כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק תירס טעים ומהיר הכנה עם כופתאות

לרוב נוהגים להתייחס למרק כמנה ראשונה, הספתח לארוחה. אך מרק התירס הזה הוא ארוחה שלמה בפני עצמה, מזין הודות להיותו עשיר בירקות ומשביע בשל הכופתאות שמתווספות אליו וכל כך כיף ללעוס אותן. תוך פחות משעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' באדר | 29.02.20
מרק תירס וירקות עם כופתאות
מרק תירס וירקות עם כופתאות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית תימין מיובש
  • 1/2 כפית אבקת כמון (או מעט פחות)
  • 1 כוס קוביות דלורית
  • 1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 כוסות גרעיני תירס - טריים, קפואים או משומרים (ומסוננים)
  • 3 כוסות ציר ירקות או 3 כוסות מים + אבקת מרק
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • 1/4 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
  • 1 כפית מלח

לכופתאות:

  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • קורט מלח
  • 6 כפות מים

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל, השום והסלרי ומטגנים תוך ערבוב במשך 3 דקות עד שהבצל רך.

2. מוסיפים את הפטרוזיליה, התימין, הכמון, הדלורית, הגזר, תפוחי האדמה והתירס ומבשלים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים את ציר הירקות, חלב קוקוס, פלפל קאיין / פפריקה ומביאים לרתיחה במשך 5 דקות.

3. במקביל, מכינים את הכופתאות: בקערה בינונית, מערבבים את הקמח והמלח ומוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצר בצק. תולשים חתיכה קטנה מהבצק, מגלגלים לגליל שמנמן (הוא לא חייב להיות משורטט), וזורקים למרק הרותח. חוזרים על הפעולה עד שהבצק נגמר.

4. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 15-20 דקות או עד לקבלת סמיכות המרק הרצויה. טועמים ומתבלים במלח, לפי הטעם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

השנה יותר מתמיד

ערב זיכרון ייחודי לחללי צה"ל יתקיים בבית שמש

אסף מגידו | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

"בני חיי ומזוני"

בריאות? זיווג? זש"ק? פרנסה? זה מה שיושיע אתכם השנה

כיכר בשיתוף ברכת ישעיה | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22