מה נאכל היום?

מתכון למרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף ודל קלוריות

פפריקה מתוקה + מיץ לימון חמצמץ + סוכר חום עשיר + הרבה כרוב ועגבניות = קערת מרק עשירה ומספקת שתר(ו)צו למלא שוב ושוב. אנו אוהבים להוסיף לו קוביות בטטה יחד עם רסק העגבניות ולקבל טקסטורה קרמית יותר והוא מעולה בהקפאה. פשוט מאחסנים במכלים קטנים, עד 6 חודשים, מחממים במיקרוגל ומגישים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כרוב ירוק בינוני, פרוס דק
  • 3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 עלה דפנה
  • 8 כוסות ציר ירקות
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות, משימורים
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא מתרכך מעט, כ-3 דקות. מוסיפים את השום, רסק העגבניות והפפריקה ומערבבים. מבשלים עוד דקה. מוסיפים את הכרוב, הגזר ועלה הדפנה. יוצקים את הציר, העגבניות המרוסקות, החומץ והסוכר על הכרוב. מערבבים לאיחוד. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עד שהכרוב מבושל לגמרי ורך, 25-30 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים עוד סוכר או תיבול לפי הצורך.

2. מגישים בתוספת הפטרוזיליה ועם קורט פלפל שחור גרוס.

שומרים את השאריות בכלי אטום במקרר, עד 5 ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר