כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לציר ירקות שמתאים כבסיס לכל מרק - לגזור ולשמור

למה להאביס את עצמנו בכמויות לא חוקיות של מונסודיום גלוטומט אם אפשר להכין כמות גדולה של ציר, להקפיא ולשלוף כשצריך? מתכון לציר ירקות פרווה שמתאים כבסיס עשיר וטעים - ובעיקר בריא - לכל מרק (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט בטבת | 26.01.20
ציר ירקות שכל מקפיא צריך
ציר ירקות שכל מקפיא צריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה110 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בצלים צהובים גדולים או בצלים מתוקים, חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות או פרוסים
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1/3 כוס עגבניות קצוצות או 1 כף רסק עגבניות
  • 11-13 כוסות מים קרים
  • 1 עלה דפנה
  • 1 ענף תימין
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי על אש נמוכה-בינונית, עד שהבצל מתחיל להיות שקוף. אם הירקות נדבקים לסיר, מוסיפים עוד קצת שמן או כף מים. ממשיכים לטגן עד שהבצל משחים קלות, אז מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים, מלבד התימין והמלח ומביאים לרתיחה איטית על אש בינונית, מה שיבטיח מיצוי מיטבי של טעם הירקות.

3. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה. ב-20 דקות הבישול האחרונות, מוסיפים את התימין. בתום הבישול, מתבלים במלח, מערבבים ומסירים מהאש.

4. מסננים את הנוזל דרך רשת דקה או בד גבינה ושומרים במקרר בכלי אטום היטב למשך 3-4 ימים או במקפיא עד חודשיים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22