כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק דלורית צלויה בריא ומזין שיחמם אתכם

המרק הזה הוא בעצם חיבוק גדול וטעים שפשוט אי אפשר לסרב לו כשהטמפרטורות צונחות שם בחוץ. התוצאה היא קדרה גדולה עם ריח משכר שיזעיק את כולם למטבח. מתכון למרק דלורית צלויה בריא ומזין שיחמם אתכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' בטבת | 31.12.19
מרק דלורית צלויה מזין
מרק דלורית צלויה מזין (צילום: Irina on Unsplash)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 3 דלוריות בינוניות, חצויות לאורך
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

להרכבת המרק:

  • 3 כרישות, קצוצות דק
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 4 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 ענפי סלרי, קצוצים
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 4 ענפי תימין טרי
  • 2 עלי דפנה
  • 6 כוסות (1.5 ליטר) ציר מרק ירקות / מים עם אבקת מרק
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה / חלב קוקוס
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מזלפים בנדיבות שמן זית ודבש על שני חצאי הדלורית (על ה"בשר" כמובן ולא על הקליפה), מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים את חצאי הדלורית כשהצד החתוך כלפי מטה בתבנית צלייה. יוצקים לתבנית כוס מים ומכסים בנייר כסף.

2. צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 45-60 דקות, עד שהדלורית רכה לגמרי ומתחילה להתקרמל.

3. מוציאים את הדלורית מהתנור וגורפים את בשרה לקערה.

4. בסיר גדול, מחממים 5-6 כפות שמן זית ומטגנים את הכרישה, הסלרי, הגזר והבצל עד שהם רכים וריחניים ואז מוסיפים את השום ועשבי התיבול. מבשלים במשך 5-10 דקות, עד שהירקות מתחילים להתקרמל ואז מוסיפים לסיר את הדלורית הצלויה וציר המרק.

5. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים את המרק במשך 20-30 דקות, עד שכל הירקות מבושלים והנוזל הצטמצם מעט.

6. מסירים את עשבי התיבול מהמרק ומעבירים אותו בזהירות למעבד מזון או טוחנים בעזרת מוט בלנדר למרקם חלק. יוצקים את המרק בחזרה לסיר, מוסיפים את השמנת או חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות נוספות. טועמים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עוברים את הקיץ בלי דאגות

כך תקבלו הלוואה מהירה עד 250,000 ש"ח לכל מטרה

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22