מה נאכל היום?

מתכון למרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

החלק הטוב ביותר בתפוח אדמה גדול אפוי, כזה שנקנה בדוכנים בקניון, הוא התוספות שבאות עליו. מסכימים? המרק המשובח הזה מושלם עבורכם. ובעצם גם אם לא. הוא קרמי, קליל וטעים ותרגישו חופשי לשים עליו את התוספות האהובות עליכם: תירס, בצל מטוגן, בולגרית וכדומה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • שמן - לטיגון
  • 2 בצלים קצוצים דק (כ-2 כוסות)
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לפיסות של שניים וחצי סנטימטרים (כ-5 כוסות)
  • 1 ראש כרובית בינוני, חתוך לפרחים קטנים (כ-6 כוסות)
  • 8 כוסות (2 ליטר) ציר ירקות
  • שמנת חמוצה, עירית קצוצה גס וגבינת פרמזן מגורדת - להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר מרק גדול, על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים פנימה את הבצלים, 2 כפיות מלח וכפית פלפל. מבשלים, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהבצל שקוף ורך, 10-12 דקות.

2. מערבבים פנימה את תפוחי האדמה, הכרובית והציר, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד, 15-20 דקות.

4. טוחנים את המרק במיקסר, בקבוצות, או בבלנדר ידני. טועמים ומתבלים במלח ופלפל נוספים, אם רוצים. מגישים עם השמנת החמוצה, העירית, הפרמזן ושאר תוספות, אם רוצים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר