כיכר השבת

לגזור ולשמור

מתכון לציר עוף שכל אחד צריך לדעת להכין

מתכון מקטגוריית "לגזור ולשמור" לציר עוף - בסיס נפלא למגוון מרקים שאף יעשיר את טעמן של מנות רבות אחרות. הכינו את החיוך, המחמאות כבר בדרך (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בחשוון | 31.10.19
ציר עוף בהכנה
ציר עוף בהכנה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1-1.5 ק"ג עוף שלם, מחולק עם העור
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים, חתוכים לנתחים
  • 2 גזרים גדולים, חתוך לנתחים גדולים
  • 2 בצלים, קלופים וחצויים
  • 1 שורש פטרוזיליה (לא חובה)
  • 12 גבעולי פטרוזיליה ארוכים
  • 12 גרגרי פלפל שחור מיובשים
  • 2 עלי דפנה
  • 2 כפיות מלח גס או יותר לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מניחים בסיר מרק גדול את כל המרכיבים ומכסים במים קרים בגובה 2.5 ס"מ מעל.

2. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ואז מנמיכים מיד לאש קטנה, כך שנוזלי המרק יעמדו יציבים ומדי פעם בועה תעלה על פני השטח. מבשלים ללא כיסוי במשך שעה-שעה וחצי, עד שהעוף רך מאוד ומתפרק מהעצם בקלות. מסירים מהאש, ממתינים שהמרק יצטנן מעט ובעזרת מלקחיים, מוציאים את חלקי העוף לצלחת.

3. טועמים את המרק, מוסיפים מלח, אם צריך וממשיכים לבשל עד שמתקבל נוזל מרוכז וטעים.

4. מסננים את המרק דרך מסננת דקה לציר נקי ומעבירים את הציר למיכל אטום. במיכל נפרד, מאחסנים את חלקי העוף ושומרים את שני המכלים במקרר למשך 8 שעות לפחות עד 3 ימים עד שמשתמשים בציר כבסיס למרק או כתוספת למנות עיקריות, ובחלקי העוף למרק עצמו.

>> להמשך הכנת מרק עוף נהדר

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22