כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון למרק לזניה חורפי פשוט מעולה

אתם אוהבים לזניה (איך אפשר שלא?). אתם אוהבים מרקים (לא עוברים את החורף בלי מרקי ירקות בשלל סוגים). אז לארוחת הצהריים היום, למה לא לנסות לערבב את שני המאכלים הללו יחדיו? רק שימו לב, היו נדיבים עם הגבינות. הן יקפיצו לכם את המנה בטירוף (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י' בשבט | 05.02.20
זה מרק? זו לזניה? לא, זה מרק לזניה והוא פשוט מעולה
זה מרק? זו לזניה? לא, זה מרק לזניה והוא פשוט מעולה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 230 גרם דפי לזניה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, פרוס לקוביות
  • 1 שורש סלרי, פרוס לקוביות
  • 1 גזר, קלוף ופרוס לקוביות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית טימין
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • ½2 כוסות עלי תרד
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס גבינת ריקוטה
  • 1/4 כוס גבינת מוצרלה, מגוררת
  • בזיליקום, לפי הצורך - לגימור

אופן ההכנה:

1. מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה. מוסיפים את דפי הלזניה ומבשלים לפי ההוראות המצוינות על החבילה. מסננים ושומרים.

2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים עד שהירקות רכים, במשך 6-7 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.

3. מערבבים פנימה את האורגנו, הטימין והעגבניות. מוסיפים את הציר ומביאים את התערובת לרתיחה, על אש בינונית-נמוכה.

4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 25-30 דקות. בזמן שהמרק מתבשל, פורסים כל עלה לזניה לפיסות ברוחב 2.5 ס"מ.

5. כשהמרק סיים להתבשל, מערבבים פנימה את האטריות, התרד והפרמזן. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

6. בקערה קטנה מערבבים את הריקוטה עם המוצרלה. להגשת המרק, יוצקים 2 כפות מתערובת הגבינה בבסיס כל קערה ואז שופכים את המרק מעל. מגישים מיד. מקשטים בבזיליקום.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22