כיכר השבת

מבשלים לשבת עם וול דאן

מתכון לדג מרוקאי: סלמון ברוטב אדום חריף של וול דאן

אוראל בראל מבשל לשבת דג מרוקאי עם סלמון טרי מפולט של וול דאן, עטוף ברוטב אדום מתובל היטב עם גרגירי חומוס ופלפלים חריפים. אנחנו דאגנו לכם למדריך וידאו מפורט שלב אחר שלב - אתם תדאגו לחלה טובה ושמנמנה לטבול ברוטב המושלם הזה (מתכונים לשבת, אוכל)

30
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ח בשבט | 20.01.22
דג מרוקאי. סלמון ברוטב אדום חריף עם גרגירי חומוס
דג מרוקאי. סלמון ברוטב אדום חריף עם גרגירי חומוס (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 פרוסות סלמון מפולט מרשת הקצביות 'וול דאן'
  • מלח גס
  • 3 כפות שמן זית / שמן קנולה
  • 1 ראש שום, מחולק לשיניים, מקולפות
  • 3 כפות שמן זית / שמן קנולה
  • 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות
  • 1 כף פפריקה מרוקאית בשמן
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 5-6 פלפלי שאטה / פלפלים חריפים מיובשים
  • 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה
  • 250 גרם גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 2 כפות רסק עגבניות + 3 כפות מים (לא חובה)

אופן ההכנה:

במתכון הבא אנחנו משתמשים בנתחי סלמון מפולטים של רשת קצביות שמתמחה בבשרים ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. הנתחים בוול דאן נבחרים בקפידה ולא עוברים תהליך הקפאה, אפילו לא חלקי, מה שמתבטא כמובן בטעם הנפלא שלהם: חוויית גורמה בארוחה ביתית.

בנוסף, תוכלו למצוא בוול דאן סדרת תבליני בוטיק ואפילו שמן זית שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר ומעניקים להם עסיסיות וארומטיות ייחודית.

לרשת וול דאן יש סניפים בכל רחבי הארץ, מצפת ועד רעננה, בית שמש, בני ברק וכמובן ירושלים. בתחתית הכתבה תמצאו את הרשימה המלאה וקישור להזמנות דרך אתר הבית של וול דאן.

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל, וול דאן)

1. מפזרים מלח גס על נתחי הסלמון, ממתינים 10 דקות, שוטפים ומייבשים את הדגים בטפיחות עם נייר סופג.

2. בסיר רחב ושטוח, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את רצועות הפלפל האדום עם שיני השום, צורבים את הירקות עד שהם מבושלים ורכים ואז מתבלים בפפריקה, פלפל שחור וכורכום ומערבבים במשך דקה.

3. מוסיפים פלפלי שאטה / פלפלים חריפים, מסדרים עליהם את נתחי הסלמון, מפזרים מעל מחצית מכמות הכוסברה הקצוצה ואת גרגירי החומוס, מתבלים במלח, יוצקים לסיר מים עד גובה הדגים ולבסוף מוסיפים את רסק העגבניות מהול במים. ממש מערבבים את רסק העגבניות עם הנוזלים שבסיר.

4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות ולא יותר.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

מחכים לכם באתר הבית של וול דאן – שם תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל מוצרי וול דאן בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן

להשיג בכל סניפי קצביות רשת וול-דאן בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף), 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים), 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה), 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94, 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4, 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר), 04-655-1155.

