מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

פפריקה מתוקה + מיץ לימון חמצמץ + סוכר חום עשיר + הרבה כרוב ועגבניות = קערת מרק עשירה ומספקת שתר(ו)צו למלא שוב ושוב. אנו אוהבים להוסיף לו קוביות בטטה יחד עם רסק העגבניות ולקבל טקסטורה קרמית יותר והוא מעולה בהקפאה. פשוט מאחסנים במכלים קטנים, עד 6 חודשים, מחממים במיקרוגל ומגישים (מתכונים, אוכל)

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כרוב ירוק בינוני, פרוס דק
  • 3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 עלה דפנה
  • 8 כוסות ציר ירקות
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות, משימורים
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא מתרכך מעט, כ-3 דקות. מוסיפים את השום, רסק העגבניות והפפריקה ומערבבים. מבשלים עוד דקה. מוסיפים את הכרוב, הגזר ועלה הדפנה. יוצקים את הציר, העגבניות המרוסקות, החומץ והסוכר על הכרוב. מערבבים לאיחוד. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עד שהכרוב מבושל לגמרי ורך, 25-30 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים עוד סוכר או תיבול לפי הצורך.

2. מגישים בתוספת הפטרוזיליה ועם קורט פלפל שחור גרוס.

שומרים את השאריות בכלי אטום במקרר, עד 5 ימים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
ראיתי שיש בתמונה של המרק גם פרוסותשל תפוחי אדמה פרוסים לעיגולים והם לא צויינו במתכון🤔
נועה
1
למה איו אפשרות להדפיס
רפי כץ

עוד במרקים:

לא מה שחשבתם

מי אמר שקוסקוס מתאים רק למנות פשוטות? עם בטטה מתקתקה, בצל מטוגן וצנוברים ושקדים קלויים, הוא הופך בקלות למנה חגיגית ומרשימה | מתכון קל להכנה שהופך כל ארוחה לחגיגה (אוכל ומתכונים)

||
1

חגיגה צבעונית חמה

אין כמו מרק עשיר וסמיך כדי להתחמם בימים קרים. מרק הירקות והשורשים הזה, עם נגיעה חומוסית משובחת, הוא חיבוק חם בצלחת | שילוב מושלם של טעמים ומרקמים, שיגרום לכם לשכוח מכל הצרות (אוכל ומתכונים, מרק)

|

במיוחד לחורף

בדיוק לערבי החורף הקרים, קבלו את המתכון למרק צרפתי מהביל בניחוח אירופאי שלא תפסיקו להכין • הכנה קלה ומהירה והתוצאה: וואו! • המתכון בפנים (מתכון)

||
14

מחמם את הנשמה

עם בואו של החורף הקריר, אין כמו לקרב את המשפחה סביב שולחן עמוס בניחוחות חמים | מרק כתום קטיפתי, עמוס בוויטמינים ומתובל בעדינות, מקבל ממד חדש ומעושן בזכות נתחי בשר עסיסיים. כל כף היא חיבוק חמים בימים קרים, וההגשה היפהפייה הופכת את הארוחה לחוויה של ממש (אוכל ומתכונים)

|

פצצה של טעמים

מחפשים מרק קרמי ומנחם שיחמם לכם את הנשמה? מרק הקישואים הזה, עם טוויסט חמאת השקדים, הוא התשובה המושלמת! שילוב מושלם של ירקות ותבלינים שיוצרים מרקם חלק וטעים במינימום מאמץ (אוכל ומתכונים)

||
1
ש

מותאם אישית!

זה לא אתה, זו השיטה: תכנית הרזיה הכוללת תפריט גמיש, נוח ויישומי שמתאים בדיוק לך - כולל תוכנית תזונה מותאמת אישית, ליווי פרונטלי וטלפוני, ואבחון מקצועי עם ציוד מתקדם | לחצו כאן לפגישת היכרות ללא עלות>> (בריאות)

כיכר בשיתוף 4DIET|מקודם

כל טוב

כל אישה עסוקה מתאהבת במרק הזה. הוא מזין, טעים, מכיל מרכיבים מגוונים ובהחלט מחליף ארוחה בת כמה מנות. המרק הזה יעזור לכם לעבור את החורף בכיף (אוכל ומתכונים).

||
6

לימי החורף

מזג האוויר המתקרר והגשם בחוץ מזמין אותנו להתאסף סביב השולחן עם צלחת מרק מהבילה. אין כמו להתפנק עם מרק בצל ריחני של אימא עם חתיכות גבינה צהובה שמתגלשות בגרון (אוכל ומתכונים, מרק). 

||
1

מה נאכל היום?

פפריקה מתוקה + מיץ לימון חמצמץ + סוכר חום עשיר + הרבה כרוב ועגבניות = קערת מרק עשירה ומספקת שתר(ו)צו למלא שוב ושוב. אנו אוהבים להוסיף לו קוביות בטטה יחד עם רסק העגבניות ולקבל טקסטורה קרמית יותר והוא מעולה בהקפאה. פשוט מאחסנים במכלים קטנים, עד 6 חודשים, מחממים במיקרוגל ומגישים (מתכונים, אוכל)

||
2
ש

משפחה בת 12 נפשות מנווה יעקב איבדה באחת כל כל רכושה וקנייניה, כשהבית עלה בלהבות • "כמעט הכל נשרף ומה שלא נשרף, ניזוק מהמים וקצף הכיבוי. נשארנו בלי כלום" • המרא דאתרא של 'נווה יעקב מרכז' הגרי"י זילברמן, יוצא בקריאה נרגשת לסייע למשפחה שהיא בבחינת 'בתר עניא אזלא עניותא' (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

מה נאכל היום?

