כיכר השבת

מתכונים לשבועות

מתכון לסלמון צלוי עם עגבניות שרי ועלי נענע

מתכון מקטגוריית "ארוחה בתבנית אחת" - בלי ללכלך כלים מיותרים, יש לכם מנה חגיגית ומהירת הכנה שתקלע בול לטעם של כולם מגדול ועד קטן. 10 דקות עבודה והתבנית משוגרת לתנור (מתכונים לשבועות, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט באייר | 03.06.19
פילה סלמון צלוי עם עגבניות שרי
פילה סלמון צלוי עם עגבניות שרי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 350 גרם עגבניות שרי
  • 1 בצל סגול בינוני, פרוס דק
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 1 כפיות מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית זרעי קימל (אופציונלי)
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה, מרוסקים בעזרת צד של סכין
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • פילה סלמון שלם במשקל 550 גרם, עם עור
  • 1 כפית חומץ בן יין אדום
  • עלי נענע טריים, להגשה (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. בתבנית אפייה מלבנית עם שוליים מעט גבוהים, מערבבים את העגבניות, הבצל והשמן ומתבלים בכפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור.

2. צולים במשך 18-20 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתפוצץ והבצל מתרכך. מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל-130 מעלות.

3. בכלי קטן, מערבבים את זרעי הקימל, הכוסברה והכמון, 1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור, ומתבלים את הסלמון (את הצד של הבשר החשוף, ללא העור).

4. מסיטים את העגבניות לצידי התבנית, מניחים במרכז את הסלמון כשהצד של העור כלפי מטה ומפזרים עליו מעט עגבניות ושמן. אופים במשך 15-20 דקות, מוציאים מהתנור, יוצקים מעל את החומץ ומפזרים את עלי הנענע.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20