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344

בני ברק: 054-9950979

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס
30 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
15
ברור שאפשר להכין את התיבול הזה גם בגד סלמון!!
רעות26.01.22
14
תכינו לשבת את הדגים האלה אני אשכנזייה שמכינה דגים מרוקאים זה הדבר הכי טעים בעולם אי אפשר לוותר על זה במשפחה שלי בשבת אני ינסה להכין את המתכון שלך עם סלמון זה ניראה טעייםםם!!!
עחי20.01.22
אין כזה דבר דג מרוקאי...הוא לא נולד במרקש.יש דג שמבושל בנוסח מרוקאי.
אפרת20.01.22
אפ אפ אפפפפפפ שקט את יש דבר כזה דג מרוקאי?מה מיתבאסת שאין לכם אוכל על שמכם?בעצם יש לכם את הגפילטאיכס שלכם
מרוקאית בדםםםםםם05.12.23
בהצלחה אשמח לשמוע איך יצא
אוראל בראל21.01.22
יצא מדהים מהיום זה המתכון שלי לשבת תודה!
כככ21.01.22
13
ננסה לכבוד שבת אני מכינה בדרך כלל דומה ננסה הפעם את זה
נראה סוף04.02.22

הצגת כל התגובות

12
זה מתכון למושט לא לסלמון. סלמון עושים בטיבול עדין ואפיה קצרה ללא ירקות שמפרישים נוזלים כמו עגבניה ופלפל אלא רק מלח פלפל ,עשבי טיבול (פטרוזיליה או כוסברה או בזיליקום) ,שום ושמן זית.
ללא שם21.01.22
צודקת במיליון אחווז זה לא טוב לסלומון רק למושט כנראה שהוא יתבלבל או שהוא לא יודע לבשל
שף ותיק21.01.22
אתה לא יודע לבשל לפי התגובה.. תנסה את המתכון ואח"כ תגיב.. שף ותיק עלק חחח
אני23.01.22
נכון אבל אפשר לנסות גם סלמון ככה קצת לגוון..
האש שלייייי21.01.22
למה, אפשרי גם בתיבול הזה, יוצא טעים
חנה21.01.22
ממש לא נכון... מושט מפריש מלא נוזלים, גועל נפש סלמון ברוטב כמו במתכון זה נדיר! תנסו את זה אשכנזים שכמותכם...
אני23.01.22
חחחחחחח כע לא מבינים באוכל......איזה גאווה להיות מרוקאית יואווווו😘😘😘
מרוקאית בדםםםם 05.12.23
11
דייייייי ניראה טעיםםםם מאודדד אני מכין את זה לשבת !!!!!!!!!! תודה שבת שלום
מוחמד20.01.22
לא שמים רסק עגבניות בדגים בנוסח מרוקאי
אברהם27.01.22
אחי אתה אחי מה נסגר עם השם שלך??!!
עמי21.01.22
מי אני מחומד?
מוחמד21.01.22
10
סלמון גג 10 דקות בישול אחרת מתייבש ומתקשה
ללא שם26.01.22
צודק טעות שתוקנה אני כתבתי בטעות חצי שעה כמובן שעשר דקות מספיק אם רוצים לקבל דג עסיסי
אוראל בראל03.02.22
9
נראה ממש טוב אין על הסירטונים שלל
יונתן26.01.22
8
הדג נקרא אִלְתִּית, ובלעז סַלְמוֹן (ודי לבלבול – לא סלָמון, סלומון או סולומון).
צריך לדעת למכור20.01.22
7
מנוסה בבישול
לכל מי שמתלבט אם טוב או לא תמיד יש,פעם א23.01.22
6
ואם הדג לא יהיה מהקצביה של וול דאן אז המתכון לא יצליח🤔
ללא שם21.01.22
5
נראה מעולה!!!!
ללא שם26.01.22
4
כל הכבוד. יצא אשש מי המייללים שקובעים איך לדעתם ניתן להכין סלמון. יאללה עופו לשנ"צ
ללא שם28.01.22
3
אפשר לעשות עם דג מושט? דחוףףףףף אני להכין לשבת .... תודה מראש מתכונים מושלמים......👍🥘🍲
שירן21.01.22
כמובן שאפשר. שבת שלום
אוראל בראל 21.01.22
2
פלטה
צריך לקחת בחשבון את הזמן על הפלטה אם שמי29.01.22
1
איזה מתכונים!!!וואו!!!תענוג!ת רבה לך
הדר28.09.23
אולי גם יעניין אותך
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20