחנים למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.

אופן ההגשה:
מחממים שמן לטיגון עמוק, מצפים את כדורי העוף בתערובת הזרעים ומטגנים להזהבה כ-2 דקות.

מעבירים לנייר סופג. מערבבים את החומרי הסלט עם הרוטב, עורמים על צלחת, מניחים מעל את הכדורים ומגישים מיד.

>> למתכונים נוספים מהפקת "בסימן של התחלה"

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

אין מחירים כאלה!

מטורף: דירה על הים בפחות מ-16,000 שקלים למ"ר

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20