כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון למרק עוף פיקנטי עם לימון וג'ינג'ר - פשוט ומנצח

אין שבת חורפית בלי מרק עוף. אם מתחשק לכם לגוון אותו מעט, הוורסיה הזו מושלמת בשבילכם. היא מעט חריפה, אבל הלימון והירק מרעננים אותה. ניתן להוסיף כורכום אם רוצים להעניק למרק צבע עמוק יותר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בחשוון | 31.10.19
מרק עוף עם לימון וג'ינג'ר
מרק עוף עם לימון וג'ינג'ר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 עוף שלם, מפורק
  • 1 בצל צהוב גדול, קלוף וקצוץ לחתיכות גדולות
  • 2 גזרים בינוניים, קצוצים לחתיכות גדולות
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים לחתיכות גדולות
  • 1 ראש שום גדול, קלוף וחתוך לרוחב
  • 1/2 עד 1 פלפל חלפניו, חתוך לאורך, בתוספת עוד מעט לקישוט
  • 2 חתיכות זנגביל בגודל 7 ס"מ כל אחת, קלופות וקצוצות
  • צרור גדול של פטרוזיליה טרייה
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 כף מלח כשר
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס
  • 170 גרם תרד טרי או ירוקים רכים אחרים
  • 2 לימונים, חתוכים דק

אופן ההכנה:

1. מניחים את העוף, הבצל, הגזר, הסלרי, השום, החלפניו, הג'ינג'ר, הפטרוזיליה, הכוסברה, המלח והפלפל השחור בסיר על הגז. מוסיפים מספיק מים קרים לכיסוי. מכסים את הסיר ומביאים את הנוזלים לרתיחה על אש גבוהה ואז מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים. מסירים בעזרת כף את הקרום שעלול לעלות לראש הנוזל. מכסים ומבשלים עד שהעוף רך ומתפרק, בין 55 דקות לשעה. (לחלופין, ניתן לבשל את העוף והמרק בסיר לחץ במשך 40 דקות.)

2. מעבירים את העוף לצלחת גדולה. בעזרת מסננת רשת דקה, מסננים את הציר לסיר נקי ושומרים על האש נמוכה. טועמים את הציר ומוסיפים מלח אם יש צורך.

3. מחלקים את התרד, העוף, פרוסות החלפניו והלימון בין קערות ההגשה ומעל מוזגים את המרק החם.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20