ההתקרמלות הארוכה והאיטית של הפטריות דורשת מעט סבלנות, אבל היא ממש פותחת את הטעם הקסום שלהן וזה הסוד של מרק הפטריות הזה. שום, בצל, שמנת וטימין מצטרפים לפטריות הבשרניות (ולא רק) והתוצאה? קערה מנחמת שאי אפשר להפסיק למלא (מתכונים, אוכל)

|

מה נאכל היום?

מרק זוקיני וכרישה הפך לאחת מהקלאסיקות הנצחיות במטבח שלנו והוא מעולה להכנה כשאין מספיק זמן לערוך קניות או להשקיע בבישול. הזוקיני, המוכר גם כקישוא, הוא ירק צנוע ואין לו את הטעם הכי משובח עלי אדמות, אבל במקרה זה הוא מעניק למרק רעננות ירקרקה ויפה (מתכונים, אוכל)

||
1

מה נאכל היום?

השבוע של כולנו נפתח בחדשות עצובות, אבל אולי המרק מחמם הלב הזה יעודד את רוחכם קצת. מה יש בו? עדשים אדומות וקוביות עגבניות וגזר מתובלות בלימון וסומק. סומק הוא תבלין מזרח תיכוני העשוי מפירות יער טחונים ומיובשים. הוא חריף קלות ורב-תכליתי ויתן למרק הקליל שלכם אפקט מסקרן. סיימו עם כף יוגורט לקבלת תוספת עושר ומעט שמיר טרי לרענון (מתכונים, אוכל)

|

מה נאכל היום?

החלק הטוב ביותר בתפוח אדמה גדול אפוי, כזה שנקנה בדוכנים בקניון, הוא התוספות שבאות עליו. מסכימים? המרק המשובח הזה מושלם עבורכם. ובעצם גם אם לא. הוא קרמי, קליל וטעים ותרגישו חופשי לשים עליו את התוספות האהובות עליכם: תירס, בצל מטוגן, בולגרית וכדומה (מתכונים, אוכל)

|

לכבוד שבת

אין שום דבר רע במרק עוף סטנדרטי עם אטריות, אבל לפעמים מתחשק לנו לשדרג אותו מעט, בלי לכלות הרבה זמן במטבח. כאן נכנס לתמונה המתכון הזה של מרק עוף עם טורטליני. הוא מנחם כמו מרק עוף קלאסי, אבל מקבל חיזוק משמעותי בטעם מכיסוני הפטריות. שימו לב! אם אתם רוצים להכין אותו מראש או צופים שיהיו שאריות, אנו ממליצים לקרר את המרק בנפרד מהירקות, העוף והפסטה, כך שבעת החימום, שום דבר לא יהפוך לעיסתי (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

מרק חומוס יווני, מרק אפונה יבשה ומרק עדשים כתומות עמוסים ברכיבים בריאים ומזינים שמתאימים בול למזג וסוגרים פינה לארוחה שלמה. לחם טרי וטוב - עליכם (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

החורף אולי מסרב להגיע - אבל מבחינתנו גם שמיים אפורים ו-22 מעלות בצל מהווים תירוץ מעולה להכין את המרק הנהדר הזה שמורכב מדלעת ועדשים אדומות וארומה של ג'ינג'ר טרי וזרעי כמון (מתכונים, אוכל)

|
ש

מה אוכלים היום?

רוצים להפיל לכולם את הלסת מהמנה הראשונה? זה המתכון המושלם. שף דני אביב ממסעדת אנטריקוט עם מרק כרובית סמיך וטעים שנראה מיליון דולר אבל בעצם סופר פשוט להכנה (מתכונים, אוכל)

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן|מקודם|
1

מה נאכל היום?

מרק השעועית השחורה הזה עמוס בחלבון וירקות וקל מאד להכנה. הוא מושלם לארוחת צהריים או ערב (הבעל והילד אישרו) ולוקחות 30 דקות בלבד ליצור אותו. עם מה מגישים? הנה כמה אופציות לדוגמה: קוביות אבוקדו, פרוסות בצל ירוק, שבבי דוריטוס, שמנת חמוצה, לחם פריך או סלט קצוץ (מתכונים, אוכל)

|

מה נאכל היום?

זהו, "אחרי החגים" כבר כאן ונראה לנו שבשלה העת להתחיל להכין מרקים עשירים ומפנקים, שהם ארוחה בפני עצמם. נתחיל בגרסה מהירה של מרק ברוקולי מוקרם, שיהפוך את החזרה לשגרה לקלה יותר. חורף בריא (מתכונים, אוכל)

|
ש

מתנה מיוחדת לנרשמים

לימודים תורניים, הכנסה גבוהה, מקצוע מבוקש ותעסוקה מכובדת – בואו לגלות איך גם אתם יכולים להצליח בענק עם שיטת הלימוד הייחודית של מכון מ.ל.מ. בלעדי: קורס מגשר ובורר במתנה לנרשמים (חרדים)

כיכר בשיתוף מ.ל.מ|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות